تهران، حکیمیه، دانشگاه شهید بهشتی، پردیس شهید عباسپور، ساختمان دکتر حسابی، پارک علم و فناوری، شرکت دانش بنیان آبرام تلفن : 09127628430 - 73932113(021)

آزمایش آب مصرفی در بتن

آزمایش آب مصرفی در بتن :

آزمایش آب مصرفی بتن در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) زیر نظر کارشناسان مجرب بر طبق استاندارد آب اختلاط بتن انجام می شود. آزمایش آب مصرفی در بتن قبل از اجرای عملیات تهیه بتن ضروری می‌باشد چرا که آب های حاوی گازکربنیک، سولفات و کلرور زیاد (آب های شور) مقاومت بتن را کاهش می‌دهند.

از انواع منابع آب جهت استفاده در بتن، آب آشامیدنی برای استفاده در بتن مناسب می‌باشد. منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی برای استفاده در بتن می‌توانند مناسب باشند ولی قبل از استفاده باید آزمایش شوند و نتایج حاصله در محدوده استاندارد آب اختلاط بتن قرار بگیرد. آب دریا و آب‌های شور به طور کلی  برای تولید بتن مسلح مناسب نمی‌باشد. به‌علاوه نمی‌توان از این نوع آب برای تولید بتن پیش تنیده استفاده کرد. برای استفاده از این نوع برای بتن باید مقدار کلراید آب تعیین کننده است و باید در محدوده استاندارد آب بتن باشد.

در فرآیند تهیه بتن  آب عامل اصلی در هیدارته کردن سیمان می‌باشد و در زمان گیرش سیمان و مقاومت بتن به طور مستقیم تاثیر گذار است. همچنین با توجه به شاخص‌های لانژلیه و رایزنر که شاخص‌های خورندگی آب می‌باشند می‌توان آنالیز صحیحی از میزان خورنده بودن آب مصرف شده در بتن را برای آرماتورها و سایر تجهیزات جستجو کرد.

شاخص لانژلیه در آزمایش آب مصرفی در بتن دارای اهمیت می‌باشد چرا که در محاسبه این شاخص پارامترهایی همچون PH، کل مواد محلول ، قلیائیت کل مورد سنجش قرار می‌گیرد. PH آب مصرفی در بتن باید بین 5 تا 8.5 باشد. پارامترهای مورد اندازه‌گیری در آزمایش آب مصرفی در بتن به همراه روش انجام آزمایش و محدوده استاندارد هر کدام به شرح جدول زیر (جدول 1) می‌باشد:

جدول 1- پارامترهای آب مصرفی در بتن

آزمایش آب مصرفی در بتن
آزمایش آب مصرفی در بتن

آب مصرفی در بتن آبی است، که ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که مصرف آن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، برای سلامت انسان، ایجاد نکند.

ترکیبات معدنی ، ترکیباتی هستند که معمولاً عنصر کربن در ساختار آنها وجود ندارد. این ترکیبـات معمـولاً از طریـق  منـابع طبیعی و یا از طریق فعالیت های انسانی در آب وارد می شوند و به دو دسته مـواد شـیمیایی معـدنی سـمّی و غیرسمّی، تقسیم می شوند. مواد شیمیایی معدنی سمّی آن دسته از مواد شیمیایی معدنی است، که پتانسیل سمّی کردن آب و ایجاد عارضه سوء،در کوتاه مـدت یـا دراز مدت در سلامت انسان را دارند.

 مواد شیمیایی آلی به مجموعه مواد غیرمعدنی اطلاق می‌شوند، که در ساختار مولکولی خود دارای عنصر کربن می‌باشند و شامل هیدروکربن‌های آلیفاتیک ، هیدروکربن‌های آروماتیک و سایر مواد هستند.

 

 

برچسب ها : , , , , , , , ,

به اشتراک بگذارید :
whatsapp