استاندارد آب دیگ بخار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد آب دیگ بخار

تنها استانداردی که در مورد استاندارد آب دیگ بخار نوشته شده نشریه شماره 6039 موسسه استاندارد ایران است. هدف از تدوین این استاندارد تعیین شرایط تنظیم آب دیگ بخار یا روش های تنظیم شیمیایی یا درمان قلیایی می باشد. یکی از اهداف مهم تنظیم آب مصرفی دیگ بخار حفظ و نگهداری آن از خورندگی و رسوب گذاری است. برای رسیدن به این هدف باید آب مورد استفاده آن به صورت دوره ای آنالیز شود. در این آنالیز باید کلیه پارامترهای موثر در خورندگی و رسوب گذاری آنالیز شود.

دیگ های بخار به صورت سیستمی قسمت های مختلف دارند و از نظر تولید بخار در فشارهای مختلف به دو نوع تقسیم می شوند. دیگ های بخاری که در فشار بالاتر از psig 15 بخار تولید می کنند دیگ بخار پرفشار نامیده می شوند. دیگ هایی که بخار آب را پایین تر از این فشار تولید می کنند دیگ های بخار کم فشار هستند. در نشریه 6039 برای هرکدام از پارامترهای دیگ های بخار محدوده هایی براساس فشار تعیین شده است.

رعایت استاندارد آب دیگ بخار موجب افزایش عمر تجهیزات گران قیمت دیگ بخار می شود.

انواع دیگ های بخار بر اساس استاندارد به صورت زیر است:

انواع دیگ بخار

  1. چرخشی: استوانه ای ، لوله ای ، چرخشی خاص (تک لوله ای یا چند لوله ای)
  2. گذرا

پارامترهای قابل اندازه گیری برای انواع دیگ بخار بر اساس نشریه 6039 تا حدودی عین هم هستند. این پارامترها شامل سختی، چربی و روغن، اکسیژن محلول، PH، قلیائیت کل، قلیایت فنل فتالئین، باقیمانده تبخیر، هدایت الکتریکی، کلراید، فسفات، سولفیت، هیدرازین، آهن، مس و سیلیس می شود. محدوده قابل قبول هر کدام از این پارامترها در انواع دیگ ها و بر اساس میزان فشار وارد شده متفاوت می باشد. ما در جداول زیر به ترتیب شرایط آب تغذیه و انواع دیگ های بخار را در فشارهای مختلف آوردیم.

استاندارد آب تغذیه و آب دیگ های بخار  استوانه ای
شرایط آب تغذیه و آب دیگ های بخار  لوله ای  – چرخشی

 

پارامترهایی که برای بخار تولیدی دیگ بخار باید آنالیز می شود هدایت الکتریکی و سیلیس است.

 

جدول 5- شرایط بخار تولیدی از دیگ بخار

مرحله مقادیر
هدایت الکتریکی (S/cmμ) در 25 درجۀ سلسیوس حداکثر 0.3
سیلیکا

(mg SiO2/L)

حداکثر 0.20

مقالات پیشنهادی

نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون

نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون نيتريفيكاسيون و دنيتريفيكاسيون ، فرآيند زيستي سنتي مورد استفاده در تصفيه ي پساب به منظور دستيابي به حذف نيتروژن شامل مراحل جداگانه ي هوازي و بي هوازي هستند كه به طور كلي در بيوراكتورهاي جداگانه يا به وسيله ي فواصل مختلف هوادهي انجام مي شدند. نيتريفيكاسيون زيستي تبديل يا اكسيداسيون يون هاي آمونيوم به […]

باقیمانده تبخیر

باقیمانده تبخیر باقیمانده تبخیر عبارتست از باقیمانده خشک املاح محلول در آب که بعد از تبخیر از آن باقی می ماند. روی باقی مانده تبخیر اندازه حقیقی مواد محلول در آب نیست و مقدار آن خواص اصلی و اساسی آب را بیان می کند زیرا وجود اسید های آلی فرار، تغییرات ناشی از تبدیل کربنات ها […]

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب

باکتریهای آلوده کننده آب چنانکه می دانیم باکتریهای آلوده کننده آب برای اولین بار توسط آنتونی ون لون هدک Antoni Van Leeuwenhoek دیده شدند. کشفیات لون هوک غریب بنظر می رسید زیرا علم شیمی برای اثبات رابطه بین میکروبها و تغییراتی که فراهم می کند به اندازه کافی گسترش نیافته بود. پاستور پدر علم میکروبیولوژی […]

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی

پاتوژن ها و انگل های نگران کننده در آب آشامیدنی برآورد شده است که 1407 گونه پاتوژن های عفونت زای انسانی و 177 گونه پاتوژن نوظهور و دوباره ظهور وجود دارد. این پاتوژن ها شامل باکتری ها (538 گونه)، ویروس ها (208 گونه)، قارچ ها (317 گونه)، انگل های تک یاخته ای (57 گونه) و […]

پتاسیم خاک

پتاسیم خاک پتاسیم جزء عناصر غذایی پر مصرف موجود در خاک و جزء عناصر مورد نیاز خاک محسوب می شود. مقدار پتاسیم موجود در پوستۀ زمین، حدود 1.9 الی 2.3 درصد می باشد و مقدار پتاسیم کل در خاک های زراعی بین 0.5 الی 2.5 درصد است. این مقدار در مقایسه با دیگر عناصر پرنیاز […]

آزمایشگاه تصفیه آب

آزمایشگاه تصفیه آب در آزمایشگاه تصفیه آب شرکت آبرام، آزمایش های سلامت آب خروجی از دستگاه تصفیه آب، آب شرب، آب چاه ، آب معدنی و … با تجهیزات روز دنیا انجام می گردد.   آزمایشگاه تصفیه آب در بخش میکروبی و شیمیایی قابلیت انجام آزمایش های سختی آب ، کلسیم ، منیزیم ، سدیم ، […]

ترکیبات شیمیایی آب

ترکیبات شیمیایی آب ترکیبات شیمیایی آب شامل یون های سولفات، کلراید، نیترات، نیتریت، آمونیاک،فسفات و… و فلزات سنگینی همچون آهن، کروم، مس، منگنر، روی و … می باشد.  آب در طبيعت بصورت خالص يافـت نمـيگـردد. بلكـه همواره مقاديري املاح، مـواد معلـق و گازهـاي محلـول را همراه خود دارد و اين موجب ميشـود كـه آب در منـاطق […]

ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي

ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي : در ضدعفوني آب آشاميدني با ميدان الكتريكي ، به جاي استفاده از تركيبات شيميايي كه باعث توليد محصولات جانبي ميشوند، از ولتاژ بالا استفاده ميشود. مزيتهاي اين روش شامل انهدام كامل ميكروبها، عدم توليد محصولات جانبي مضر براي سلامتي انسان، بازده بسيار بالا و هزينه كم در مقايسه […]

تهیه محلول بافر

تهیه محلول بافر به طور کلی برای تهیه محلول بافر ، ابتدا توصیحات مختصری در مورد محلول بافر ارائه میدهیم و سپس نحوه انتخاب و تهیه محلول بافر را شرح میدهیم. بافر محلولی است که در برابر افزایش اسید یا باز مقاومت نموده و مانع تغییرات شدید pH می­شود محلول تامپون است که شامل دو […]

روش اندازه گیری بنزن

روش اندازه گیری بنزن : روش اندازه گیری بنزن می تواند به روش استخراج با purge and trap و آنالیز دستگاهی با کروماتوگرافی گازی (FID) انجام شود.  بنزن مايعي است بيرنگ با ظاهري شفاف ، خوشبو (آرماتيك) و فرار كه با شعله زرد رنگ همراه با دوده مي سوزد، متعلق به خانواده هيدروكربن هاست و هر […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید