آزمایش آب قنات

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

آزمایش آب قنات

آزمایش آب قنات ، شامل چند بخش  پارامتر های شیمیایی ، فیزیکی ، میکروبی و فلزات سنگین آب می شود. امروزه توده آب زیرزمینی سالم و تمیز در اثر بی توجهی و بی مبالاتی با راه یافتن نمک های جمع شده در لایه های خاک که از آبیاری زمین های کشاورزی و دامداری ها و چراگاه ها ، کودهای شیمیایی و ریختن زباله و غیره آلوده می شود. کلیه سفره های آب زیرزمینی که به صورت چاه های کم عمق و یا نیمه عمیق در مناطق روستایی به عنوان منبع تامین آب مورد استفاده قرار می گیرد را می توان در رده ای هم تراز با آّهای سطحی خام مورد استفاده در آبرسانی شهری قرار داد.

استاندارد نمونه برداری از آب های سطحی

 

منظور از استانداردهاي آزمایش آب قنات بمنظور آب آشامیدني مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمان هاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين مي گردد. گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از اين نظر بايد معلوم و روشن باشد. بطور متداول منابع آب آشامیدني در سه دسته تقسیم مي شوند:

  • آب هاي سطحي
  • آب هاي زيرزمیني
  • آب دريا

در انتخاب منبع تامین آب آشامیدني اولويت در آن است که هزينه هاي تهیه، انتقال و تصفیه حداقل ممکن بوده و از نظر اجرايي توان و امکانات در منطقه موجود باشد. در اين رابطه تغییرات کمي و کیفي منبع در درازمدت يعني در طول عمر مفید طرح بايد مورد توجه قرار گیرد بديهي است آب در مصارف مختلف بايد از خصوصیات خاصي برخوردار باشد. 

آب آشامیدني، آبي است که عوامل فیزيکي، شیمیايي، بیولوژيکي و راديو نوکلئوتیدي آن در حدي باشد که مصرف آن جهت آشامیدن عارضه سوئي، در کوتاه مدت يا درازمدت در انسان ايجاد نکند براي تصفیه آب دريا و تبديل آب شور به آب شرب با توجه به جداسازي نمک ها و عناصر موجود در آن بايستي آب خروجي بعد از انجام فرايند تصفیه بر روي آن از نظر خصوصیات فیزيکي، شیمیايي و میکروبي منطبق بر استانداردهاي موجود در اين زمینه باشد.

آب قنات خارج شده از قنات های منطقه کرمانشاه

عواملي از آب هاي آشامیدني که ميتواند مورد قضاوت از نظر قابلیت شرب قرار گیردعبارتند از ويژگی هاي فیزيکي، شیمیايي و باکتريولوژيک آب آشامیدني پیشرفت روش هاي شناسايي، اندازه گیري و حذف آلاينده ها از يک طرف و شناسايي اثرهاي جامع تر آنها بر سلامت انسان و به کار گیري روش مديريت و ارزيابي ريسک در تدوين استانداردها، سبب شده است استانداردهاي آب آشامیدني در دنیا بطور مداوم بازنگري گردد.

مقادير جديدي نظارت بر کیفیت آب آشامیدني و آزمایش آب قنات مبتني بر استانداردهاي فیزيک و شیمیايي و باکتريولوژيک مي تواند به عنوان ارزيابي بهداشت عمومي هوشیارانه و مداوم و بررسي ايمني و مقبولیت آب آشامیدني تعريف گردد. مديريت منبع آب يک جنبه تکمیلي از مديريت پیشگیرانه کیفیت آب آشامیدني مي باشد.

استاندارد های آب قنات

مقادیر مجاز پارامتر های آب قنات

 

مقالات پیشنهادی

استاندارد رنگ آب

استاندارد رنگ آب استاندارد رنگ آب آشامیدنی باید حداکثر ۱۵ پلاتین ، کبالت برای رنگ حقیقی (TCU) باشد که مقدار رنگ آب آشامیدنی به دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. هر چند هدف اصلي و اوليه در تصفيه خانه آب توليد آب سالم و بهداشتي است كه متغيرهاي آن در حد استانداردهاي سلامت باشد. اما مسايل […]

عوامل آلاینده مخازن آب

عوامل آلاینده مخازن آب عوامل آلاینده مخازن آب بر حسب جنس مخزن و کیفیت آب سرریز شده در مخزن شامل مواد آلي تجزيه پذير ، خصوصيات فيزيكي آب ، فلزات سنگين ، سموم و هيدروكربن ها و مواد مغذي می باشد. در بررسی کیفیت آب آشامیدنی مخازن آب همواره باید پارامتر های فوق آنالیز شود و مقادیر آنها با استاندارد انطباق […]

کشت میکروارگانیسم های آب

کشت میکروارگانیسم های آب

اصول کلی این روش ها شامل تلقیح حجم معینی از نمونۀ آب به محیط های کشت جامد یا مایع است. فرض بر این است که پس از گرمخانه گذاری ، هر میکروارگانیسم تکثیر می یابد و ایجاد کلنی قابل مشاهده روی محیط کشت جامد و یا تغ ییرات ظاهری در محیط کشت مایع می کند. […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

آزمایشگاه خاک کشاورزی

آزمایشگاه خاک کشاورزی در آزمایشگاه خاک کشاورزی بمنظور تعیین مواد محلول و کیفیت خاک کشاورزی، آزمون های فیزیکی ، شیمیایی و فلزات سنگین بر روی نمونه های خاک انجام می شود. کیفیت خاک عامل مهمی در رشد و نمو گیاه است. پارامتر های متغیر و متفاوتی بر روی کیفیت خاک تاثیر دارد که این پارامتر […]

آزمایشگاه آب صنعتی

آزمایشگاه آب صنعتی شرکت دانش بنیان آبرام دارای آزمایشگاه آب صنعتی است که انواع آب های صنعتی در این آزمایشگاه آنالیز می شود. در آزمایشگاه آب صنعتی شرکت دانش بنیان آبرام نمونه های آب صنعتی از شنبه تا چهارشنبه پذیرش می شود. زمان اعلام نتایج آزمایش آب صنعتی در این شرکت 5 روز کاری طول […]

استاندارد خاک

استاندارد خاک استاندارد خاک به بررسی املاح مواد تشکیل دهنده خاک مانند آرسنیک ، کروم ، کبالت ، جیوه ، نیکل ، سلنیوم ، آهن و … که شاخصی برای آلودگی خاک ها می باشند. بررسی کیفیت خاک بستگی به پی اچ خاک در حالت اشباع دارد ، چرا که استاندارد خاک در حالت PH>7 با حالتی […]

نیترات سازی در آزمایش BOD

نیترات سازی در آزمایش BOD فرآیند نیترات سازی در آزمایش BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 روزه توسط باکتری های نیتریفایر (نیترات ساز) رخ می دهد. اگر در این آزمایش باکتری های نیترات ساز به تعداد کافی وجود داشته باشد ،نیترات سازی در آزمایش BOD رخ می دهد. آن بخش از BOD اکسیژن خواهی بیولوژیکی 5 […]

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی از مهم ترین استانداردهای جهانی آب آشامیدنی می توان به  استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد های آب آشامیدنی اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای آب آشامیدنی کشور استرالیا اشاره کرد که بعنوان منابع استاندارد داخلی ایران نیز برای آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای کشور […]

استاندارد تعداد نمونه برداری آب

استاندارد تعداد نمونه برداری آب استاندارد تعداد نمونه برداری آب در مخازن بستگي به ويژگي هاي كيفي آب مخزن و كاربري آب و هدف عمليات پايش دارد. در مخازني كه تغييرات كيفي آب در آنها بيشتر است، استاندارد تعداد نمونه برداری آب بايد كمتر از مخازني باشد كه كيفيت آب در آنها نسبتا ثابت است. در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید