نیترات آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

 نیترات چیست؟

نیترات آب یک آنیون معدنی است که از اکسیداسیون معدنی نیتروژن بوجود می آید و نقش مهمی در چرخه ی نیتروژن و بویژه در سنتز پروتئین در گیاهان دارد.

نیترات آب

منشا اصلی نیترات آب:

نیترات در اغلب آبهای آشامیدنی وجود دارد و علت آن فعالیت های بشری مانند استفاده بیش از حد از کودها شیمیایی همچون نیترات پتاسیم,نیترات آمونیوم,دفع نامناسب زباله های صنعتی,انسانی,حیوانی است.این موارد منبع اصلی ورود نیتروژن آلی به خاک است.در اثرفعالیت میکروارگانیزم های موجود در خاک طی فرایندی به نامAmmonification نیتروژن آلی به یون آمونیوم تبدیل میشود.خاک توانایی نگهداری این ترکیب را در خود دارد اما به مرور و طی فرایند دیگری به نام Nitrificationبخشی از یون آمونیوم ابتدا تبدیل به نیتریت و سپس نیترات میشود.لایه سطحی خاک توانایی نگهداری این ترکیب را ندارد و در نتیجه از طریق باران وارد آهای زیر زمینی و در نهایت آب آشامیدنی میشوند

تحقیقات نشان میدهد دفع فاضلاب به صورت سنتی و از طریق چاه فاضلاب و همچنین در شهر های صنعتی و به دلیل ورود آلاینده های صنعتی به سفره های آب زیر زمینی دلایل اصلی افزایش بیش از حد نیترات موجود در آب هستند.

عوارض نیترات  آب:

نیترات به طور طبیعی باغلظت کم در گیاهانی مثل کاهو,کرفس,اسفناج و…وجود دارد و به  صورت معمول برای سلامتی خطرناک نیست اما مصرف مداوم و بیش از حد آن میتواند اثرات جبران ناپذیری به بویژه برای کودکان,زنان باردار,مادران شیرده و سالمندان داشته باشد.

نیترات با هموگلوبین خون ترکیب شده وسبب اختلال در حمل اکسیژن توسط آن شده و توسط دستگاه گوارش به (NO)2تبدیل می شود و نوزادان از کمبود اکسیژن رنج میبرند و سبب نارسایی در نوزادان میشود.

سایر عوارض در بلند مدت:کاهش اسید معده,کاهش هموگلوبین طبیعی خون,کمبود آنزیم,تاثیربر سیستم عصبی,افسردگی و زمانیکه غلظت آن بالای 70%باشد سبب مرگ خواهد شد.

میزان مجاز نیترات آب:

به گفته  ی سازمان WHOاغلب افراد بالغ روزانه حدود20-70mg/lنیترات همراه مواد غذایی مصرف می کنند.با توجه به این مسئله سازمان محیط زیست ایال متحده حداکثر مجاز نیترات را 10برحسب نیتروژن قرار داده که معادل mg/l82.44بر حسب نیترات است.

روش های حذف نیترات آب:

یون نیترات بسیار پایدار است حذف آن به صورت روش های تصفیه ای معمولی مثل انعقاد,جذب و…انجام میشود.

سایر روش های حذف:

  • تبادل یونی رزین های قوی(بهترین روش حذف)
  • حذف بیولوژیکی نیترات با استفاه از متانول یا اتانول
  • اسمز معکوس

الکترودیالیزوالکترودیالز معکوس

مقالات پیشنهادی

پتاسیم خاک

پتاسیم خاک پتاسیم جزء عناصر غذایی پر مصرف موجود در خاک و جزء عناصر مورد نیاز خاک محسوب می شود. مقدار پتاسیم موجود در پوستۀ زمین، حدود 1.9 الی 2.3 درصد می باشد و مقدار پتاسیم کل در خاک های زراعی بین 0.5 الی 2.5 درصد است. این مقدار در مقایسه با دیگر عناصر پرنیاز […]

شناسایی یون سولفیت

شناسایی یون سولفیت شناسایی یون سولفیت که با روش تیتراسیون یدومتری قابل انجام است ، شناسایی یون سولفیت در نمونه آب های بویلر و مخازن تغذیه بویلر ها که از سولفیت برای کنترل میزان اکسیژن محلول استفاده می کنند ، ممکن است وجود داشته باشد.  در آب های طبیعی و در خروجی تصفیه خانه های […]

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی

عناصر بالقوه سمی در آب آشامیدنی عناصر سمی موجود در آب آشامیدنی توسط سازمان جهانی بهداشت و اتحادیه اروپا تحت قانون در می‌آیند. غلظت‌های بالایی از آلومینیم در آب آشامیدنی مشکوک به ارتباط با زوال عقل و بیماری آلزایمر می‌باشد؛ آرسنیک با اختلالات پوستی و سرطان ریه ارتباط دارد. کادمیوم ممکن است منجر به اثرات […]

آزمایش استخر آب گرم

آزمایش استخر آب گرم آزمایش آب استخرهای آبگرم شامل آزمایشات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی می باشد که باید به صورت دوره ای انجام شود. آزمایش فیزیکی شیمیایی آب آن شامل قلیائیت کل، کدورت، pH، سختی کل، کل مواد معلق (TSS)،کل مواد محلول، کلسیم ، منیزیم ، کلراید سولفات ،سدیم، پتاسیم  و میزان شوری آب می […]

تفسیر آزمایش خاک کشاورزی

تفسیر آزمایش خاک کشاورزی تفسیر آزمایش خاک کشاورزی با توجه نتایج آنالیز های کیفی خاک مانند ph ، سمیت منگنز، سمیت آلومینویم ، میزان اسیدیته ، ظرفیت تبادل کاتیونی ، مقدار نیتروژن ، مقدار فسفر، غلظت پتاسیم ، میزان شوری و سایر پارامتر ها می باشد.  تفسیر آزمایش خاک کشاورزی منوط به اندازه گیری دقیق […]

شاخص رایزنر

شاخص رایزنر : شاخص رایزنر ، از شاخص های مهم  برای خورندگی آب می باشد که در آزمایشگاه آب و فاضلاب آبرام محاسبه میگردد. آب میتواند باعث خوردگی خطوط انتقـال و توزیـع و نیز ایجاد لایه های ضـخیم رسـوبی بـر روی سـطوح و دیواره های تاسیسات تبادل حرارتی گردد. خوردگی بر اساس یک واکنش فیزیکی شـیمیایی […]

مقایسه روش های گندزدایی آب استخر

مقایسه روش های گندزدایی آب استخر مقایسه روش های گندزدایی آب استخر از بين HOCl، ClO2 ، O3 و کلرآمین به صورت زیر در PH برابر 6.8 تا 7 با توجه به حجم آب استخر به صورت زیر پیشنهاد می گردد. اسيد هيپوکلرو در مقایسه با سایر گندزداها از نظر حذف ویروس، کيست آميبها و اسپور باکتری […]

سختی کلسیم

سختی کلسیم: سختی کلسیم ، کلسيم ومنيزيم قسمت عمده سختي آب را تشكيل مي دهند . کلسيم بصورت آهك يا هيدروکسيد کلسيم در عمليات سبك کردن آب و براي کنترل خورندگي آب از طريق تصحيح پی هاش آن بكار مي رود. آب مورد آزمايش بايد عاري از رنگ و کدورت باشد ، اين عوامل مي توانند بر […]

کیفیت آب کشاورزی

کیفیت آب کشاورزی : کیفیت آب کشاورزی بسیار در رشد گیاه و درخت تاثیر گذار است. به همین دلیل باید با انجام آزمون های تجزیه شیمیایی ، نمونه آب آنالیز شده و نتیجه آزمایشات با مقادیر استاندارد مقایسه و از استاندارد بودن کیفیت آب اطمینان حاصل شود. آب ، مهمترین منابع آب شرب شهرها، روستاها […]

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید