استاندارد tds آب آشاميدني

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد tds آب آشاميدني :

استاندارد tds آب آشاميدني ، واژه های «جامدات»، «مواد معلق» و «مواد محلول» به عنوان معادل واژه های «باقیمانده»، «مواد صاف نشدنی»، و «مواد صاف شدنی» به کار می روند. جامدات، ذرات معلق یا مواد محلول موجود در آب با فاضلاب می توانند بر کیفیت آب تأثیر منفی بگذارند. آبهایی که میزان مواد محلول آنها بالاست عموماً طعم نامطلوبی داشته و استفاده از آن برای مصرف کننده ناخوشایند است. به همین دلیل مقدار 500 میلی گرم در لیتر از جامدات محلول برای آبهای آشامیدنی مطلوب شناخته شده است. آبهایی که میزان املاح معدنی آنها بالاست در اکثر صنایع  غیرقابل استفاده اند. آبهایی با ذرات معلق زیاد نیز از نظر ظاهر و مصارفی نظیر شستشو و استحمام نامناسبند. به منظور کنترل فرآیندهای تصفیه فیزیکی و بیولوژیکی فاضلاب و برای رعایت غلظت مجاز جامدات در پساب خروجی، اندازه گیری جامدات در فاضلاب ها اهمیت زیاد دارد.

فیلم آموزشی روش آزمایش TDS آب

جامدات کل اصطلاحاً به مواد باقیمانده پس از تبخیر حجم مشخصی از نمونه که در یک کوره با دمای معین خشک شده باشد اطلاق می شود. جامدات کل شامل «جامدات محلول»، بخشی که از صافی با تخلخل 2.5 میکرون (یا کوچکتر) عبور می کند و «جامدات معلق»، جزئی که به وسیلۀ صافی نگه داشته می شود، می باشد. نوع صافی میزان تخلخل آن، سطح مقطع و ضخامت صافی به علاوه ویژگی های فیزیکی ذرات و مقدار مواد ته نشین شده روی صافی از عوامل اصلی و مؤثر بر فرایند جداسازی مواد معلق و محلول توسط صافی می باشند.
«کل جامدات ثابت»، عبارتی است که اصطلاحاً برای بیان کل جامدات محلول و معلق باقیمانده پس از حرارت دادن نمونه تا خشک شدن کامل در کوره ای با دمای زیاد (500 تا 600 درجه سانتیگراد) به کار می رود. کاهش وزن در اثر سوزاندن نمونه در دمای بالا مربوط به «جامدات فرار» است. استاندارد tds آب آشاميدني زیر ۱۵۰۰ میلیگرم بر لیتر می باشد.

هر چند در این دما نه تنها ترکیبات آلی بلکه برخی مواد معدنی نیز تجزیه می شوند. به همین جهت تمایز واقعی بین مواد آلی فرار از ترکیبات معدنی فرار امکان پذیر نیست. میزان دقیق مواد آلی با انجام آزمایش هایی مانند اندازه گیری کل کربن آلی، تعیین BOD و COD بهتر مشخص می شود.

«جامدات قابل ته نشینی» به مواد معلقی که پس از مدت زمان معینی ته نشین می شوند اشاره دارد و ممکن است، بسته به روش جداسازی شامل مواد شناور هم باشد. استاندارد tds آب آشاميدني زیر ۱۵۰۰ میلیگرم بر لیتر می باشد.

مقالات پیشنهادی

روش تهیه معرف نسلر

روش تهیه معرف نسلر روش تهیه معرف نسلر به این طریق می باشد که مقدار ۵۰ گرم پتاسیم یدید (KI) در یک ظرف کوچک (۵۰ میلی لیتر) آب سرد حل شود. سپس مقدار محلول اشباع کلراید جیوه(به مقدار ۲۲گرم در ۳۵۰ میلی لیتر آب نیاز است) به آن اضافه می شود. تا زمانی که نشانه […]

آزمایشات آب آشامیدنی

آزمایشات آب آشامیدنی : آزمایشات آب آشامیدنی به سه دسته آزمایشات فیزیکی آب آشامیدنی، آزمایشات شیمیایی آب، آزمایشات میکروبی آب که آزمایشات آب میکروبی به شرح زیر می باشد : وضعیت کلی آب مورد آزمایش جهت تعیین تعداد کلی میکروارگانیسم ها در یک میلی لیتر نمونه آب موردآزمایش، براساس روش استاندارد پلیت کانت (Standard Plate Count)به […]

اندازه گیری شاخص SDI

اندازه گیری شاخص SDI اندازه گیری شاخص Silt Density Index یا SDI یک روش معروف جهت تعیین امکان گرفتگی ناشی از ذارت ورودی به سیستم های تصفیه آب مانند دستگاه های اسمز معکوس یا (RO (REVERSE OSMOSIS می باشد. اندازه گیری شاخص SDI ، یک معیار مناسب برای امکان(پتانسیل) گرفتگی و FOULING مواد معلق می […]

اندازه گیری مواد آلی آب

اندازه گیری مواد آلی آب اندازه گیری مواد آلی آب بمنظور اندازه گیری مواد و سموم شیمیایی در آب مانند حشره کش ها ، آفت کش ها و نظایر آنها در منابع آب آشامیدنی یکی از شاخص های مهم در تعیین آلایندگی آب می باشد. این سموم شامل آلدرین ، آندرین، هپتا کلر، هپتاکلرپوکسید ، […]

فسفر خاک

فسفر خاک فسفر که نقش عمده ای در انتقال انرژی بازی می کند بین 0.1 الی 0.4 درصد از ماده خشک گیاهی را تشکیل می دهد. بنابراین فسفر در فرآیند فتوسنتز و تمامی فرآیندهای شیمیایی – فیزیولوژیکی در گیاه مهم می باشد. عنصر فسفر جزء غیر قابل تفکیک و اصلی برای تقسیم سلولی و گسترش […]

آزمایش آب شهری

آزمایش آب شهری آزمایش آب شهری به منظور بررسی کیفی آب از لحاظ شیمی و میکروبی می باشد. به منطور شیمی آب شهری بایستی کاتیون ها و آنیون های آب شامل کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، پتاسیم ، نیترات ، نیتریت ،آمونیاک ، کلراید ، سولفات ، فلوراید می باشد. پارامتر های میکروبی شامل […]

استاندارد آب آشامیدنی سالم

استاندارد آب آشامیدنی سالم  : توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از […]

تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی

تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی برای شناخت تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی ابتدا لازم است تا با مفاهیم آنها آشنا شویم. کلیفرم ها باکتری هایی هستند که همیشه در دستگاه گوارش حیوانات از جمله انسان وجود دارند و در پسماندهای آنها یافت می شوند. آن ها همچنین در مواد گیاهی و خاک یافت […]

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی

نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی برای نمونه برداری شیمیایی آب آشامیدنی ، تجهیزات گوناگونی طراحی و ساخته شده است که بر اساس هدف آنالیز ، آنالیز آن انجام می شود. مثلا برای اندازه گیری اکسیژن محلول باید حداقل 1.5 لیتر نمونه برداشت شود که این نمونه هیچ تماسی با هوا نداشته باشد یا اینکه این آنالیز […]

آزمایشگاه آب استخر

آزمایشگاه آب استخر آزمایشگاه آب استخر شرکت آبرام واقع در دانشگاه شهید بهشتی تمامی آزمایش های میکروبی و شیمیایی آب استخر را انجام می دهد. استخر های شنا خصوصی و عمومی بایستی آنالیز های میکروبی ، شیمیایی و فیزیکی به منظور تشخیص کیفیت آب استخر ها را انجام دهند. چراکه این آب ها همواره ممکن […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید