محيط كشت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

محيط كشت :

محیط کشت ، محيط آگار جامد سترون را با جوشاندن در آب و يا به كمك بخار آب در يك ظرف در بسته ذوب كنيد . از تماس طولاني غير ضروري محيط كشت با دماي زياد در حين ذوب و يا پس از آن اجتناب كنيد. ظروف حاوي محيط كشت را مجددا سترون نكنيد. چنانچه محيط كشت را در چند مرحله ذوب نموده ايد آنها را به همان ترتيبي كه ذوب و آماده شده اند استفاده كنيد به شرطي ك ه آگار كاملا به شكل مايع باشد . آگارهاي ذوب شده حاوي رس وب را 46 44 نگهداريد. با قرار دادن oC دور بريزيد. محيط كشت مايع شده را تا هنگام استفاده در حمام آب يك دما سنج در حمام آب ، دماي آنرا مرتب كنترل كنيد . هرگز از دست براي آگاهي از دماي آب و يا بخش تهيه محيط كشت ) NWRI و يا R2A محيط كشت استفاده نكنيد. براي كار با اين روش از آگار ها را ببينيد) استفاده كنيد. پيش از مصرف هر بسته جديد كشت از مناسب بودن آن اطمينان حاصل كنيد.

افزودن به نمونه :

تعداد ظروف پتري ( يا تعداد نمونه ها ي كشت شونده ) را طوري انتخاب كنيد كه براي هر گروه از نمونه هاي كشت شده بيش از 20 دقيقه ( ترجيحا 10 دقيقه ) فاصله زماني بين رقيق سازي اولين نمونه و افزايش محيط كشت به آخرين ظرف وجود نداشته باشد.

در ظروف را به آرامي برداشته و در هر ظرف حداقل 10تا12 میلی لیتر محيط مايع شده با دماي 44تا46درجه سانتیگراد  اضافه كنيد . دقت نماييد كه محيط كشت به خارج از ظرف و يا داخل درب ظرف نپاشد . پس از افزودن محيط، محتويات (نمونه و محيط ) ظرف پتري را كاملا مخلوط كرده و از ريختن آن به لبه و در ظرف اجتناب كنيد . براي مخلوط كردن، ظرف را ابتدا در يك جهت و سپس د ر جهت هاي مخالف به صورت دوراني قرار دهيد . سپس ظروف را به مدت 10 دقيقه بر روي سطح صافي قرار دهيد تا محيط كاملا جامد شود. در پايان ظروف را وارونه كرده و در انكوباتر قرار دهيد.

كنترل سترون سازي:

جهت اطمينان از اينكه محيط كشت و آب رقيق سازي كاملا سترون هستند نمونه هايي از آنها را در ظروف پتري ريخته و به همراه ساير نمونه ها در انكوباتر قرار دهيد . بهتر است براي كنترل ظروف و وسايل مورد استفاده و نيز هواي اتاق نمونه هايي تهيه نماييد.

آب مورد استفاده باید داراي کیفیت مناسب باشد، یعني عاري از موادي باشد که مي توانند از رشد میکروارگانیسم ها جلوگيري کنند )یواي فلزي سمي مثل مس( یا در شرایط آزمایش بر رشد آگار تاثير بگذارند. آب خوب و تازه باید از راه تقطير یا دیونیزاسیون تهیه شود. براي نگهداري آب مقطر باید از ظروفي استفاده شود که از مواد خنثي تهیه شده اند (شیشه خنثي، پلي اتیلن و غيره) ضریب هدایت آب باید كمتر از ١۵ µsباشد. pHآب معمولا” کنترل نمي شود مگر آنکه مشکلي در pHمحیط هاي کشت تهیه شده بوجود آید. ممکن است آب داراي مقادیر زیادي میکروارگانیسم باشد، بنابراین توصیه مي شود از آبي استفاده شود که تعداد میکروارگانیسم آن کم است.

مقالات پیشنهادی

كاهش آلودگي ميكروبي آب

كاهش آلودگي ميكروبي آب : كاهش آلودگي ميكروبي آب دارای اهمیت بسیار زیادی در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. آب سالم و بهداشتي يكي از نيازهاي مهم يك جامعه است. همچنين تامين آب در كشورهاي در حال توسعه يك مسئله مهم و حياتي است. معمولا آب به سرعت ميتواند آلوده شود كه موجب غير بهداشتي […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

آفت کش های ارگانو کلره

آفت کش های ارگانو کلره آفت کش های ارگانو کلره دسته ای از مواد سمی هستند که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر ECD یا ELCD قابل اندازه گیری می باشد. آفت کش های ارگانو کلره از ترکیبات متفاوتی تشکیل شده اند که می توان آن را از نمونه های جامدات و مایعات با کروماتوگرافی استخراج […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

آزمایش تعیین قلیائیت آب

آزمایش تعیین قلیائیت آب : آزمایش تعیین قلیائیت آب عبارت است از ظرفيت كمي آن براي خنثي سازي يك اسيد قوي تا يـك pHمعـين که برای تعيـين ميزان قليائيت از روش تیتراسیون استفاده می شود. آزمایش تعیین قلیائیت آب شاخص مهم در تعیین میزان خورندگی و رسوبگذاری آب موحود در سیستم های لوله کشی و […]

تهيه محلول از مواد جامد

تهيه محلول از مواد جامد برای اینکه بخواهيم تهيه محلول از مواد جامد كنيم بايد در ابتدا اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي ، جرم مولكولي ، درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگه داري آن زده شده است بدست آورده و سپس با […]

مواد فعال سطحی و دترجنت ها

مواد فعال سطحی و دترجنت ها مواد فعال سطحی و دترجنت ها به موادی اطلاق می شود که دارای خاصیت تقلیل کشش سطحی با سطحی که در تماس با  است ، می باشد. کم شدن کشش سطحی به صورت ایجاد کف ، تقویت خاصیت پخش شوندگی مایعات بر روی سطح جامدات ، معلق شدن جامدات […]

اندازه گیری فیتوپلانکتون

اندازه گیری فیتوپلانکتون اندازه گیری فیتوپلانکتون ،به عنوان مواد تشکیل دهنده های اصلی که در جوامع آبزی زندگی می کنند و در چرخه اصلی مواد غذایی آبزیان قرار دارند. به همین دلیل آزمایش اندازه گیری فیتوپلانکتون دارای اهمیت فراوانی است. همچنین در محیط های آبی باید اثراتی که ممکن است بر محیط های آۤبی داشته باشد […]

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی

استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی استاندارد پساب خروجی فاضلاب برای کشاورزی ، بر اساس استانداردهای تدوین شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به شرح زیر می باشد. البته پارامتر های که برای خروجی سیستم تصفیه فاضلاب واحد صنعتی از سوی سامان حفاظت محیط زیست در نظر گرفته می شود بستگی نوع فعالیت واحد […]

آزمایش خاک کشاورزی

آزمایش خاک کشاورزی آزمایش خاک کشاورزی به منظور تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک مانند شوری ، درصد سدیم ، املاح آب ، اسیدیته ، ساختار و بافت خاک ، دانه بندی ، کربنات ، بی کربنات ، قلیائیت و گچ و آهک و حضور مواد مغذی تشکیل دهنده خاک می باشد. که با تعیین […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید