تهران، حکیمیه، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس شهید عباسپور، ساختمان دکتر حسابی، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان آبرام تلفن : 09127628430 - 73932113(021)

دستگاه icp

دستگاه icp

کابری دستگاه icp به این مساله مربوط می شود که هر ساله بیش از یک سوم افراد کشور های توسعه یافته به بیماری هایی از طریق مواد غذایی گرفتار می شوند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های ناشی از آلاینده های مواد غذایی، در کشور های در حال توسعه، سالانه 2/2 میلیون نفر گزارش شده است. فلزات سنگین از جمله آلاینده های زیست محیطی هستند که تماس  انسان با بعضی از آنان از طریق آب و مواد غذایی می تواند مسمومیت های مزمن و شاید حاد ایجاد نمایند که از جمله آنان می توان به فلزاتی نظیر کروم، منگنز، نیکل و کبالت در انواع نمک اشاره کرد. فلزات سنگين از مهمترين آلاينده هاي زيست محيطي به شمار مي روند كه براي سلامتي انسان و به ويژه اكوسيستم آبي تهديدي جدي محسوب مي شوند. اين آلاينده به آساني در بافت هاي مختلف موجودات زنده انباشته مي شود و در زنجيره غذايي به گردش درآمده و منجر به ایجاد بیماری می شوند.

بیماری های ناشی ازبرخی فلزات سنگین

1-مس:این عنصر در بدن انسان، در غلظت بالا بسیار خطرناک است. مقدار اضافی مس در بدن بیشتر در کبد، کلیه، مغز و بافت محافظ چشم ذخیره می شود و از آنجا وارد جریان خون می شود.بعضی از عوارض افزایش مس در بدن تهوع، کم خونی و خون ریزی جدار نسوج بینی و معده می باشد مسمومیت فلز سنگین مس هنگامی که با املاح آرسنیک همراه شود، بسیار شدیدتر است.

2- سرب یکی از چهار فلزی است که بیشترین عوارض را بر سلامتی انسان دارد. اختلال بیوسنتز هموگلوبین و کم خونی، افزایش فشار خون، آسیب به کلیه، سقط جنین و نارسی نوزاد، اختلال سیستم عصبی، آسیب به مغز، ناباروری مردان، کاهش قدرت یادگیری و اختلالات رفتاری در کودکان از عوارض منفی افزایش غلظت سرب در بدن است. اغلب اثرهای سرب مادام العمر و غیرقابل برگشت است .

3-آهن:افزایش آهن در بدن انسان، ابتلا به انواع سرطان قسمت‌های گوارشی و حملات قلبی را باعث می‌گردد . بیماری هموکروماتوسین یکی از شایع ترین بیماری‌های ناشی از عدم توانایی بدن در دفع مقادیر اضافی آهن تجمع یافته می‌باشد .

اندازه گیری فلزات سنگین با دستگاه icp

برای اندازه گیری فلزات سنگین از دستگاه icp که مخفف شده عبارت Inductively Coupled Plasma می باشد استفاده می شود.این دستگاه يك سيستم آناليز عنصري است كه نوع طيف‌بيني آن، طيف‌بيني نشري و روش اتم‌سازي آن از طریق پلاسما صورت می گیرد.این روش بر مبنای استفاده از پلاسما به عنوان منبع برانگیختگی جهت آنالیز کمی وکیفی فلزات  سنگین می باشد.

در این روش جریانی از گاز آرگون توسط یک میدان مغناطیسی با فرکانس رادیویی MHZ 40-27  یونیزه می‌شود و حرارتی نزدیک به 10000 درجه کلوین تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. نمونه توسط یک نبولایزر به داخل پلاسمای آرگون پاشیده می‌شود و در دمای بالا، نمونه تبدیل به ذرات اتمی (یونی) شده و ایجاد نشر می‌کنند. در برگشت به حالت پایه، خط طیفی با طول موج متناسب با تراز برانگیخته نشر می‌کنند که برای هر عنصر، این طول موج متفاوت می‌باشد که تجزیه کیفی عناصر بر همین اساس می‌باشد.

کاربردهای دستگاه icp

  • اندازه گیری فلزات سنگین در نمونه های خاک، سنگ و رسوبات آبراهی، بعد از انحلال به کمک ذوب کننده‌ها یا اسیدها
  • برای اندازه گیری عناصر فلزی در مقادیر بسیار کم در نمونه‌های آبی، خاک و رسوبات، بعد از انحلال و انجام فرایند پیش تغلیظ
  • نالیز هم زمان 70 فلز سنگین در زمان کوتاه

4-دارای سیستم AUTO MAX (تغییر اتوماتیک پارامترها برای ایجاد بهترین نتیجه)

5-بررسی مواد سمی در محصولات غذایی, نوشیدنی ها و محصولات زراعی

6-بررسی وجود ناخالصی های عنصری در صنایع دارویی

7-بررسی وجود فلزات سنگین و عناصر کمیاب در آب و فاضلاب

مشخصات دستگاه icp

دستگاه icp
دستگاه icp

نام دستگاه:ICP-OES

مدل دستگاه:OES-730

شرکت سازنده:Varian

گستره طول موج:nm785-167

منبع:RF:40 HZ

نوع آشکار ساز:CCD

منبع پلاسما: Axial viewed plasma

 

3/5 - (2 امتیاز)
به اشتراک بگذارید :
whatsapp