مشخصات آب آشامیدنی سالم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

مشخصات آب آشامیدنی سالم :

زندگي سالم مرهون داشتن آبی سالم که منطبق بر مشخصات آب آشامیدنی سالم بوده و عاري از هر گونه آلودگي باشد. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و ويـژه، اسـتفاده از حشره كش ها و … بطريق ناصحيح مي نماييم كه متاسفانه ماحصل آن بروز مشكلات عديده اي اسـت كـه در وهلـه اول گريبانگير خود انسان مي شود. لذا كارشناسان و متخصصان علوم بهداشتي با بكارگيري علوم و فنون، سعي در به حـداقل رساندن اين مشكلات دارند تا تطابق و توازني بين انسان و محيط در جهت تامين سلامتي بوجود آورند.

با افزايش جمعيت و پيشرفت صنعت، نياز به مصرف آب بيشتر از گذشته شده است و از طرفي علاوه بر كـاهش منابع آب در جهان به دليل افزايش جمعيت و البته فعاليت هاي انسان شاهد آلوده تـر شـدن ايـن منـابع نيـز هسـتيم. استفاده بيشتر از آب، توليد بيشتر فاضلاب را در پي دارد. رها كردن فاضلاب بدون تصـفيه در طبيعـت باعـث آلـودگي منابع آب مي شود و بدين منظور الزاماتي براي تصفيه فاضلاب پيش از رها شدن در طبيعت به وجود آمدند. تا سال ها حذف مواد آلي از فاضلاب به عنوان يك معيار براي تصفيه فاضلاب مورد استفاده قرار مي گرفت. اما امروزه با توجـه بـه پيشرفت صنعت موضوعاتي ديگر نيز مطرح است. آلاينده هاي نو ظهور مثل داروها، حشره كش ها، فلزات سـنگين و … و مواد مغذي از مواردي هستند كه بايد مورد توجه قرار بگيرند. از طرفي حذف مواد مذكور عمومـا روشهـاي پيچيـده تري را نسبت به روش سنتي مثل لجن فعال مي طلبد بنابراين افزايش هزينه را در بردارد.

عدم رعايت موازين و استانداردهاي بهداشتي که شامل مشخصات آب آشامیدنی سالم است.علاوه بر بيماري ها، مشكلات مادي و معنوي فراوان و گاه جبران ناپذيري را تحميل مي نمايد كه با رعايت بهداشت در زمينه هاي مختلف مثل آب، غذا، دفع صحيح و بهداشتي مواد زايد و زباله و فاضلاب در هر منطقه علاوه بر جلوگيري از اين هزينه ها مي توان زندگي شـاد و لـذت بخـشي رابـه آن سـامان هديـه نمود.

مشخصات فيزيكي آب آشامیدنی سالم :

ويژگي هاي فيزيكي آب آشامیدنی سالم بايد با مشخصات داده شده در جدول زیر مطابقت كند.

مشخصات آب آشامیدنی سالم

در صورت موجود بودن آهن تا ميزان حداكثر 0.3ميلي گرم در ليتر همراه با مقادير كم تانن ايجاد رنگـي ميشود كه از حد استاندارد بيان شده بالاتر ميباشد كه در چنين حالتي مقادير بالاتر از اسـتاندارد نيـز قابل قبول ميباشد.

مشخصات شيميائي آب آشامیدنی سالم :

اين دسته گروهي از مواد شيميايي است كه حضور آنها با غلظت بيش از حد مجاز در مشخصات آب آشامیدنی سالم، امكان به خطر انداختن سلامت مصرف كننده را دارد. اين مقادير كه بـر مبنـأ متوسط مصرف روزانه 2/5ليتر آب آشاميدني براي يك انـسان 70كيلـوگرمي در نظـر گرفته ميشود در جدول زیر بيان ميگردد.

مشخصات آب آشامیدنی سالم

حداكثر مجاز نيتراتهاي موجود در آب آشاميدني نبايد از 45ميلي گرم در ليتـر بر حسب يون نيترات  (NO3) تجاوز كند. مقدار تركيبات نيتريت بر حسب يون نيتريت (NO2)نبايد از 0.004ميلي گـرم در ليتر تجاوز كند.

مشخصات آب آشامیدنی سالم
مشخصات آب آشامیدنی سالم

در صورتي كه مقدار سولفات بيشتر از 250ميلي گرم در ليتر باشد، مقدار منيزيم نبايد از 30ميلي گرم در ليتر تجاوز كند. ولي چنانكه مقدار سولفات كمتر از 250ميلي گرم در ليتر است مقدار منيزيم حـداكثر تـا 150ميلي گرم در ليتر قابل قبول خواهد بود.

وجود مواد پاك كننده در آب حداكثر تا مقداري مجاز است كه موجب توليد بـو، طعـم و يـا كـف در آب نگردد.

مشخصات باكتريولوژيكي آب آشامیدنی سالم :

مشخصات آب آشامیدنی سالم بايد از باكتريهـاي كليفـرم عـاري باشـد. هنگـامي كـه اسـتانداردهاي باكتريولوژيك توصيه ميگردد بايد توجه داشت كه بين آب شبكه هاي بزرگ كـه توسـط عده زيادي از مردم مصرف ميشود و چاههاي خانگي يا چشمهها و چاههائي كـه توسـط عده كمي از مردم مورد استفاده قرار ميگيرد تفاوت از نظر نحـوه آبرسـاني وجـود دارد.

بعنوان مثال: در مورد اجتماعات كوچك ممكـن اسـت لولـه كـشي از منبـع آب از نظـر اقتصادي عملي نباشد. بايد در نظر داشت كه آيا آب لوله كشي كلرينه شده است؟ و نمونه برداري قبل و يا بعد از وارد شدن آب به شبكه توزيع صورت گرفته اسـت. نحـوه نمونـه برداري جهت آزمايش باكتريولوژيك آب داراي اهميت بسياري است.

مقالات پیشنهادی

آب استخر شنا

آب استخر شنا آب استخر شنا شامل آنالیز میکروبی ، شیمیایی و فیزیکی آب می باشد که در آزمایشگاه آب شرکت آبرام اجرا می گردد. آنالیز آب استخر مطابق با استاندارد سازمان ملی استاندارد مورد آزمایش میکروبی و شیمیایی قرار می گیرد.آزمایش های میکروبی آب استخر شامل پارامتر های توتال کلی فرم ، شمارش باکتری […]

آزمایش خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران کلیه پارامترهای مربوط به خاک کشاورزی را آزمایش می کند. آزمایش خاک کشاورزی یک قسمت اساسی در مدیریت زراعت در زمینه تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود.   یک کشاورز بدون آزمایش خاک نمی تواند برنامه کود دهی مرتب و منظمی داشته باشد. در این […]

تصفیه آب چاه

تصفیه آب چاه امروزه تصفیه آب چاه اهمیت خود را بیشتر از قبل نشان داده است و رشد روزافزون جمعيت و به تبع آن افزايش تقاضا در بخش آب كشور موجب شد كه نيازهاي آبي جامعه ما كه قـبلا از طريق چشمه ها، رودخانه ها و قنوات تامين ميگرديد. به سمت حفر چاه سوق داده شـود. تصفیه […]

حذف آهن از آب آشامیدنی

حذف آهن از آب آشامیدنی حذف آهن از آب آشامیدنی دارای روش های ویژه ای می باشد که در این محتوا به آن اشاره خواهد شد. در بخش آزمایشگاه شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) آزمایش آهن آب و سایر فلزات موجود در آب آزمایش می شود. اگر در آب میزان آهن و سایر فلزات از […]

فلزات سنگین آب

فلزات سنگین آب : فلزات سنگین آب ،داراي وزنهاي اتمي 63.5تا 200.6 و وزن مخصوص بزرگتر از 5ميباشند. بـا گسـترش سريع صنايعي هم چون تسهيلات آبكاري فلزات، عمليـات معـدن، صـنايع كودسـازي، دبـاغي، بـاتري، صـنايع كاغـذ و آفتكشها، تخليه فاضلاب حاوي فلزات سنگين به طور مستقيم يا غير مستقيم به ويژه در كشـورهاي در حـال توسـعه […]

کلر باقیمانده آب

کلر باقیمانده آب: اثرات کلرزني : کلريناسيون منابع آب و شبكه‌هاي آبرساني اولا سبب از بين بردن يا غير فعال کردن ميكرو ارگانيسم‌هاي بيماريزا مي‌شوند، ثانيا در تصفيه آب آشاميدني بعلت ترکيب کلر باقیمانده آب با آمونياك، آهن ، منگنز ،سولفور سبب بهبود آفيت آب مي‌شود. کلر زني ممكن است بعلت ترکيب با فنل‌ها و […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

PH آب استخر

PH آب استخر : افزایش ناگهانی در PH آب استخر بخاطر رشد های جلبکی در نتیجه کلریناســیون غیـر مـداوم یـا غیـر کافی اتفاق می افتد. نگه داری کلر آزاد باقیمانده در استخر شنا در تمام اوقات از رشد جلبکی جلوگیری می نماید. در عمل در جائیکه کلر گازی استفاده می شود. PH آب استخر به سرعت […]

سختی گیر

سختی گیر

سختی گیر: متداولترین روش براي حذف سختی آب، استفاده سختیگیرهاي رزینی(water softner) میباشد . دستگاههاي سختی گیر مورد استفاده در تصفیه آب ، بیشتر به صورت استوانه فلزي هستند, به طوري که در داخل آن، ذرات رزین را قرار میدهند و داخل سطوح آن با اپوکسی پوشش داده شده  است تا از خوردگی آن جلوگیري و باعث […]

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس

آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس آزمایش استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یک باکتری شاخص برای کیفیت بهداشتی آب های سطحی که در آب های آلوده ایجاد عفونت های پوستی و ذات الریه می شود.امروزه باکتري استافیلوکوکوس اورئوس Staphylococcus aureus به عنوان یک عامل مهم بیماري زا مخصوصا در بیمارستان ها  شناخته می شود. در 50سال گذشته این باکتري تغییرات ژنتیکی زیادي را متحمل […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید