آرسنیک آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

آرسنیک آب آشامیدنی

میلیونها نفر از مردم سرتاسر دنیا در معرض آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی هستند که به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود
دارد و به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. مواجهه با آرسنیک میتواند منجر به یکسری از بیماریها مانند: دیابت، بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی و سرطان شود. 

گزارشهای متعددی از مسمومیتهای آرسنیکی ناشی از آب آشامیدنی آلوده مناطق غرب ایران و به خصوص استان کردستان  وجود دارد که دارای مشکل آلودگی آب طبیعی به آرسنیک میباشد. دربنگلادش ،آرژانتین،تایوان،مکزیک،هند و ایالات متحده آمریکا وجود دارد و اخیراً شش ناحیه در آسیا با غلظتهای بالایی از آرسنیک در آب زیرزمینی شناخته شده اند که شامل: کامبوج، جمهوری دموکراتیک لائوس، پاکستان، میانمار، ویتنام، نپال.

مطالعات در تایوان، شیلی، آرژانتین و ژاپن گزارشگر رابطه آرسنیک با سرطان دستگاه تنفسی میباشد و علاوه بر این اخیراً آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان IARC آرسنیک در آب آشامیدنی را در گروه اول عوامل سرطانزایی دستگاه تنفسی معرفی کرده است.  آژانس حفاظت محیط زیست آمریکا آرسنیک در آب آشامیدنی را از 50به 10میکروگرم بر لیتر کاهش داده است.

فنآوریهای مختلف و مؤثری برای کاهش غلظت آرسنیک در محلولهای آبی مانند: انعقاد و زلال سازی، اسمز معکوس، تعویض یون، صافیهای غشایی و فرآیند جذب وجود دارد.  فنآوری انعقاد و زلالسازی عمدتاً هزینه بر میباشد و برای تأسیسات کوچک نامناسب است و همینطور اثر کمی بر روی (As(Шدر مقایسه با  (As(Vدارد. فرآیند اسمز معکوس نیازمند استفاده از غشا که دارای هزینه های بالای نگه داری و تعویض میباشد و همینطور فرآیندی هزینه بر است و نیز (As(Vرا بیشتر از (As(Шحذف میکند که این امر نیازمند اکسید نمودن (As(IIIبه (As(Vمیباشد تا بتوان بهتر آن را از آب جداسازی نمود. روش جذب نیز برای حذف آرسنیک مطابق با نوع جاذب مورد استفاده فرق میکند، برای مثال آلومینای فعال (AA) فقط (As(Vرا حذف میکند.

چگونه آرسنیک آب آشامیدنی پدیدار می شود؟

ارسنيك ممكن است بوسيله تجزيه رسوبات و سنگهاي معدني (كه ارسنيك غيرآلي دارند) وارد درياچه‌ها ، رودخانه‌ها و آبهاي زيرزميني طبيعي گردد. ارسنيك از طرق ديگري نيز ، همچون تخليه مستقيم فاضلابهاي صنعتي، ته‌نشيني ذرات ارسنيك موجود در گردوغبار هوا و باران يا برف وارد آبها مي‌شود. اين ذرات ارسنيك شايد بوسيله احتراق سوختهاي فسيلي (بويژه زغال سنگ ) محصولات فلزي (براي مثال طلا و فلزات اصلي معدني را مي‌توان را نام برد) ، مصارف كشاورزي (مانند آفت‌كش‌ها و افزودنيهاي خوراكي ) يا خاكستر زباله‌سوزها و فاضلابها ، وارد هوا شوند.

آرسنیک آب آشامیدنی و سلامتی انسان

آژانس بين‌المللي تحقيقات سرطان، آرسنیک آب آشامیدنی را يكي از عوامل سرطان‌زايي انسان طبقه‌بندي كرده است. نوشيدن آبهايي كه شامل شكل غيرآلي ارسنيك در مدت دراز ( طي سالهاي متوالي ) هستند. نشان مي‌دهد خطر ابتلا به سرطان پوست بر تومورهاي مثانه، جگر ، كبد و ريه افزايش مي‌دهد. وجود سطح بالاي ارسنيك در مدت طولاني در آبهاي آشاميدني سبب ضخامت و رنگ‌پريدگي پوست و تهوع اسهال ، كاهش توليد سلولهاي خون، اختلال در ضربان قلب، زيان به رگهاي خوني و بي‌حسي در دستها و پاها مي‌شود.

در معرض قرار گرفتن در برابر ارسنيك در مدت كوتاه نيز منجر به حساسيتهاي معدي ، روده‌اي ، سخت شدن عمل بلع، تشنگي و كاهش غيرطبيعي فشار خون، تشنج و در موارد حادتر، نارسائي و كاهش ضربان قلب كه منجر به مرگ مي‌شود. دوز برآورد شده براي يك فرد بزرگسال با وزن 70 كيلوگرم ، بين 70-280 ميلي‌گرم است . البته سنين جنيني، كودكي، پيري و بيماران مزمن نيز روي سطح پايينتر اين مقادير تأثير مي‌گذارد.

توصيه‌هاي لازم در مورد آرسنیک آب آشامیدنی

سازمان بهداشت كانادا مقدار 025/0 ميلي‌گرم ارسنيك را در آب آشاميدني توصيه كرده است. البته اين مقدار بعنوان قراردادي بيان شده زيرا كميت فوق،‌بيشتر توانائي امكانات تصفيه‌هاي كوچك براي كاهش ارسنيك در آب آشاميدني تا سطح مذكور را نشان مي‌دهد تا اينكه اثر و نتيجه دقيق بهداشتي را نشان دهد.

لازم به ذكر است اين رهنمود با پيشرفت تكنولوژي تصفيه و افزايش اطلاعات در مورد خطرات بهداشتي در ارتباط بودن با ارسنيك در آب آشاميدني بصورت متناوب بازبيني خواهدشد سازمان بهداشت كانادا فعاليتهاي انجام شده مرتبط با ارسنيك كه در حدود و اختيارات سازمانهائي چون آژانس حمايت از محيط آمريكا و انجمن تحقيقات آمريكا نظارت دارد.

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری فلزات سنگین در آب

اندازه گیری فلزات سنگین در آب

اندازه گیری فلزات سنگین در آب اسپكتر فتومتر جذب اتمي: فلزات سنگین يون فلزاتي در اين روش قابل اندازه‏ گيري است كه غلظت آن در دامنه تغييرات زير قرار دارد: حد بالائي غلظت قابل تعيين را مي‏توان با رقيق كردن نمونه افزايش داد. حد پائيني غلظت قابل تعيين بطور عمده بستگي به وسائل و تجهيزاتي دارد […]

تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی

تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی برای شناخت تفاوت کلیفرم گوارشی و کلیفرم کلی ابتدا لازم است تا با مفاهیم آنها آشنا شویم. کلیفرم ها باکتری هایی هستند که همیشه در دستگاه گوارش حیوانات از جمله انسان وجود دارند و در پسماندهای آنها یافت می شوند. آن ها همچنین در مواد گیاهی و خاک یافت […]

کیفیت میکروبی منابع آب

کیفیت میکروبی منابع آب یک رویکرد مطلوب برای تأمین آب، استفاده از بهترین و ایمن ترین منبع آب در دسترس می باشد. گاهی اوقات با توجه به کمبود منبع آب باکیفیت، جوامع باید برای افزایش کیفیت منابع آب آشامیدنی خود، اصلاحاتی روی آب انجام دهند. جوامع بشری عمدتاً آب آشامیدنی خود را از منابع سطحی […]

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب : وسایل و لوازم آزمایشگاه آب در تصفیه خانه ها و آزمایشگاه های عمومی آب بر حسب تنوع آزمایشات میتواند متفاورت باشد. فرض اینکه برای انجام آزمایشهای گفته شده در آزمایشگاه آب باید به وسایل ولوازم زیر مجهز شود. واضح است که اگر نوع فرآیند تصفیه و واحدهای تصفیه، با آنچه به […]

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام

حضور مدیر عامل شرکت آبرام در شبکه جام جام روز چهارشنبه 2 م شهریور سال 1401 آقای مهندس محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام – آب راهبر محاسب در شبکه جام جم در برنامه هم نشینی حضور یافتند و در مورد حوزه فعالیت های این شرکت و پیشینه شرکتت و همچنین محصولات و خدمات بحث […]

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم تفاوت باکتری های گروه کلیفرم به منظور تعیین ماهیت و شناسایی منشا آلودگی میکروبی آب دارای اهمیت است. حضور یا عدم حضور باکتری اشرشیاکلی  (Ecoli) تعیین کننده تفاوت در باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تعیین و تشخیص باکتری های گروه اشرشیا کلی بر اساس استاندارد به شماره روش 9221F و […]

تشکیل تری هالومتان

تشکیل تری هالومتان تشکیل تری هالومتان با کلرزنی مواد آلی طبیعی(NOM) تشکیل و اغلب به عنوان مواد آلی اولیه با کلر آزاد باقی مانده شناخته می شود. مواد آلی اولیه در حالت کلی دارای اسید هیومیک و فولیک اسید هستند. کلرآمین ها نیز قادر تولید تری هالو متان (THM) هستند ولی مقدار آنها به اندازه […]

آب مجازی

آب مجازی آب مجازي، جمع کل آب مورد نیاز براي تولید مقدار معینی از محصول ، با توجه به شرایط اقلیمی، مکانی، زمان و راندمان تولید میباشد. سالانه حجم زیادي آب صرف نوشیدن، پخت و پز، شست و شو و سایر فعالیتهاي انسان میشودکه به عنوان مصارف مستقیم آب میتوان از آنها یاد کرد، اما احجام بسیار بیشتري از […]

اثرات بهداشتی آب آشامیدنی فاقد مواد معدنی 

اثرات بهداشتی آب آشامیدنی فاقد مواد معدنی    کاهش دریافت مواد معدنی به دلیل مصرف آب فاقد مواد معدنی به طور خودکار توسط رژیم غذایی فرد اصلاح نمی‌شود. علائم اولیه سطح پایین الکترولیت‌ها شامل خستگی، ضعف، سردرد، اِدِم مغزی و تشنج می‌باشد. اسیدوز متابولیک در شیرخواران تغذیه شده با آب بطری حاوی مواد معدنی کم […]

نگهداری آب استخر شنا

نگهداری آب استخر شنا : نگهداری آب استخر شنا ، شامل تعیین دما ،رطوبت ، سرعت جریان هوا و … می باشد.تمامی این آزمایش ها در  آزمایشگاه آب آبرام ، انجام می شود. دما مناسب نگهداری آب استخر شنا : درجه حرارت هواي استخرهاي سرپوشيده بايد يك تا دو درجه بالاتر از دماي آب باشد اما نبايد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید