مرحله تاییدی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

مرحله تاییدی آزمایش مکیروبی آب

مرحله تاييدي آزمایش میکروبی آب ، یک مرحله جهت تایید رشد باکتری ها در محیط کشت لاکتوز می باشد که این تاییدیه بایستی در محیط کشت BGB اجرا گردد. روش كار مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب مطابق با روش MPN جهت آنالیز آب می باشد که لوله هایی که در محیط کشت لاکتوز دارای حباب بوده یا کدورت داشته را بایستی به لوله های دارای درهام محیط کشت BGB منتقل کرد.

در مرحله تاییدی رشد میکروارگانیزم ها بایستی لوله های مثبت را به لوله های دارای محیط کشت BGB و EC انتقال داد.

مرحله تاییدی

مواد مورد نياز مرحله تاییدی آزمایش میکروبی آب:

( BGB) براي مرحله تاييدي از لوله هاي تخمير حاو ي آبگوشت لاكتوز برليان گرين بيل برات استفاده مي شود:
1
مواد خشك را به آب اضافه كرده، كاملا به هم بزنيد و سپس به كمك حرارت آنها را حل كنيد 7 باشد . پی هاش محيط پس از استريل كردن بايد 7/2+_2 باشد و محيط كشت كافي اضافه نمائيد تا پس از استريل، حدود يك دوم تا دوسوم لوله هاي دورهام در محلول شناور باشد . لوله ها را با در پوش فلزي يا پلاستيكي مقاوم به حرارت ببنديد.

روش انجام آزمايش مرحله تاييدي:

تمام لوله ها يا بطري هاي آزمايش قبل (مرحله احتمالي ) كه پس از 24 يا 48 ساعت انكوباسيون توليد گاز يا اسيد نموده اند براي مرحله تاييدي آزمايش مي شوند.چنانچه فعاليت تخميري يا رشد اسيدي زياد،در لوله هاي اوليه زودتر از 24 ساعت ظاهر شد مي توان آن ها را پيش از اتمام زمان 24 ساعته به مرحله تاييدي منتقل نمود.

در صور تي كه نمونه هاي مرحله اول پيش از دوره 48 ساعته ، فعاليت تخميري و يا توليد اسيد نشان دادند ، آن ها را نيز مي توان در مرحله تاييدي گنجاند. لوله ها يا بطري هاي مرحله اول را كه توليد گاز و اسيد در آن ها مشاهده مي شود به آراميبچرخانيد يا تكان دهيد تا ميكرو ارگانيزم ها در آن به صورت شناور درآيند.

با يك لوپ فلزي استريل بهقطر 3 ميلي ليتر، يك لوپ ( قطره ) كامل از كشت ميكروبي داخل لوله تخمير دوم حاوي آبگوشت 2/5 را cm منتقل كنيد. به جاي اين كار مي توانيد يك ميله چوبي استريل به طول حداقل BGB لاكتوزوارد محلول ك شت ميكروبي كرده و سپس آن را سريعا در لوله حاوي آبگوشت لاكتوز فرو بريد. پس از اين كار آن را خارج نموده دور بيندازيد، همين كار را براي تمام لوله هاي احتمالي مثبت تكرار كنيد.48± لوله هاي حاوي محيط كشت لاكتوز و نمونه را كه در اين مرحله آماده شده اند به مدت 3 ساعت در دماي oC 35± در انكوباتور قرار دهيد.

48 ساعت انكوباسيون، بيانگر ± تشكيل گاز، به هر ميزان، در لوله هاي دور هام در هر زمان از 3 را از تعداد لوله هاي مثبت اين مرحله از آزمايش به MPN پاسخ مثبت در اين مرحله است . مقدارصورتي كه در مبحث تخمين غلظت باكتري ها توضيح داده شده محاسبه می شود.

روش كار براي آب هاي آلوده در مرحله تاييدي:

اين روش فقط براي آب هاي آلوده يا فاضلاب كه انتظار مي رود نتايج مثبت زيادي داشته باشند كاربرد دارد. اگر لوله هاي مرحله احتمالي در دو يا تعداد بيشتري از رقت هاي متوالي طي مدت 24 ساعت مثبت باشند، در مرحله تاييدي فقط لوله هاي رقيق ترين گروه (كمترين حجم نمونه يا كوچك ترينضريب رقيق سازي) كه همگي مثبت بوده بعلاوه لوله هاي مثبت گروه هاي رقيق تر (با ضريب رقيق سازي كمتر) براي آزمايش انتخاب مي شوند . براي آزمايش مرحله تاييدي فقط لوله هائي كه پس از 48 ساعت در آن ها گاز يا توليد اسيد مشاهده شده باشد بررسي مي گردند.

 

مقالات پیشنهادی

شوری آب و خاک

شوری آب و خاک کشاورزی با مدیریت شوری آب و خاک و كاربرد آنها براي آبياري محصولات گياهي (اعم از خوراكي و غير خوراكي) سر و كار دارد. اما مديريت اين آبها در حين مصرف و شرايط محيط مصرف (مثلا شرايط خاك) ممكن است، گروه بندي و انتظارات ناشي از آن را دگرگون كند. به […]

آلودگی آب با فلزات سنگین

آلودگی آب با فلزات سنگین : آلودگی آب با فلزات سنگین نتيجه سال ها استفاده نادرست و عدم نگهداري صحيح از منابع طبيعي ميباشد. در سالهاي اخير با گسترش فعاليت هاي صنعتي آلودگي خاك به انواع آلاينده ها نظير فلزات سنگين، مواد آلي، آلاينده هاي نفتي و انواع مواد خطرناك رو به افزايش است. آلودگي […]

رنگ آب آشامیدنی

رنگ آب آشامیدنی : رنگ آب آشامیدنی ، در آبهاي سطحي و زير زميني در نتيجه حضور مواد آلي طبيعي، بويژه مواد هيوميك موجودات آبزي ايجاد مي شود. مواد هيوميك شامل اسيدهاي هيوميك و فلوويك مي باشند که هر دو سبب رنگ زرد در آب مي شوند، اسيدهاي هيوميك سبب رنگ زرد بيشتري مي شوند .حضور […]

قلیائیت آب

قلیائیت آب

قلیائیت آب : ظرفیت آب برای خنثی سازی اسید را قلیائیت می نامند. بنابراین، قلیائیت برخلاف اسیدیته، یعنی ظرفیت آب برای خنثی سازی باز، است. قلیائیت آب های طبیعی عمدتاً مربوط به نمک های اسیدهای ضعیف است، لیکن بازهای ضعیف یا قوی نیز ممکن است در آن مشارکت داشته باشند. بی کربنات ها عمده ترین […]

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی

نحوه برداشت نمونه از رودخانه‌ها و جریان‌های سطحی نمونه برداشت شده از رودخانه یا جریان باید نمایندۀ مناسبی از نقطه و آنالیز مورد نظر باشد. چنانچه فرایند اختلاط در آبراه یا جریان به خوبی صورت گرفته باشد، برداشت یک نمونه می‌تواند نمایندۀ مناسبی از آن مقطع از جریان باشد. فرایند اختلاط در یک جریان با […]

استانداردهای بهداشت آب

استانداردهای بهداشت آب :   با توجه به استانداردهای بهداشت آب   و بر اساس استاندارد هاي ملي به شماره 4208نمونه برداري از آب آشاميدني جهت انجام آزمايشات باكتريولوژي آب انجام و نتايج آزمايش در پرونده آب شهر نگهداري گردد. در صورت مشاهده موارد آلوده ضمن بررسي علت آلودگي نتايج آزمايشها بر اساس محل نمونه […]

انواع دترجنت ها

انواع دترجنت ها انواع دترجنت ها (سورفکتانتها) به ۴ دسته می توان تقسیم می شوند. دترجنت های آنیونی دترجنت های کاتیونی دترجنت های آمفوتریک دترجنت های غیر یونی وجه مشخصه دترجنت های سنتزی، گروه کربوکسیلیک (عامل آبدوست) از یک طرف و گروه هیدروکربنی با زنجیر بلند از طرف دیگر می باشد. دترجنت های آنیونی  یکی […]

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه

کنترل کیفی آب در آزمایشگاه : کنترل کیفی آب در آزمایشگاه از اهمیت زیادی برخوردار است به طوریکه اگر آب مصرفی آلوده یا ناخالص باشد، محلول های ساخته شده با این آب اشکال داشته و تست ها دچار تداخل و اشکال می شود. درجه خلوص آب مصرفی بستگی به نوع استفاده از آن دارد. مثلا برای […]

TDS آب دیگ بخار

TDS آب دیگ بخار TDS آب دیگ بخار یکی از پارامترهای بسیار مهم در آب دیگ بخار است که باید مرتب آزمایش شود. آزمایش و اندازه گیری مقدار TDS به این خاطر انجام می شود که بتواند میزان غلظت آب دیگ مشخص شود. با مشخص شدن میزان TDS آب دیگ و غلظت آن می توان […]

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران روز یک شنبه 21 فروردین جناب آقای محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام در برنامه علم بهتر است در رادیو  تهران حضور داشتند. موضوعاتی مانند آلودگی آب و هوا و ریزگرد ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت دریافت فایل ضوتی این برنامه بر روی لینک های زیر کلیک […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید