استاندارد آب آشامیدنی سالم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

استاندارد آب آشامیدنی سالم  :

توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از سويي ديگر، توجه به تامين آب آشاميدني را بيش از پيش نمايان مي كند. تامين آب آشاميدني سالم به عنوان يكي از عوامل اصلي در حفظ سلامت و پيشرفت اقتصادي جوامع مختلف داراي اهميت زيادي است. واضح است كه سلامتي افراد در گرو تامين آب شرب مطلوب است به طوري كه بدون آن حتي تصور داشتن زندگي توام با سلامت غير ممكن است. كيفيت آب به دليل فعاليت هاي انسان و ورورد آلاينده هاي مختلف به آب تغيير مي كند كه نهايتا اين تغييرات بر سلامت انسان اثر نامطلوب خواهد گذاشت و كاربري آن را در بخش هاي گوناگون مانند كشاورزي و نيز صنعت محدود خواهد نمود. از اين رو تحقيق و مطالعه پيرامون كيفيت آب و ارائه راهكارهاي لازم در اين خصوص به منظور حفظ بهداشت عمومي از اهميت بالايي برخوردار است. آبي كه مي خواهيم به عنوان آب آشاميدني استفاده كنيم بايستي مطالبق با استاندارد آب آشامیدنی سالم  موجود باشد كه تحت نظارت سازمان هاي مرتبط تهيه شده است.

سازمان بهداشت جهاني اولين رهنمودهاي كيفيت آب آشاميدني را در سال هاي 1984و 1985منتشر كرد و پس از آن با چندين بار تجديد نظر اين شاخص ها را در سال 2003منتشر كرده است. در كشور ما استاندارد آب آشامیدنی سالم  مولفه هاي فيزيكي و شيمايي آب نخستين بار در سال 1345تهيه گرديد و پس از 4بار تجديد نظر در كميته هاي استاندارد به عنوان استاندارد رسمي منتشر شدآب زيرزميني عمدتا منبع تامين آب اجتماعات كوچك بوده و به صورت چاه، چشمه و قتات قابل استحصال مي باشند. وجود آلاينده ها در آب زيرزميني از طريق مداخله انساني حاصل مي گردد كه مي توانند براي انسان و محيط زيست بسيار خطرناك باشند. بنابراين پايش آب هاي زيرزميني و جلوگيري از آلودگي اين منابع ضروري به نظر مي رسد.

در كشور ما مسئله كمبود استاندارد آب آشامیدنی سالم  از گذشته وجود داشته و با توجه به احتياج روز افزون به آن حتي در برخي نقاط به صورت عاملي مانع رشد و پيشرفت كشاورزي، صنعتي و حتي اجتماعي شده است. لذا شناخت كيفيت آب از جنبه هاي مختلف به منظور حفظ بهداشت عمومي از اهميت ويژه اي برخوردار است. آب شرب منطقه دهقان ويلاي استان البرز عمدتا از منابع آب زيرزميني تامين مي گردد. ناخالصي هاي فيزيكي و شيميايي موجود در آب شرب در صورتي كه بيش از حداكثر مجاز توصيه شده در استانداردها باشد ممكن است در دراز مدت موجب بروز آسيب هاي غيرقابل جبراني براي انسان شود.

آلودگي عبارت است از هر گونه تغيير در ويژگي هاي اجزاء متشكل محيط به طوري كه استفاده پيشين از آنها نـاممكن گردد . و به طور مستقيم يا غير مستقيم منافع و حيات موجود زنده را به مخاطره اندازد. آلوده كننده ها آلاينده هـا معمولاً در اثر فعاليت هاي انسان پديد مي آيند و از همراهان دائمي جوامع پيشرفته بشري كه تكنولـوژي مـدرن را در خدمت دارند، مي باشند.
از طرف ديگر افزايش جمعيت ، درآمد سرانه، پيشرفت تكنولوژي و بالا بودن استاندارد زندگي از عوامـل مهـم فزاينـده آلاينده ها به حساب مي آيند. اين الاينده ها در ارتباط با مسائل زيست محيطي مشكلاتي را موجب مي گردند و شرايط محيط را براي زندگي انسان و موجودات زنده نامطلوب مي سازند.
معناي اصطلاح آلودگي هوا چيست؟ يك مقايسه كلي ما بين الودگي و عدم آلودگي هوا به اين سوال پاسخ خواهـد داد. اين نقطه شروعي منطقي براي مطالعه اي در مورد آلودگي هوا مي باشد.

 

مقالات پیشنهادی

آزمایشگاه آب رشت

آزمایشگاه آب گیلان آزمایشگاه آب رشت شرکت آبرام، آزمایش آب برای منابع مختلف از جمله آب آشامیدنی، چاه، کشاورزی، صنعتی و … را انجام می دهد. آزمایشگاه مرکزی این شرکت در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی تهران واقع شده است. این آزمایشگاه، آزمایشگاه معتمد محیط زیست بوده و دارای پروانه فنی […]

یون آهن و روش‌های اندازه‌گیری آن

یون آهن و روش‌های اندازه‌گیری آن آهن به طور عمده به صورت یون‌های دو یا سه ظرفیتی وجود دارد. فراوانی نسبی فلز آهن در پوسته زمین 6/2 درصد، در خاک بین (0/5 تا 4/3) درصد، در آب‌های جاری 0/7 mg/L و در آب‌های زیرزمینی بین mg/L (0/1 تا 10) گزارش شده است. غلظت گونه‌های آهن […]

نمونه برداری میکروبی آب

نمونه برداری میکروبی آب : به طور كلي همواره نمونه برداری میکروبی آب از محلي كه آب درحال جريان اسـت برداشـته و از نمونـهبـرداري از كنـارههـاي سـاحل رودخانه و جاهايي كه آب راكد است خودداري شود. در نواحي كمعمق براي جمعآوري نمونه با احتياط به محلي كه آب در حال جريان است رفته، و در […]

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط […]

دستشویی وحمام پیش ساخته

دستشویی وحمام پیش ساخته : دستشویی وحمام پیش ساخته ،از جمله تجهيزات بهداشتي اوليه اي هستند که در مناطقی که فاقد آنها هستند(بخصوص در بلایایي که سرویس هاي بهداشتي و شبكه هاي فاضلاب آسيب جدي دیده اند)، مورد استفاده قرار می گيرند. مهمترین نكات مورد توجه در تهيه سرویس هاي بهداشتي پيش ساخته شامل استحكام، […]

هزینه آزمایش آب

هزینه آزمایش آب هزینه آزمایش آب در شرکت دانش بنیان آبرام 16420000 ریال (1402) (هزینه آزمایش آب شرب بر اساس پارامترهای پیشنهادی استاندارد) می­‌باشد. این هزینه برای آنالیز آب آشامیدنی می ‌باشد. ولی برای نمونه آب­‌های دیگر از جمله آب استخر، آب کشاورزی، آب استخر پرورش ماهی و غیره متغیر است. برای آنالیز آب آشامیدنی […]

آزمایش آب گاوداری ها

آزمایش آب گاوداری ها : آزمایش آب گاوداری ها ،نشان داده است که مقاومت جانداران هنگام كمبود آب در مقايسه با محروميت از غذا به مراتب كمتر است و كم بودن بارندگي و بالا بودن درجه حرارت و شدت تبخير در اغلب نقاط ايران باعث افزايش غلظت املاح و افت کیفیت آب مي‌شود. آزمایش آب […]

روش اندازه‌گیری روی در آب

روش اندازه‌گیری روی در آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری روی در آب روش نورسنجی می‌باشد که در زیر این روش به طور کامل توضیح داده می‌شود. روش نورسنجی با استفاده از معرف دی‌تیزون (5و 1 دی فینل تیوکاربازون): روش فوق جهت اندازه‌گیری کمی یون‌های روی در غلظت‌های کمتر از 20 میلی‌گرم بر لیتر مناسب می‌باشند. […]

رقیق سازی

افزايش محيط كشت به نمونه

روش افزايش محيط كشت به نمونه: آب رقيق سازي را طبق آنچه در بخش افزايش محيط كشت به نمونه محيط كشت شرح داده شد تهيه كنيد. 1)  انتخاب ضرايب رقيق سازي : رقيق سازي نمونه ها را به نحوي انجام دهيدكه كل كلني هاي تشكيل شده روي هر پليت بين 30 و 300 باشد . (شكل 1) […]

انواع روش های شمارش باکتری ها

انواع روش های شمارش باکتری ها انواع روش های شمارش باکتری ها هتروتروف شامل روش پور پلیت ، بشقابک های پهن (spread plate) و روش فیلتر غشایی قابل انجام است. روشی که تعداد کلی و تقریبی از تعداد باکتری های که پتانسیل رشد را دارند، می دهند. باکتری های که مستعد رشد بوده و شاخصی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید