استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی:

اهمیت استاندارد آب آشامیدنی :

مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های کلیدی باشد. همچنین برقراری ضـوابط و اسـتانداردهایی به منظور ارتقاء سطح بهداشت و پیشگیری از بیماریها ضروری است. استاندارد آب آشامیدنی به منظور نیل به این ضوابط تدوین گشته است.

تاریخچه استاندارد آب آشامیدنی

استاندارد ” آب آشامیدنی– ویژگیهای میکروبیولوژی” نخستین بار در سال 1352 تهیه شـد. ایـن استاندارد بر اساس پیشنهادهای رسیده و بررسی و تایید کمیسیون های مربوط بـرای شـشمین بـار مورد تجدیـدنظر قـرار گرفـت و در یکـصد و بیـست و یکمـین اجلاسـیۀ کمیتـه ملـی اسـتاندارد میکروبیولوژی و بیولوژی مورخ 86/6/20 تصویب شد. اینک این استاندارد به استناد بند یـک مـاده 3 قانون اصلاحی قوانین و مقررات موسسۀ استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مـصوب بهمـن مـاه 1371 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میشود. برای حفظ همگامی و هماهنگی با پیشرفتهای ملی و جهانی در زمینـه صـنایع، علـوم و خـدمات، استانداردهای ملی ایران در مواقع لزوم تجدیدنظر خواهد شد و هرگونه پیشنهادی که برای اصـلاح یا تکمیل این استانداردها برسد در هنگام تجدیدنظر در کمیسیون فنـی مربـوط مـورد توجـه واقـع خواهد شد. بنابراین برای مراجعه به اسـتانداردهای ملـی ایـران بایـد همـواره از آخـرین چـاپ و تجدیدنظر آنها استفاده کرد. در تهیه و تدوین این استاندارد سعی شده است که ضـمن توجـه بـه شـرایط موجـود و نیازهـای جامعه در حد امکان بین این استاندارد و استانداردهای بـین المللـی و اسـتاندارد ملـی کـشورهای صنعتی و پیشرفته هماهنگی ایجاد شود. منابع و ماخذی که برای تهیه این استاندارد به کار رفته به شرح زیر است:

استاندارد ملی ایران 1011 : سال 1377 ویژگیهای میکروبیولوژی آب

اســتاندارد ملــی ایــران 5711-4 : ســال1381 آب- واژه نامــه- بخــش چهــار- بیولــوژی و میکروبیولوژی

World Health Organization, Guidelines for drinking water quality 3rd edition, WHO, 2004

استاندارد آب
استاندارد آب آشامیدنی

برخی نکات مربوط به استاندارد آب آشامیدنی :

1-در صورتی که اشریشیاکلی از نمونۀ آب جدا شود، باید بررسی و اقدام لازم انجام شود.

2-با وجود اینکه اشریشیاکلی شاخص دقیق تری برای آلودگی مدفوعی می باشد، جستجوی باکتری های کلیفرم گرما پای نیز به عنوان جایگزین، قابل قبول می باشد، درصورت لزوم، آزمون های تأییدی مناسب باید انجام شود. کل باکتری های کلیفرم شاخص مناسبی برای کیفیت بهداشتی ذخایرآب نیست، به ویژه درمناطق گرمسیری که باکتری هایی که از نظر بهداشتی دارای اهمیت زیادی نیستند در تمام ذخایر آب تصفیه نشده دیده می شود ( به پیوست اطلاعاتی ب مراجعه کنید ). باشد، در آب های صاف سازی شده

3 –در هیچ زمانی میزان کدورت آب نباید بیش از 5 واحد کدورت نفلومتری (NTU) کدورت نباید بیش از یک واحد کدورت نفلومتری (NTU) و میزان pH بین 6/5 تا 9 و همچنین میزان کلرآزاد باقیمانده، پس از حداقل نیم ساعت زمان تماس در شرایط عادی ( در انتهای شبکه آب رسانی ) باید بین 0/5 تا 0/8 میلی گرم در لیتر و در شرایط همه.گیری بیماری های روده ای یک میلی گرم در لیتر باشد.

 

مقالات پیشنهادی

آمونیاک آب

آمونیاک آب

آمونیاک آب: آمونیاک آب که از  مهم ترین ترکیب هیدروژنه ازت(نیتروژن) موجود در آب بوده و در طبیعت از تجزیه موادآلی ازت دارحاصل می گردد.این ماده گازی است بی رنگ با مزه فوق العاده تند و زننده که اشک آور و خفه کننده نیز میباشد.گازآمونیاک از هوا سبک تر بوده به سهولت به مایع تبدیل […]

آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی: آب آشامیدنی: آب آشامیدنی بر اساس استاندارد 1053 سازمان ملی استاندارد آبی است، که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. مواد شیمیایی معدنی آب آشامیدنی: ترکیباتی هستند که معمولاً عنصر کربن در […]

آرسنیک آب آشامیدنی

آرسنیک آب آشامیدنی میلیونها نفر از مردم سرتاسر دنیا در معرض آلودگی آرسنیک آب آشامیدنی هستند که به طور طبیعی در آبهای زیرزمینی وجود دارد و به عنوان یک ماده سرطانزا شناخته شده است. مواجهه با آرسنیک میتواند منجر به یکسری از بیماریها مانند: دیابت، بیماریهای کبدی، بیماریهای قلبی و عروقی، پوستی و سرطان شود.  […]

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر

اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر  : برای اندازه گیری cod با اسپکتروفتومتر که یکی از روش های اندازه گیری میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی می باشد ، به مواد و تجهیزات و و پروسه های زیر نیاز دارد :  ۵ میلی لیتر از نمونه مورد نظر را که بر حسب اینکه نمونه فاضلاب یا پساب چه صنایعی […]

پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده

پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده پساب مورد استفاده برای پرورش ماهی با فاضلاب تصفیه شده ، بايد عـاري از تخـم انگل نماتودها بوده و تعداد كليفرم مدفوعي در آنها بيش از 1000عدد در هر 100ميلـيليتـر نباشـد. بعـضي از نمـاتودهـا از جملـه كلونوركيس، شيستوزوما از جمله انگل هايي هستند كه در استفاده از اين منابع براي آبزي پروري داراي […]

روش اندازه گیری سیلیس

روش اندازه گیری سیلیس روش اندازه گیری سیلیس با روش مولبیدات سیلیس به شماره روش  4500SiO2.C  بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در این روش آمونیوم مولیبدات در پی اچ برابر با 1.2 با سیلس و  فسفات موجود واکنش داده و تولید هترپلی اسید می کند. اگزالیک اسید به منظور حذف مولبیدات فسفر […]

پارامترهای کیفی آب کشاورزی

پارامترهای کیفی آب کشاورزی پارامترهای کیفی آب کشاورزی شامل یکسری پارامترهای فیزیکی – شیمیایی، میکروبی و فلزات سنگین می باشد. در ایران استاندارد مشخصی که بتوان از طریق آن به تعیین مشخصات آب مناسب کشاورزی پرداخت وجود ندارد. زیرا کیفیت آب کشاورزی به نوع گیاهی که کشت می شود و همین طور کیفیت خاک بستگی […]

اکسیژن خواهی شیمیایی COD

اکسیژن خواهی شیمیایی COD اکسیژن خواهی شیمیایی COD یکی از مهمترین شاخصهای سنجش آلودگی فاضلاب است. آلودگی فاضلاب ناشی اکسیژن خواهی شیمیایی از مواد خارجی است که وارد آب شده و بصورت معلق یا محلول باعث آلودگی آن و تولید فاضلاب شده اند. بدیهی است هرچه مقدار این مواد در فاضلاب بیشتر باشد، بارآلودگی آن نیز بیشتر […]

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی

آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی آب معدنی بهتر است یا آب آشامیدنی ؟ در جواب به این سوال باید به بررسی شیمیایی و میکروبی آب مورد نظر پرداخت. پارامتر های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلی فرم گوارشی هر دونوع آب آب آشامیدنی و معدنی باید صفر باشد. لذا تفاوت اصلی تمایز […]

آزمایش ها ی موردنیاز تصفیه خانه فاضلاب

آزمایش ها ی موردنیاز تصفیه خانه فاضلاب: تعداد و نوع آزمایش های موردنیاز در یک تصفیه خانه فاضلاب ، به فرآیند تصفیه و نوع و تعداد واحدهای تصفیه بستگی دارد. اگر تصفیه خانه فرض شده در بخش مقدمه ، دارا ی یک واحد آشغالگیر ، یک واحد دانه گی ر ، دو حوض ته نشینی مقدماتی ، […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 1

یدالله دارابپور گفت:

لطفا برای من ارسال کنید

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید