آمونیاک آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 5 دقیقه

آمونیاک آب:

آمونیاک آب که از  مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت(نیتروژن) موجود در آب بوده و در طبیعت از تجزیه موادآلی ازت دارحاصل می گردد.این ماده گازی است بی رنگ با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده نیز میباشد.گازآمونیاک از هوا سبک تر بوده به سهولت به مایع تبدیل می شود آمونیاک در آب بسیار محلول است و در منهای 77 درجه سانتیگراد منجمد و در منهای 33.5 درجه سانتیگراد به جوش می آید.حضور نیتروژن در منابع فاضلاب شهری یا صنعتی عموما به شکل نیتروژن آمونیاکی و یا نیتروژن آلی می باشد.

آمونیاک آب وفاضلاب

بخش اصلی ازت موجود در اتمسفر و همچنین گازهای محلول در آب مربوط به ازت مولکولی است.ازت مذکور از لحاظ شیمیایی واکنش پذیرنمیباشد.ولی بیش از 60 نوع باکتری متفاوت قادر به احیا آن هستند. به طور طبیعی نیتروژن موجود در مدفوع و باقیمانده های غذا بوسیله باکتری های شکافنده پروتئین تغییر می یابد و به شکل یون های آمونیوم غیر آلی آزاد می شوند. با توجه به مقدار pH ، بین یون های آمونیوم 4NH و آمونیاک 3NH آب تعادل وجود دارد.  اگر میزان pH کمتر از 7 باشد ، میزان یون های آمونیوم بیشتر می شوند. ولی اگر میزان pH بیشتر از 7 باشد ، آمونیاک بیشتری تولید می شود.

معایب وجود آمونیاک آب

آمونیاک ترکیبی بسیار خطرناک است زیرا موجب اختلال در تنفس آبزیان می شود. آمونیاک به راحتی داخل سلول ها نفوذ می یابد و موجب افزایش pH و اختلال در عوامل حیاتی می گردد. یون آمونیوم منشأ نیتروژنی برای گیاهان آبی  است. در یک آکواریوم سالم و خوب راه اندازی شده ، باکتری های هوازی موجب می شوند یون های آمونیوم به سرعت از نیتریت به نیترات اکسید  شوند.این فرآیند را نیتریفیکاسیون می نامند که توسط دو گروه از باکتری های هوازی و در دو مرحله زیر انجام می شود.

اولین مرحله توسط باکتری های اتروتروف از جنس نیتروزوموناس انجام می شود در این مرحله آمونیوم به نیتریت اکسید می شود و در مرحله ی بعدی که توسط باکتری های هتروتروف به نام نیتروباکترها انجام می شود نیتریت به نیترات تبدیل می شود . فرآیند دیگری که در این ضمن ممکن است رخ دهد آمینوفیکاسیون یعنی تبدیل آمونیوم به آمونیاک و سپس اوره میباشد که به هم خوردن این فرآیند موجب افزایش ناگهانی یون آمونیوم می شود.

روش های از بین بردن آمونیاک آب

برای از بین بردن آمونیاک دو روش زیر پیشنهاد می شود:

  • تست آمونیاک Tropic Marin را که می توان علاوه بر آب شور در آب شیرین نیز استفاده کرد. مقدار کلی آمونیاک / آمونیوم را می توان با استفاده از نمودار رنگ بندی همراه تست در مقیاس 01/0 الی 5 میلی گرم در لیتر تعیین کرد.

روش انجام تست:

1-قبل از هر استفاده قطره چکان را تکان دهید.

2-ابتدا شیشه را با آب لوله کشی و سپس چند بار با آب آکواریوم بشویید و با استفاده از سرنگ شیشه را با 5 میلی لیتر از آب آکواریم پر کنید.

3- پنج قطره از هر شناساگر A و B و C ، داخل آب بچکانید و بعد از افزودن هر قطره درب شیشه را ببندید و آن را تکان دهید.

4-بعد از گذشت 5 دقیقه درب شیشه را باز کنید و آن را یکی یکی روی دایره های سفید داخل خانه های رنگی بگذارید و از بالا به آن نگاه کنید. در صورت شباهت رنگ آب و زمینه رنگی مقدار آمونیاک / آمونیوم درج شده در زیر خانه ها را بخوانید.

  • اندازه گیری آمونیاک به روش نسلر

این روش فقط  برای آبهای نوشیدنی  تمیز و پسابهای فاضلابی که بدون رنگ بوده و همچنین حداقل مقدار آمونیاک  آنها بیش از ۲۰ میکرو گرم در لیتر باشد کاربرد دارد. برای فاضلابهای خانگی زمانی مناسب است که خطای ۱ تا ۲ میلی گرم بر لیتر چندان اهمیتی نداشته باشد.

روش آزمایش به شرح زیر است :

۱-  اگر نمونه کدورت داشت صافسازی شود و چنانچه در نمونه کلر وجود داشت کلر زدایی گردد و سپس ۱۰۰ سی سی را برداشته و در ارلن بریزید.

۲- ۱ سی سی znso4 به آن اضافه کنید و کاملا هم بزنید . این عمل سبب می شود تا با کمک مرحله ی سوم حذف کلسیم و آهن و منگنز و سولفات و دیگر یونها انجام پذیرد.

۳- مقدار 4/0 تا 5/0 سی سی از NAOH  با نرمالیته ی ۶ به آن اضافه کرده تا PH به حدود 5/10 برسد. به آرامی هم بزنید و برای چند لحظه صبر کنید تا لخته های تشکیل شده ته نشین شود و مایع رویی بدون رنگ و کدورت گردد. که در اینجا مواد معلق و رنگی ته نشین می شود.

۴- نمونه را صاف کرده و دقت کنید که کاغذ صافی دارای آمونیاک نباشد و برای اطمینان می توانید آب مقطر را از کاغذ صافی عبور داده و از مرحله ی ۶ به بعد روی آن هم  انجام دهید .

۵ – ۵۰ سی سی از نمونه ی صاف شده را برداشته و به آن دو قطره نمک راشل اضافه کنید . که این عمل برای جلوگیری از ته نشینی یا ایجاد کدورت منگنز و آهن و سایر یونها که ممکن است هنوز وجود داشته و در مرحله ۶ تداخل ایجاد کنند انجام می گیرد.

۶ –  ۱ سی سی معرف نسلر به نمونه اضافه کرده و پس از ۱۰ دقیقه جذب آن در طول موج ۴۲۵ نانومتر توسط اسپکت خوانده شود. و بدین طریق میزان گازآمونیاک در محلول به دست می آید.

فیلم روش آزمایش آمونیاک آب

معرف نسلر

100 گرم HgI2 و 70 گرم KI را در مقدار کمی از آب مقطر حل کرده و به آرامی به محلول سرد شده ای که از اضافه کردن 160 گرم NAOH در 500 سی سی آب مقطر به دست آمده اضافه کنید . سپس به حجم یک لیتر برسانید. در شرایط مناسب آزمایشگاهی و در شیشه های قهوه ای و دور از نور خورشید بیش از یک سال ماندگاری دارد. توجه کنید که این ماده استنشاقش مضر می باشد. در ساخت معرف نسلر دقت کنید که نتیجه ی آزمایش به معرفتان خیلی حساس می باشد. برای رسم منحنی کالیبراسیون و استفاده از لوله ی نسلر می توانید به کتاب  استاندارد متد مراجعه کنید.

آمونیاک

مقالات پیشنهادی

فیلتر استخر شنا

فیلتر استخر شنا

فیلتر استخر شنا انواع فیلتر استخر شنا که متداول مورد استفاده قرار میگیرند در تصفیه آب استخر به شرح زیر است: فیلتر استخر شنا دیاتومه ای (تحت فشار یا خلاء) فیلتر استخر شنا شنی الف-ثقلی سریع ب-تحت فشار ج-با سرعت بالا هر کدام از فیلتر ها مزایا و معایبی دارند، هزینه انرژی، هزینه های شیمیائی، میزان مصرف آب، […]

اندازه گیری چربی و روغن

اندازه گیری چربی و روغن اندازه گیری چربی و روغن محلول با امولوسیون آب یا فاضلاب با تماس با حلال های استخراج کننده به روش Partition-Gravimetric قابل انجام است. برخی مواد قابل استخراج به خصوص چربی های اسیدی اشباع نشده به سرعت اکسید می شوند. بنابراین احتیاط خاصی که باید در این زمینه داشت این است […]

منابع تامین آب آشامیدنی

منابع تامین آب آشامیدنی منابع تامین آب آشامیدنی ، شامل آب های سطحی مانند رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیر زمنیی و سایر منایع تامین کننده آب که قبل از استفاده از آن باید تصفیه گردد مانند آب دریاها و اقیانوس ها. آب دریا ها و اقیانوس ها به علت شوری بالا و […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

حذف کل کربن آلی آب

حذف کل کربن آلی آب : بمنظور بررسي ميزان بهبود راندمان حذف کل کربن آلی آب در فرآيند انعقاد بهبود يافته با پودر كربن فعال،در مقايسه با فرآيندهاي جذب سـطحي و انعقاد و لخته سـازي است. از جمله مواد زيان آوري كه در آبهاي سطحي يافت ميشوند، تركيبات آلي مولد تري هالومتانها ميباشند.ورود تركيبات آلي به آبهاي […]

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران روز یک شنبه 21 فروردین جناب آقای محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام در برنامه علم بهتر است در رادیو  تهران حضور داشتند. موضوعاتی مانند آلودگی آب و هوا و ریزگرد ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت دریافت فایل ضوتی این برنامه بر روی لینک های زیر کلیک […]

آب ها و بخار فله ای تک نگاری شده در داروسازی

آب ها و بخار فله ای تک نگاری شده در داروسازی آب های زیر معمولاً با استفاده از یک سیستم آبی چندواحدی در حجم های بالا تولید می شوند. این آب ها معمولاً از طریق سیستم لوله کشی برای استفاده در همان محل  توزیع می شوند. آب خالص از آب خالص به عنوان یک ماده […]

اندازه گیری فرمالدئید

اندازه گیری فرمالدئید برای اندازه گیری فرمالدئید ابتدا باید به بررسی این ماده بپردازیم.  فرمالدئيد H2C=O يك عضو خانواده آلدئيـدها بـا ساده ترين مولكول آلي، گازي بيرنـگ، قابـل اشـتعال، محرك با بـوي تنـد اسـت. فرمالدئيد داراي جـرم مولكـولي 30.03 بوده.  به راحتي در دمـا و فشـار معمـول اتـاق پليمريزه ميگردد. كـاربرد وسـيع فرمالدئيـد در صـنايع مختلف […]

کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب

کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب به منظور اطمينان از كاركرد مناسب و مداوم کیفیت پساب تصفیه خانه فاضلاب ، لازم است كه اندازه گيري هايي به طور پيوسته يا تناوبي از آن به عمل آيد. برخي از اندازه گيري ها، جهت كنترل عمليات و برخي ديگر جهت اطمينان از كاركرد مناسب سامانه و کیفیت پساب تصفیه […]

انگل های تک یاخته ای در آب

انگل های تک یاخته ای در آب انگل های تک یاخته ای پاتوژن های مهم هستند که توسط آب منتقل می شوند و ممکن است بطور بالقوه انسان را با مصرف آب آشامیدنی آلوده تحت تأثیر قرار دهند (جدول 1).   جدول 1- بیماری های منتقله توسط آب با پروتوزوآها   ژیاردیا ژیاردیا، انگل تک […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید