استاندارد کدورت آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استاندارد کدورت آب

مقدار استاندارد کدورت آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مقدار ۵ بر حسب NTU می باشد. استاندارد کدورت آب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای منبع پذیره آب های سطحی و چاه کشاورزی مقدار ۵۰  بر حسب NTU  می باشد. شفافیت آب در تولید محصولاتی که برای مصرف انسان استفاده می شود بسیار مهم است. تولید کنندگان نوشیدنی، کارخانه های تولید مواد غذایی و آب آشامیدنی و گیاهان تصفیه شده از یک منبع آب سطحی معمولا به جداسازی ذرات مایع (کدورت آب) نیاز دارند. فرآیندهای مانند رسوب گذاری و فیلتراسیون برای افزایش وضوح و مطمئن بودن تولید – محصول قابل قبول است. شفایت بده  آب طبیعی یک مشخصه مهم برای بیان وضعیت بهره وری آن است.

استاندارد کدورت آب شامیدنی حداکثر ۵ ntu  است.

کدورت در آب ناشی از مواد معلق و کلوئيدی مانند رس، نمک، ريزه ، ذرات آلی و معدنی و پلانکتون ها و دیگر ارگانیزم های میکروسکوپی است. کدورت بیانگر خواص نوری است که سبب می شود که نور به پراکندگی و جذب شود و نه بدون تغییر در جهت یا سطح شار از نمونه منتقل شود.

همبستگی که بین کدورت و  وزن و یا تعداد ذرات معلق وجود دارد پیچیده است. زیرا اندازه، شکل و شاخص شکست انبوه ذرات بر خواص نور پراکنده تاثیر گذار است.  هنگامی که کدورت در غلظت قابل توجهی وجود دارد، ذرات تشکیل دهنده نور جذب می شوند. یا برخی مواد مانند کربن فعال باعث دخالت منفی در کدورت می شود. در غلظت های پایین ، این ذرات تمایل دارند تا تاثیر مثبتی داشته باشند، زیرا آنها به کدورت کمک می کنند.حضور مواد حل شده و رنگی که نور را جذب می کنند ممکن است منجر به دخالت در کدورت شود.

برخی ابزارهای تجاری ممکن است بمنظور  اصلاح ظرفیت رنگ را داشته باشند و باعث خنثی شدن تداخل اثر رنگی نمونه های آب شود.

از لحاظ تاریخی، روش استاندارد کدورت آب مبتنی بر است شمع جکسون توربدیمتر بوده است. با این حال، کمترین مقدار آنالیر که می تواند به طور مستقیم اندازه گیری شود در این دستگاه، 25 واحد (JTU) است. به این دلیل که آب تصفیه شده توسط
فرآیند جداسازی ذرات مایع معمولی معمولا در محدوده اندازه گیری 0 تا 1 واحد قرار دارد. روش های غیر مستقیم دیگری برای تخمین کدورت ایجاد شده است. نیروهای الکترومغناطیسی الکترونیکی (نفلومتریک ) از سایر ابزار های مورد نظر برای اندازه گیری کدورت می باشد.

استاندارد اندازه گیری کدورت آب

 

مقالات پیشنهادی

روش انجام آزمایش BOD

روش انجام آزمایش BOD : روش انجام آزمایش BOD برای فاضلاب های متفاوت در آزمایشگاه آبرام می تواند متفاوت باشد. ممكن است در آب هاي سرد يا آب هايي كه در آن، فتوسنتز رخ مي دهد با نمونه هايي مواجه گرديم كه داراي بـيش از 9 ميليگرم در ليتر اكسيژن محلول در دماي 20درجه سلسيوس […]

روش نفلومتری تعیین کدورت

روش نفلومتری تعیین کدورت روش نفلومتری بر اساس مقایسه شدت نور پراکنده شده توسط نمونه تحت شرایط تعریف شده با شدت نور پراکنده شده توسط مرجع استاندارد  تحت شرایط تعلیق مشابه. هرچه شدت نور پراکنده شده بالاتر باشد میزان کدورت بالاتر است. پلیمر فرمازین به عنوان  مرجع اصلی استاندارد تعلیق استفاده می شود. کدورت از یک غلظت […]

لیست شرکت های معتمد محیط زیست

لیست شرکت های معتمد محیط زیست لیست شرکت های معتمد محیط زیست که هر ماهه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ارائه می گردد را می توانید با کلیک بر روی دانلود ، دریافت کنید. شرکت های معتمد محیط زیست در واقع آزمایشگاه های معتمد سازمان حفاظت محیط زیست می باشند که بازو هایی اجرایی این […]

کیفیت آب آبیاری

کیفیت آب آبیاری : در بررسی کیفیت آب آبیاری وقتی به علت اثر نمک های خاص، میزان نفوذ آب به داخل خاک چنان کاهش یابد که آب کافی در اختیار گیاه قرار نگرفته و عملکرد محصول کاهش می یابد، مشکل نفوذپذیری که ناشی از کیفیت آب آبیاری است پیش می آید. مدیریت و طراحی مناسب سیستمهای […]

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی : میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی  ابتداء به تعريف آب مجازي و فرهنگ مصرف آب و چگونگي تعامل كشورها با كمبود آ ب در توليد و تجارت محصولات مختلف پرداخته و سپس برخي راهكارهاي پيشنهادي براي اصلاح مديريت مصرف بهينه آب به همراه تصاويري از ميزان آب مصرفي […]

اندازه گیری فلز سرب

اندازه گیری فلز سرب : اندازه گیری فلز سرب به روش دی تیرون انجام می شود که  نمونه اسیدي شده داراي مقادیرمیکروگرم سرب با محلول آمونیکال سیترات _ سیانید مخلوط می شود و در حضور معرف دي تیزون درمحیط کلروفرمی بشکل محلول سرب قرمزگیلاسی رنگ دي تیزون استخراج می شود. این محلول رنگی به روش […]

مضرات کلر استخر

مضرات کلر استخر : مضرات کلر استخر ؟ اهميت آب در سلامت جامعه و کاربردهاي مختلف آن از جمله (آشاميدني، صنعتي، شنا) سبب گردیده که استخرهاي شنا بصورت یک مرکز تفریحي مورد استفاده آحاد جامعه قرار مي گيرد و با توجه به موقعيت جغرافيایي کشور و قرار گرفتن ایران در منطقه گرم و نيمه خشک، استخرهاي […]

خورندگی آب

خورندگی آب : خورندگی آب واکنش فیزیکی- شیمیایی ناشی از تأثیر چندین عامل شیمیایی، الکتریکی، فیزیکی و بیولوژیکی می باشد. خورندگی برهم کنش فیزیکی شیمیایی مسیر انتقال با محیط اطراف است که سبب تغییر در خواص مسیر انتقال می شود. خورندگی و رسوبگذاری باعث کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات […]

آزمایش بیولوژی آب

آزمایش بیولوژی آب آزمایش بیولوژی آب بمنظور تشخیص ساختار توده بیولوژیکی موجود در منابع آب دریاها ، منایع ذخیره آب آشامیدنی ، آب های سطحی و دریا ها مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمون ها شامل شمارش و اندازه گیری فیتوپلانکتون ها و زئوپلانکتون ها می باشد.  پلانکتون ها به موجودات زنده ی ریز […]

تشکیل تری هالومتان

تشکیل تری هالومتان تشکیل تری هالومتان با کلرزنی مواد آلی طبیعی(NOM) تشکیل و اغلب به عنوان مواد آلی اولیه با کلر آزاد باقی مانده شناخته می شود. مواد آلی اولیه در حالت کلی دارای اسید هیومیک و فولیک اسید هستند. کلرآمین ها نیز قادر تولید تری هالو متان (THM) هستند ولی مقدار آنها به اندازه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید