TDS آب دیگ بخار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

TDS آب دیگ بخار

TDS آب دیگ بخار یکی از پارامترهای بسیار مهم در آب دیگ بخار است که باید مرتب آزمایش شود. آزمایش و اندازه گیری مقدار TDS به این خاطر انجام می شود که بتواند میزان غلظت آب دیگ مشخص شود. با مشخص شدن میزان TDS آب دیگ و غلظت آن می توان میزان و تعداد دفعات زیر آب زنی را مشخص کرد. برای پایین آوردن TDS آب دیگ بخار از زیر آب زنی و همین طور از ماده شیمیایی استفاده می شود.

اندازه گیری tds با دستگاه هدایت سنج هانا

بر اساس نشریه شماره 462 وزارت نیرو استاندارد کل جامدات محلول در فشارهای مختلف متفاوت است. این نشریه با هدف تعیین کیفیت آب خام ورودی برای مصارف صنعتی و تفریحی نوشته شده است. در این نشریه حساسیت دیگ های بخار با فشار پایین تقریباً شبیه آب آشامیدنی می باشد. ولی در کل غلظت کل جامدات محلول نباید بیش از mg/L 500 در لیتر باشد. اگر میزان آن بالای mg/L 500 باشد منجر به رسوب گذاری در دیگ و لوله ها می شود. در جدول زیر میزان TDS دیگ های بخار در فشارهای مختلف بر اساس نشریه شماره 462 وزارت نیرو آمده است.

کل جامدات محلول در فشار های مختلف متفاوت است.

به مرور زمان و بر اثر تبخیر آب دیگ بخار میزان مواد غیر فرار و محلول دیگ بخار (کل جامدات محلول) افزایش می یابد. تنها راه حل برای کاهش میزان TDS آب دیگ بخار استفاده از مواد شیمیایی بهینه ساز و زیر آب زدن است. اینکه روزانه چند بار زیر آب زدن تکرار شود بستگی به کیفیت آب تغذیه دیگ بخار دارد. تعداد دفعات زیر آب زدن نباید بیش از حد مجاز باشد چون زیر آب زنی زیاد موجب افت فشار دیگ بخار، افزایش مصرف سوخت و اتلاف آب می شود. جدول زیر فرمول مقدار زیر آب زدن دیگ بخار را نشان می دهد.

فیلم آموزشی روش آزمایش TDS آب

اگر میزان کل جامدات محلول در فشارهای مختلف در حد مطلوب خود باشد در وحله اول موجب افزایش عمر سیستم می شود. علاوه بر آن TDS پایین بازده سیستم را بالا برده، موجب امنیت بیشتر در محیط می شود. هزینه تعمیرات، نگهداری وهمین طور راهبری دیگ های بخار به دلیل عدم رسوب گذاری پایین می آید. در صورت عدم رسوب گذاری در دیگ میزان مصرف سوخت مورد استفاده نیز پایین می آید. راهبری درست دیگ های بخار در نهایت از صدمات جبران ناپذیری که رسوب گذاری می تواند روی دیگ ها داشته باشد محافظت می کند.

کنترل دقیق TDS آب دیگ بخار موجب کاهش کف و جرم در دیگ های بخار می شود. در صورت عدم کنترل دقیق TDS کف و جرم به خط بخار نفوذ کرده می کند. این پدیده منجر به نفوذ رسوب به داخل بخار خروجی شده و باعث آسیب در آن قسمت ها می شود. بیشترین TDS مجازی که یک بویلر می تواند تحمل کند بستگی به نوع بویلر دارد. در جدول زیر نوع بویلر و بیشترین TDS مجار هر نوع مشخص شده است:

 

مقالات پیشنهادی

جیوه در آب های نفتی

جیوه در آب های نفتی : جیوه در آب های نفتی ، مخصوصا  آبهای منطقه عسلويه در خليج فارس به دليل موقعيت استثنائی خود كه محل احداث تعداد زيادی پالايشگاه گاز و كارخانه پتروشيمی است، به وفور یافت می شود. ای آب ها به طور مستقيم و غير مستقيم در معرض ورود آلاينده های مختلف […]

باکتری های اکسید کننده آهن

باکتری های اکسید کننده آهن باکتری های اکسید کننده آهن توانایی متابولیسم کاهش آهن موجود در محیط های آبی را دارند ،  که امکان تشکیل رسوب اکسید آهن هیدراته بر روی ترشحات مخاطی را دارند. مکانیسم تا حدودی مشابه باکتری هایی است که از منگنز استفاده می کنند. مقدار زیادی از لجن قهوه ای که تولید می شود، یک […]

منابع آب های دارویی

منابع آب های دارویی ملاحظات آب منبع آب منبع، آبی است که وارد تأسیسات می شود. منبع این آب می تواند آب های سطحی طبیعی مانند رودخانه های یا آب انبارها، چاه های عمیق، آب دریا، یا ترکیبی از این موارد باشد که احتمالاً شامل چندین محل از هر نوع آب منبع می شود. بنابراین […]

آلودگی آب تهران به نیترات

آلودگی آب تهران به نیترات

آلودگی آب تهران به نیترات : مساله رسیدگی به آلودگی آب تهران به نیترات دارای اهمیت زیادی است.يكي از شاخص هاي مهم براي نشان دادن كيفيت آب آشـاميدني و كـشاورزي، ميـزان نيتـرات 1موجـود درآن اسـت. نيتـرات از طريـق تجزيـه فساد پسمانده هاي انساني و حيواني، توليدات صنعتي و رواناب حاصل از كـشاورزي وارد آبهـاي سـطحي و زيـر […]

اکسیژن خواهی بیوشیمیایی (BOD)

اکسیژن­ خواهی بیوشیمیایی (BOD): اکسیژن­ خواهی بیو­شیمیایی (BOD)، شاخصی برای تعیین زیست­ تخریب پذیر محتوای آلی است. مبانی آزمایش BOD: در آزمایش BOD، سه نوع فرآیند رخ می­دهد: (1) فرآیند اکسایش که در آن بخشی از بار آلی اکسیده شده و فرآورده­ های نهایی، همچون CO2، H2O  و انرژی تولید می­شود؛ (2) فرآیند سنتز که […]

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران : امروزه آب آشامیدنی تهران بسته به مناطق به 22 گانه تهران می تواند دارای آلودگی میکروبی یا شیمیایی باشد. زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم و عاري از هر گونه آلودگي است. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و […]

اندازه گیری BOD 5

اندازه گیری BOD 5 اندازه گیری BOD 5 يک نمونه وابسته به مقدار ماده آلی موجود در آن می باشد، که به طور قابل ملاحظه ای متغير است . سيستم اندازه گيری BOD اکسی دايرکت آکواليتيک ، برای حجم های مختلف نمونه و محدوده های اندازه گيری متناظر كه در جدول زير ليست شده کاليبره […]

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر

استاندارد pH آب استخر استاندارد pH آب استخر در دامنه مطلوب بین 7.2 تا 7.8 می باشد چرا که گندزدایی آب در این طیف مؤثر می باشد. البته حداقل و حداکثر مجار pH ثبت شده برای آب استخر 7.2 تا 8 است. pH از مهم ترین خواص فیزیکی و شیمیایی آب استخر می باشد. که […]

آمونیاک در آب آشامیدنی

آمونیاک در آب آشامیدنی : آمونیاک در آب آشامیدنی که يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. وجود آمونیاک در آب آشامیدنی مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي […]

بیماری های منتقله از آب

بیماری های منتقله از آب بیماری های منتقله از آب ،ناشی از بقاياي املاح، سموم و آفتكشها، كودهاي شيميايي و عناصر كمياب در آبهاي برگشتي و زه آبها و همچنين فلزات سـنگين و مواد آلي در پسابهاي شهري و صنعتي در صورت استفاده غيرصحيح و راهيابي به منابع آب موجب تخريـب زيـستبـوم هـاي آبـي ميگردد. نمكها […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید