کلر آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کلر آب آشامیدنی

ترکيبات کلر کلر آب آشامیدنی از  نظير هيپوکلریت کلسيم ( )Ca(OCl)2بصورت پودر خشک و سفيد رنگ بوده و بيشترین کاربرد را در شرایط اضطراري دارد. این ترکيب بصورت گرانول، پودر و یا قرص معمولاً دردسترس بوده و داراي درجه خلوص 65درصد مي باشند. هيپوکلریت سدیم، آب ژاول (،)NaOCl یكي دیگر از ترکيبات کلر بوده که بصورت محلول با غلظت هاي 5و 15درصد در دسترس است.
آب گندزدایي شده با کلر تنها پس از 30دقيقه زمان تماس و اطمينان از وجود کلر آزاد باقيمانده مناسب، قابل مصرف مي باشد. جهت سنجش کلر آزاد باقيمانده آب، کلرسنجي را مي توان با کيت هاي
DPDانجام داد. در این روش مشاهده رنگ صورتي بيانگر وجود کلر باقيمانده در نمونه مورد نظر است. در صورتي که ميزان کلر آزاد باقيمانده آب پس از 30دقيقه زمان تماس، 3ميلي گرم در ليتر باشد، حذف باکتري ها و ویروس ها در حد 100درصد ميباشد. شكل زیر طرح شماتيک 3 نوع هيپوکلریناتور جهت گندزدایي جریان آب با حجم کم را نشان مي دهد.

چند نکته در مورد استفاده از کلر آب آشامیدنی:

-جابه جایي ترکيبات کلر باید با مراقبت کامل انجام شود. این مواد سمي و خطرناك بوده لذا باید در محل خنک، تاریک، خشک و دور از دسترس بچه ها نگهداري شوند.
-در مصرف کليه مواد شيميایي به ویژه ترکيبات کلر رعایت نكات ایمني ضروري است. براي ایمني بيشتر و حفاظت دست ها، بدن و چشم ها از دستكش و پيش بند مناسب و عينک محافظ استفاده نمایيد.
-در صورتيكه از مواد سفيدکننده خانگي جهت گندزدایي استفاده مي شود، به دليل احتمال سمي بودن مواد معطر، باید از عدم وجود مواد معطر در آن اطمينان حاصل شود.
دستورالعمل ارائه شده بر روي برچسب ترکيبات گندزدا را بخوانيد و به نكاتي نظير ميزان غلظت مورد نياز جهت مصرف، خطرات، هشدارها، تاریخ انقضاء و سایر موارد توجه نمایيد.

-در صورت تماس ماده شيميایي با چشم و پوست بلافاصله محل مورد نظر را به مدت 15دقيقه با آب شستشو دهيد و سپس به پزشک مراجعه نمایيد.
-در شرایطي که آب داراي کدورت و یا رنگ مي باشد، مقدار کلر افزوده شده به آب باید 2 برابر شرایط معمول باشد
– کدورت و pHآب اثر مهمي روي کارایي کلر کلر آب آشامیدنی بعنوان یک گندزدا دارند. کدورت آب باید کمتر از 5NTUو ميزان pHبين 6/8-7/2باشد.

کلر آب آشامیدنی
کلر آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

کلر زنی آب استخر

کلر زنی آب استخر

کلر زنی آب استخر: نتایج تحقیقات در زمینه کلر زنی آب استخر از اواسط دههء 1970 تاکنون نشان می دهد که کلروفرم و دیگر تری هالومتان ها که در خلال کلر زنی شکل می گیرند ، مهمترین آلاینده های شیمیائی آلی هستند که کیفیت آّ را تحت الشعاع قرار می دهند . گر چه کلر زنی همجنین می تواند […]

اکسیژن خواهی بیولوژیکی

اکسیژن خواهی بیولوژیکی غلظت اکسیژن خواهی بیولوژیکی در اکثر فاضلاب ها بیشتر از غلظت اکسیژن محلول(DO) موجود در هوای اشباع شده موجود در نمونه می باشد. (قبل از مطالعه این مطلب، نوشته اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD مطالعه شود) بنابراین لازم است قبل از شروع به انکوباسیون نمونه ، نمون رقیق کنیم تا میزان اکسیژن خواهی نمونه […]

حلالیت کربنات کلسیم در آب

حلالیت کربنات کلسیم در آب شاخص حلالیت کربنات کلسیم در آب (CaCO3) به طور معمول برای ارزیابی میزان تمایل جذب و تشکیل پیوند آب با کربنات و کلسیم می باشد. ارزیابی میزان حلالیت کربنات کلسیم در آب برای کنترل  خوردگی و رسوب گذاری مفید است. و از این شاخص برای جلوگیری از رسوب های کربنات کلسیم در […]

کیفیت آب استخرهای شنا

کیفیت آب استخرهای شنا : کیفیت آب استخرهای شنا شامل آزمایش های شیمی ، میکروبی آب می باشد. این آزمایش ها در شرکت آبرام انجام می گردد. کیفیت آب استخرهای شنا دارای اهمیت زیادی است. افزایش استفاده از استخرهای شنا و نگهداری و پایش نامناسب آنها می تواند مخاطرات زیادی را از نظر بهداشت عمومی […]

ازن زنی آب

ازن زنی آب برخی از موارد کاربرد هاي گاز ازن را می توان گندزدایی یا به اصطلاح ازن زنی آب نامید. از کابرد های ازن میتوان تصفیه هوا،  گندزدایی پساب، صنایع غذایی، گندزدایی آب استخرهای شنا باشفافيت بسيار بالا، گندزدایی آب استخرهای پرورش ماهی،رنگ بری وبو زدایی از آب و پساب های صنعتی، گندزدایی برج […]

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک باکتری شاخص برای کیفیت بهداشتی آب های سطحی که در آب های آلوده ایجاد عفونت های پوستی و ذات الریه می شود.امروزه باکتري استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus به عنوان یک عامل مهم بیماري زا مخصوصا در بیمارستان ها  شناخته می شود. در 50سال گذشته این باکتري تغییرات ژنتیکی زیادي را متحمل […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه : کنترل کیفی آب در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به طوریکه اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تست ها دچار تداخل و اشکال می شود. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای […]

مرحله تاییدی

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در […]

غلظت توده بیولوژیکی

غلظت توده بیولوژیکی بدليل اينكه توده بیولوژیکی اغلب ماده آلي است،افزايش غلظت توده بیولوژیکی بوسيله جامدات معلـق فـرارVSS يـا CODذره اي (كل CODمنهاي CODمحلول) اندازه گيري مي شود. ميـزان پـروتئين، DNAو ATPو تركيب سلولي مرتبط با انتقال انرژي پارامترهاي ديگري هستند كه براي تعيـين رشـد جـرم سلولي مورد استفاده قرار مي گيرد. در بين اين پارامترهاي اندازه گيري رشد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید