مشخصات آب آشامیدنی سالم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

مشخصات آب آشامیدنی سالم :

زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش ها و … بطريق ناصحيح مي نماييم كه متاسفانه ماحصل آن بروز مشكلات عديده اي اسـت كـه در وهلـه اول گريبانگير خود انسان مي شود. لذا كارشناسان و متخصصان علوم بهداشتي با بكارگيري علوم و فنون، سعي در به حـداقل رساندن اين مشكلات دارند تا تطابق و توازني بين انسان و محيط در جهت تامين سلامتي بوجود آورند.

با افزايش جمعيت و پيشرفت صنعت، نياز به مصرف آب بيشتر از گذشته شده است و از طرفي علاوه بر كـاهش منابع آب در جهان به دليل افزايش جمعيت و البته فعاليت هاي انسان شاهد آلوده تـر شـدن ايـن منـابع نيـز هسـتيم. استفاده بيشتر از آب، توليد بيشتر فاضلاب را در پي دارد. رها كردن فاضلاب بدون تصـفيه در طبيعـت باعـث آلـودگي منابع آب مي شود و بدين منظور الزاماتي براي تصفيه فاضلاب پيش از رها شدن در طبيعت به وجود آمدند. تا سال ها حذف مواد آلي از فاضلاب به عنوان يك معيار براي تصفيه فاضلاب مورد استفاده قرار مي گرفت. اما امروزه با توجـه بـه پيشرفت صنعت موضوعاتي ديگر نيز مطرح است. آلاينده هاي نو ظهور مثل داروها، حشره كش ها، فلزات سـنگين و … و مواد مغذي از مواردي هستند كه بايد مورد توجه قرار بگيرند. از طرفي حذف مواد مذكور عمومـا روشهـاي پيچيـده تري را نسبت به روش سنتي مثل لجن فعال مي طلبد بنابراين افزايش هزينه را در بردارد.

عدم رعايت موازين و استانداردهاي بهداشتي که شامل مشخصات آب آشامیدنی سالم است.علاوه بر بيماري ها، مشكلات مادي و معنوي فراوان و گاه جبران ناپذيري را تحميل مي نمايد كه با رعايت بهداشت در زمينه هاي مختلف مثل آب، غذا، دفع صحيح و بهداشتي مواد زايد و زباله و فاضلاب در هر منطقه علاوه بر جلوگيري از اين هزينه ها مي توان زندگي شـاد و لـذت بخـشي رابـه آن سـامان هديـه نمود.

مشخصات فيزيكي آب آشامیدنی سالم :

ويژگي هاي فيزيكي آب آشامیدنی سالم بايد با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت كند.

مشخصات آب آشامیدنی سالم

در صورت موجود بودن آهن تا ميزان حداكثر 0.3ميلي گرم در ليتر همراه با مقادير كم تانن ايجاد رنگـي ميشود كه از حد استاندارد بيان شده بالاتر ميباشد كه در چنين حالتي مقادير بالاتر از اسـتاندارد نيـز قابل قبول ميباشد.

مشخصات شيميائي آب آشامیدنی سالم :

اين دسته گروهي از مواد شيميايي است كه حضور آنها با غلظت بيش از حد مجاز در مشخصات آب آشامیدنی سالم، امكان به خطر انداختن سلامت مصرف كننده را دارد. اين مقادير كه بـر مبنـأ متوسط مصرف روزانه 2/5ليتر آب آشاميدني براي يك انـسان 70كيلـوگرمي در نظـر گرفته ميشود در جدول زیر بيان ميگردد.

مشخصات آب آشامیدنی سالم

حداكثر مجاز نيتراتهاي موجود در آب آشاميدني نبايد از 45ميلي گرم در ليتـر بر حسب يون نيترات  (NO3) تجاوز كند. مقدار تركيبات نيتريت بر حسب يون نيتريت (NO2)نبايد از 0.004ميلي گـرم در ليتر تجاوز كند.

مشخصات آب آشامیدنی سالم
مشخصات آب آشامیدنی سالم

در صورتي كه مقدار سولفات بيشتر از 250ميلي گرم در ليتر باشد، مقدار منيزيم نبايد از 30ميلي گرم در ليتر تجاوز كند. ولي چنانكه مقدار سولفات كمتر از 250ميلي گرم در ليتر است مقدار منيزيم حـداكثر تـا 150ميلي گرم در ليتر قابل قبول خواهد بود.

وجود مواد پاك كننده در آب حداكثر تا مقداري مجاز است كه موجب توليد بـو، طعـم و يـا كـف در آب نگردد.

مشخصات باكتريولوژيكي آب آشامیدنی سالم :

مشخصات آب آشامیدنی سالم بايد از باكتريهـاي كليفـرم عـاري باشـد. هنگـامي كـه اسـتانداردهاي باكتريولوژيك توصيه ميگردد بايد توجه داشت كه بين آب شبكه هاي بزرگ كـه توسـط عده زيادي از مردم مصرف ميشود و چاههاي خانگي يا چشمهها و چاههائي كـه توسـط عده كمي از مردم مورد استفاده قرار ميگيرد تفاوت از نظر نحـوه آبرسـاني وجـود دارد.

بعنوان مثال: در مورد اجتماعات كوچك ممكـن اسـت لولـه كـشي از منبـع آب از نظـر اقتصادي عملي نباشد. بايد در نظر داشت كه آيا آب لوله كشي كلرينه شده است؟ و نمونه برداري قبل و يا بعد از وارد شدن آب به شبكه توزيع صورت گرفته اسـت. نحـوه نمونـه برداري جهت آزمايش باكتريولوژيك آب داراي اهميت بسياري است.

مقالات پیشنهادی

باکتری های تصفیه فاضلاب

باکتری های تصفیه فاضلاب باکتری های تصفیه فاضلاب ، شامل جمعيت مخلوطي از ميكروارگانيسم ها بـا تنـوع گـسترده است و فقط باکتری ها عمل تصفیه را انجام نمی دهند بلکه باكتري ها ، پروتوزوئر ها ، قارچ ها ، روتيفرها و احتمالاً جلبك ها نیز درگیـرتصفیه هستند.اساس طراحي فرآيندهاي تصفيه بيولوژيكي يا انتخاب نوع فرآيند بيولـوژيكي […]

روش اندازه گیری بنزن

روش اندازه گیری بنزن : روش اندازه گیری بنزن می تواند به روش استخراج با purge and trap و آنالیز دستگاهی با کروماتوگرافی گازی (FID) انجام شود.  بنزن مايعي است بيرنگ با ظاهري شفاف ، خوشبو (آرماتيك) و فرار كه با شعله زرد رنگ همراه با دوده مي سوزد، متعلق به خانواده هيدروكربن هاست و هر […]

ژیاردیا لامبلیا آب

ژیاردیا لامبلیا آب ژیاردیا لامبلیا آب تک یاخته تاژک داری است که در مدفوع انسان و حیوان و بیشتر به شکل کیست می باشد و ژیاردیا لامبلیا اول بار در دهه 1960 در ارتباط با شیوع بیماری های زایش از آب در ایالات متحده آمریکا شناخته شد.  ژیاردیا لامبلیا باعث بیماری ژیاردیازیس می شود. اگر […]

باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی

باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی پايش بهداشتي محصولات کشاورزی از سه ديدگاه شامل باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی ، انتقال ميكرو ارگانيـسمهـا (بـاكتري، ويـروس، انگـل و…) ، فلـزات سنگين و در بعضي موارد مواد راديو اكتيو مورد بررسي قرار ميگيرد. در ايران معاونت نظارت بـر مـواد خـوراكي، دارويـي، آرايـشي و بهداشتي در وزارت بهداشت- درمان […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

هدایت الکتریکی خاک

هدایت الکتریکی خاک هدایت الکتریکی (EC) خاک شاخصی است که میزان دسترسی به مواد غذایی خاک را نشان می دهد. وجود مقدار بالای هدایت الکتریکی در خاک نشان دهنده این است که میزان کاتیون های خاک از جمله پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، آمونیوم، آلومینیوم، آهن، مس، روی و منگنز (مواد مغذی مورد نیاز گیاهان) در […]

کلر باقیمانده آب

کلر باقیمانده آب: اثرات کلرزني : کلريناسيون منابع آب و شبكه‌هاي آبرساني اولا سبب از بين بردن يا غير فعال کردن ميكرو ارگانيسم‌هاي بيماريزا مي‌شوند، ثانيا در تصفيه آب آشاميدني بعلت ترکيب کلر باقیمانده آب با آمونياك، آهن ، منگنز ،سولفور سبب بهبود آفيت آب مي‌شود. کلر زني ممكن است بعلت ترکيب با فنل‌ها و […]

آزمایش آب گاوداری ها

آزمایش آب گاوداری ها : آزمایش آب گاوداری ها ،نشان داده است که مقاومت جانداران هنگام كمبود آب در مقايسه با محروميت از غذا به مراتب كمتر است و كم بودن بارندگي و بالا بودن درجه حرارت و شدت تبخير در اغلب نقاط ايران باعث افزايش غلظت املاح و افت کیفیت آب مي‌شود. آزمایش آب […]

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر استاندارد pH آب استخر در دامنه مطلوب بین 7.2 تا 7.8 می باشد چرا که گندزدایی آب در این طیف مؤثر می باشد. البته حداقل و حداکثر مجار pH ثبت شده برای آب استخر 7.2 تا 8 است. pH از مهم ترین خواص فیزیکی و شیمیایی آب استخر می باشد. که […]

روش کار تیتراسیون

روش کار تیتراسیون دقت عمل در روش کار تیتراسیون بسیار با اهمیت می باشد چراکه یکی از مهمترین و متداولترین روشهای اندازه گیری کمی در آزمایشـگاه هـای شـیمی، حجـم سـنجی (تیتراسیون) است، که مـوارد کـاربرد گونـاگونی دارد. ماننـد تیتراسـیون اسـید- بـاز، اکسـایش- کـاهش (منگانومتری، یدومتری و …)، کمپلکسومتری، رسوبی، و… در تجزیه حجم سنجی، یک محلول […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید