pH آب کشاورزی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

pH آب کشاورزی

pH آب و خاک کشاورزی تاثیر بسیار مهمی در بهره وری و سوددهی از محصولات کشت شده دارد. در واقع pH نشان دهنده میزان اسیدی آب و خاک می باشد که محدوده آن بین 1 تا 14 است. pH=7 در دمای 25 درجه، خنثی بودن pH آب و خاک  را از لحاظ شیمیایی نشان می دهد. pH پایین تر از 7 خاصیت اسیدی و اعداد بالاتر از آن خاصیت قلیایی آب و خاک را نشان می دهد.

pH آب کشاورزی

pH خاک های کشاورزی حاصلخیز معمولاً بین 4 تا 8 به عنوان یک ویژگی خاص در نظر گرفته می شود. pH خاک کشاورزی در واقع بیانگر واکنش خاک می باشد که در حاصلخیزی آن خاک بسیار مهم است. pH پایین در خاک (اسیدی بودن خاک) به معنای غلظت زیاد هیدروژن H+ بر روی کمپلکس های جذبی است. pH بالا در خاک (قلیایی بودن)نیز به این معنی است که کاتیون های کلسیم و سدیم در خاک بیشتر است. ولی در کل سطح بهینه pH برای خاک کشاورزی بین 5 تا 6 می باشد.

در مناطق پر باران و مرطوب pH خاک کشاورزی به دلیل آبشویی زیاد ناشی از بارندگی بیشتر اسیدی هستند. در مناطق خشک و کم باران نیز بیشتر به دلیل تجمع عناصری مثل سدیم و کلسیم قلیایی بوده و امکان دارد بالاتر از 7 باشد. اگر pH خاک از 6 پایین تر باشد مواد مغذی ریز خاک بهتر می تواند جذب گیاه شود. ولی اگر pH بالاتر از 7 باشد مقدار این مواد مغذی ریز در محلول خاک به شدت کاهش می یابد. با بالا رفتن یک واحد pH مقدار مواد مغذی ریز محلول در خاک (مثل آهن) هزار برای کاهش پیدا میکند.

اگر pH آب کشاورزی و آبیاری بالا باشد به مرور زمان pH خاک را نیز بالا می برد. این امر باعث می شود که مواد مغذی ریز مثل آهن، منگنز و غیره توسط گیاه کمتر جذب شود. بعلاوه وجود بی کربنات بالا در آب قلیایی (با pH بالا) موجب کاهش عملکرد گیاه می شود. کاهش عملکرد گیاه به صورت زرد شدن برگ ها به دلیل تأثیر روی غلظت آهن ظاهر می شود.

بالا یا پایین بودن pH آب و خاک کشاورزی می تواند مشکلاتی زیادی برای کشاورزان در عرصه تولید داشته باشد. به همین دلیل بهتر است میزان pH هر کدام از آنها  همیشه در حد تعادل نگه داشته شود. برای پایین آوردن اسیدیته خاک و خنثی کردن آن باید از آهک استفاده کرد. دلیل استفاده از آهک هم این است که هم تأثیرش زیاد بوده و هم اینکه  هزینه آن کم می شود. برای پایین آوردن pH خاک علاوه بر آهک از مارل، خاکستر چوب و پودر استخوان نیز استفاده می شود. در خاکهایی که pH آنها پایین است (خاک اسیدی) کودهای فسفری و نیتروژنی که کلسیم دارند مودر استفاده قرار می گیرد.

در خاک های قلیایی باید از کودهای اسیدی مثل سولفات آمونیوم، نیترات آمونیوم و یا اوره استفاده می شود. برای پایین آوردن قلیائیت خاک و سدیم آن می توان از گچ، اسید سولفوریک و گوگرد استفاده کرد. همان طور که گفته شد اگر pH آب کشاورزی بیشتر باشد موجب بالا رفتن pH خاک نیز می شود. برای بالا بردن PH آب کشاورزی و قلیایی کردن آب های اسیدی می توان از جوش شیرین استفاده کرد. اما اگر قلیایی باشد برای پایین آوردن آن می توان از یک چیز اسیدی مثل آب لیمو استفاده کرد.

 

مقالات پیشنهادی

روشهای تصفیه آب استخر

روشهای تصفیه آب استخر جهــت روش های تصفیه آب استخر  بخــصوص اســتخرهای بــا جریــان آب بازچرخــشی، تــصفیه آب دارای اهمیــت اســت. ایــن تــصفیه عمــدتاً شــامل صــاف نمــودن (فیلتراســیون) همــراه بــا و بــدون تــصفیه شــیمیائی اســت. هــدف عمــده از تــصفیه آب اســتخر نگهــداری آب در یــک شــرایط مطلــوب و ســالم بــرای اســتفاده شــناگران مــیباشــد. ایــن هــدف ویــژه […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : حداقل بهداشت آب آشامیدنی مورد نیاز براي هر فرد چقدر است؟ چگونه باید این آب را تهیه نمود؟ براساس آخرین دستورالعمل هاي موجود حداقل آب مورد نیاز براي ادامه حیات 2.5–4لیتر براي هر نفر در روز می باشد. آب آشامیدنی سالم، آبی زلال، خنک، بی رنگ، بی بو، بدون مزه خاص […]

اندازه گيري منيزيوم در آب

اندازه گيري منيزيوم در آب : بمنظور اندازه گيري منيزيوم در آب در تيتراسيونهاي كمپلكسومتري آمينو اسيدهاي پلي كاربوكسيليك از بهترين مواد در آناليز به حساب ميآيند كـه دقيقترين و ارزانترين آنها E.D.T.Aميباشد. جهت تشكيل كمپلكس با E.D.T.Aنياز به محيط قليايي ميباشـد كـه در واقع با افزودن بافر آمونياكي اين امر تحقق مييابد. در چنين […]

آزمایش اندازه گیری چگالی آب

آزمایش اندازه گیری چگالی آب آزمایش اندازه گیری چگالی آب با استفاده از چگالی متر دقیق ارتعاشی (لرزشی) جریان قابل اندازه گیری است که این قابلیت را دارد که چگالی نمونه های آب طبیعی را اندازه گیری کند. آزمایش اندازه گیری چگالی آب با گذراندن نمونه آب از یک تیوب ارتعاشی (لرزشی)  که دریک محیط با دمای […]

آزمایش سختی آب

آزمایش سختی آب آزمایش سختی آب اینکه که در آن صابون کف نمی کند و اگر گرم شود روی سطوح در تماس با آب، جِرم گذاری می کند و از طعم مطبوعی نیز برخوردار نیست. سختی یکی از پارامترهای مهم کیفیت آب است که بر کاربری آب در مصارف شهری و صنعتی تأثیر می گذارد. کاتیون […]

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB)

باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) : به منظور بررسی باكتريهاي احياء كننده سولفات(SRB) ، تشكيل بيوفيلم هاي ميكروبي و به دنبال آن خوردگي در تجهيزات و شبكه ها که از جمله مسايل مهم در  انشعابات آب و فاضلاب مي باشد . موجودات مختلف مانند باكتريها, قارچها , جلبك ها و جانوران دريايي به طور مستقيم و يا غير مستقيم […]

طعم و بو آب

طعم و بو آب آب در خالص ترین حالت، بدون طعم و بو است. لیکن با انحلال مواد آلی و معدنی در آن، بو و طعم پیدا می کند. علت بو و طعم آب، طبیعی یا انسان زاد است و عمدتاً از ذرات خاک، واپاشی گیاهان، برخی موجودات (دروایان، باکتری ها و قارچ ها)، برخی […]

آزمایش تعیین قلیائیت آب

آزمایش تعیین قلیائیت آب : آزمایش تعیین قلیائیت آب عبارت است از ظرفيت كمي آن براي خنثي سازي يك اسيد قوي تا يـك pHمعـين که برای تعيـين ميزان قليائيت از روش تیتراسیون استفاده می شود. آزمایش تعیین قلیائیت آب شاخص مهم در تعیین میزان خورندگی و رسوبگذاری آب موحود در سیستم های لوله کشی و […]

مضرات کلر در آب آشامیدنی

مضرات کلر در آب آشامیدنی : با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیري از فناوري هاي روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهاي نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها […]

شناسايي كليفرم

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 10
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 8

پویان گفت:

آیا برای آبیاری گلخونه می توانم برای بالا بردن پی اچ وقتی زیادی اسیدی است از فسفات سدیم استفاده کرد .ممنونم

developer گفت:

بله در صورتی که مقدار رقیق و مشخص از این محلول درست شود و پی اچ تا مقدار خنثی تغییر کند مساله ای ندارد…

بنوی گفت:

درود بر شما ممنونم از اطلاعات خوبتون برای اصلاح خاکهای قلیایی و اسیدی ی بررسی بفرمایید

developer گفت:

ممنون… بله حتما محتوا ش رو تهیه می کنیم و در وب سایت قرار خواهیم داد…

حامد حسین زاده گفت:

با سلام پی اچ آب استخرم که ازش برای آبیاری درختان میوه استفاده میکنم ۸ هست بهترین کرینه برای کاهی ۱/۵ واحدی آب استخرم چه موادی هست و به چه میزان استخرم حدود شصت هزار لیتر گنجایش آب‌داره

developer گفت:

با سلام و وقت بخیر
برای تنظیم پی اچ بایستی از اسید و باز استفاده شود و میزان دقیق بر اساس حجم آب و مقدار پی اج بدست می آِید.

مهدی گفت:

سلام دوباره ، سوال اولم کامل نبود و ایراد داشت .
آب ابیاری در بستر کوکوپیت استفاده میکنم و پی اچ آب ‌ اسیدی هستش روی ۴/۵ ، برای بالا بردن پی اچ چه مقدار جوش شیرین در ۱ لیتر آب باید استفاده کنم ؟؟ سپاس

developer گفت:

بایستی محاسبه شود… و اطلاعات دقیق تری از کارتون بدهید.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید