آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران کلیه پارامترهای مربوط به خاک کشاورزی را آزمایش می کند. آزمایش خاک کشاورزی یک قسمت اساسی در مدیریت زراعت در زمینه تولید محصولات کشاورزی محسوب می شود.

آزمایش خاک کشاورزی
آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران

 

یک کشاورز بدون آزمایش خاک نمی تواند برنامه کود دهی مرتب و منظمی داشته باشد. در این صورت به دلیل استفاده کم یا زیاد از کود، از اهداف مالی که از کاشت محصول روی زمین داشته دور خواهد ماند و به آن نخواهد رسید. بعلاوه در صورت استفاده زیاد از انواع کودها، که معلوم نیست نیاز زمین است یا خیر، هزینه های خود را بالا می برد و متقابلاً با این عمل راندمان تولید نیز پایین خواهد آمد.

تجزیه و تحلیل و آزمایش خاک موقعی مؤثر خواهد بود که نمونه برداری آب مناسبی انجام شود. اگر نمونه برداری به درستی انجام نشود و نمونه برداشته شده فقط 10% از ویژگی های یک مزرعه را نشان دهد، فایده آنچنانی نخواهد داشت. توصیه آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران این است که از هر 10 هکتار زمین حداقل یک نمونه آزمایش شود.

در مدیریت زراعت و بهره برداری نه تنها آنالیز آب مورد استفاده برای آبیاری مهم است بلکه آنالیز خاک زمین نیز مهم می باشد. از طریق این آزمایشات می توان به اطلاعاتی دسترسی پیدا کرد که به کشاورز امکان می دهد که بهترین برنامه آبیاری و کوددهی را انجام دهد. آزمایشگاه آب و خاک کشاورزی در تهران (آزمایشگاه شرکت آبرام) علاوه بر آنالیز خاک کشاورزی، آنالیز آب کشاورزی را نیز انجام می دهد.

 

در آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران چه پارامترهایی اندازه گیری می شود؟

اطلاعاتی که یک کشاورز باید قبل از تصمیم گیری در مورد برنامه کود دهی، آبیاری و کاشت نوع محصول بداند عبارتند از:

  1. بافت خاک: این پارامتر به کشاورز بهترین استراتژی آبیاری را برای بهره مندی بیشتر از آب موجود خواهد داد. از نظر تغذیه، به طور کلی محتوای نمک را نشان می دهد. بافت خاک در کل نشان می دهد که چه عناصری با چه دوزی باید اضافه شود و کدام روش کاربردی شیمیایی بیشتر توصیه می شود.
  2. pH خاک: pH خاک نشان دهنده اسیدی و قیلیایی خاک است. نتیجه این پارامتر احتمال وجود یکسری از عناصر محلول در خاک مثل فسفر و ریز مغذی ها را که به تغییرات این پارامتر حساس هستند را نشان می دهد.
  3. هدایت الکریکی (EC خاک): این پارامتر نشان دهنده شوری خاک می باشد. بسته به مقدار این پارامتر کشاورز می تواند نوع محصولی که می تواند این نوع خاک کشت شود و بهترین استراتژی کوددهی و آبیاری برای دستیابی به بهترین نتیجه را تشخیص می دهد.
  4. عناصر تغذیه ای موجود در گیاهان: چه عناصر تغذیه ای پر مصرف (نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، گوگرد و کلسیم) و چه عناصر تغذیه ای کم مصرف اصطلاحاً ریز مغذی ها (شامل آهن، بور، منگنز روی مولیبدن و مس) باید نسبت هر کدام از آنها را در خاک مشخص شود. با مشخص شدن نسبت هر کدام از عناصر تغذیه ای است که می توان کمبودهای خاک را تشخیص داد. در ضمن مقدار کلیه این مواد مغذی (نه مقدار یکی از آنها) باید مشخص شده و همین طور حداقل درصد محلول عناصر تغذیه ای به ریشه گیاه نیز پیدا شود.

 

زمان مناسب برای انجام آزمایش خاک کشاورزی

زمان مناسب برای انجام نمونه برداری و آزمایش خاک کشاورزی پس از برداشت محصول می باشد. با انجام آزمایش، وضعیت خاک ها برای سال آینده مشخص می شود. به علاوه کشاورز با انجام این آزمایش می تواند یک برنامه کوددهی صحیح و همین طور مدیریت محصول مناسب داشته باشد.

 

اهمیت تفسیر صحیح نتایج آزمایش خاک کشاورزی

تجزیه و تحلیل و تفسیر نتایج خاک نه تنها ظرفیت کود بستر خاک را برای کشاورز مشخص می کند. به علاوه تفسیر نتایج خاک به کشاورز اطلاعاتی در مورد عناصر پر مصرف و عناصر کم مصرف در دسترس خاک و همین طور pH، آهک فعال، بافت یا شکل مواد آلی می دهد.

به منظور بهبود نحوه استفاده گیاه از عناصر تغذیه ای خاک، بعد از اینکه دلایل تغذیه نادرست گیاه بعد از انجام آزمایش خاک مشخص شد، باید تغییرات لازمه را برای بهبود شرایط انجام دهیم. در زیر چند نمونه از از ایرادات خاک و نحوه بهبود آنها ذکر شده است:

pH بالا: در pH بالاتر از 8 بسیاری از مواد مغذی از جمله فسفر یا اکثر عناصر میکروبی وجود ندارند. بنابراین، برای کاهش pH پیشنهاد می شود که یا مواد آلی به خاک افزوده شود و یا اینکه محلول های مایع اسید یا فوق اسید اضافه شود.

خاک های اسیدی (با pH بین 4 تا 6): در این نوع خاک ها مقدار فسفر و عناصر ریز مغذی در خاک خوب است. با این حال، خاک دچار کمبود کلسیم و منیزیم است که مانع رشد مناسب محصول می شود. آزمایش خاک راه حل مناسبی برای پی بردن به مقدار دقیق کلسیم و منیزیم و همین طور محاسبه مقدار مورد نیاز خاک است.

خاک های شور و خاک هایی که شوری آنها منشا سدیم دارند: تنها راه مقابله با این مشکل ایجاد تعادل شیمیایی بین میزان هدایت الکریکی، یون سمی (کلراید و سدیم) با یون های غیر سمی (نیترات ها و بقیه کاتیون ها) است.

آزمایشگاه خاک کشاورزی در تهران (آزمایشگاه شرکت آبرام) کلیه دستگاه ها و تجهیزات لازم برای آنالیز خاک کشاورزی را دارد. در این آزمایشگاه کلیه آزمایش توسط یک تیم متخصص که اکثراً از فاراغ التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی هستند انجام می شود. این آزمایشگاه در دانشگاه شهید بهشتی – پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور واقع شده است. برای مشاوره در زمینه نمونه برداری و نحوه ارسال نمونه قبل از ارسال نمونه با ما تماس بگیرید.

مقالات پیشنهادی

آزمایش آمونیوم آب

آزمایش آمونیوم آب آمونیاک و آمونیوم آمونیاک (NH3) در شرایط جوّ معمولی به صورت گاز (با نقطه جوش Cͦ  33) است. آمونیاک از منابع طبیعی، همچون جوّ، مواد دفعی موجودات زنده و واپاشی بقایای گیاهی و حیوانی، و نیز از منابع آلودگی، همچون تجزیه مواد آلی فاضلاب ها و رواناب ها، وارد آب های طبیعی […]

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک : اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک توسط دستگاه GC یا همان کرمواتوگرافی گازی قابل انجام است. هیدروکربن های آلفاتیک در واقع دسته ای از ترکیبات آلی هستند که خود به چند خانواده : آلکانها ، آکینها و سیکلوآلکانها و… تقسیم می‌شوند. منبع صنعتی آلکانها ، نفت و گاز طبیعی همراه آن است. ترکیبهای آلی پیچیده […]

آزمایش آب مصرفی در بتن

آزمایش آب مصرفی در بتن : آزمایش آب مصرفی بتن در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) زیر نظر کارشناسان مجرب بر طبق استاندارد آب اختلاط بتن انجام می شود. آزمایش آب مصرفی در بتن قبل از اجرای عملیات تهیه بتن ضروری می‌باشد چرا که آب های حاوی گازکربنیک، سولفات و کلرور […]

آزمایش های میکروبیولوژِیک آب

آزمایش های میکروبیولوژِیک آب : آزمایش های میکروبیولوژِیک آب بر اساس نیاز مورد بررسی قرار میگیرد که در این آزمایشها میزان کلی فرم موجود در آن آب اندازه گیری میگیدد روش تخمير چند لوله اي براي باكتريهاي كلي فرم بر اساس نظريه وايت و بردلي بيماريهاي مرتبط به آب به گروههاي زير طبقه بندي مي […]

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم

نسبت غذا به میکرو ارگانیسم نسبت غذا به میکرو ارگانیسم یا نرخ رشد بیومس و نرخ تنفس (یاهمان نرخ حذف BOD ) همانگونه که در شکل زیر نشان داده شده است، با افزایش  BOD نیز افزایش می یابند. یعنی نرخ حذف BODدر تانک بیولوژیکی با بیومس لجن متناسب است. بیومس بالاتر، نرخ بالاتر حذف BOD را نیز به همراه خواهد […]

زاج در استخر

زاج در استخر زاج در استخر(سولفات آلومينيوم) یا آلوم ، ماده منعقد کننده اي است که قبل از فيلتر نمودن آب به داخل آب استخر تزریق مي شود تا مواد معلق آب را منعقد نموده و آنها را به اجزاي بزرگتري که به راحتي توسط فيلتر جذبميگردد،تبدیل نماید. وقتي ماده منعقد کننده به آب اضافه شود، در […]

روش کار جارتست

جارتست

جارتست جارتست یکی از آزمایش  های هم آب و فاضلاب است. اگر چه اخیرا پیشرفت هایی در شناخت مکانیزم فرایند انعقاد حاصل شده اما هنوز از آن به عنوان یک دانش دقیق و جامع نام برده نمی شود.از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از منعقد کننده ها به جای آن که […]

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی برآورد شده است که 1407 گونه پاتوژن های عفونت زای انسانی و 177 گونه پاتوژن نوظهور و دوباره ظهور وجود دارد. این پاتوژن ها شامل باکتری ها (538 گونه)، ویروس ها (208 گونه)، قارچ ها (317 گونه)، انگل های تک یاخته ای (57 گونه) و […]

روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر

روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر روش جلوگیری از رشد جلبک در استخر به این طریق باید عمل کرد که آب استخر را توسط یک شوك ناگهانی با تزریق کلر به ميزان 3.5ميلی گرم در ليتر قرار داد. پاشيدن کلر خشک به قسمت هایی که جلبک ها حضور دارند بصورت بذر پاشی نيز در این […]

کیفیت آب شرب

کیفیت آب شرب کیفیت آب شرب شامل کیفیت میکروبی و شیمیایی آب از لحاظ مصرف برای آشامیدن می باشد که استاندارد های متفاوتی از جمله استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مشخص کننده میزان حضور این مواد می باشد. یکی از شاخص های آلاینده آب کل مواد جامد محلول TDS می باشد که حداکثر […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید