استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

هدف از رعایت استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب ، فراهم کردن یک محیط بی خطر است تا کارکنان آزمایشگاه ، در آن محیط به انجام فعالیت بپردارند. دومین هدف در نظر گرفتن استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب برای استفاده در فعالبت های آموزشی و پژوهشی است. در کل باید تجهیزات و پارامتر های آزمایشگاه با دقت در نظر گرفته شود. الزامات زیر باید همواره رعایت شود.

استانداردهای-طراحی-آزمایشگاه-آب

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

  1. طراح باید دارای گواهینامه طراحی باشد یا دارای تجریه قوی در این زمینه باشد.
  2. بهتر است لوله های آب و گاز در وسط آزمایشگاه قرار بگیرد،در این صورت شیر های مربوطه مشکلی برای کارکنان ایجاد نخواهد کرد.  فضای میز آزمایشگاه نباید مزاحمتی برای عبور و مرور در آزمایشگاه ایجاد کند.
  3.  نصب یک نقشه یا طرح در آزمایشگاه ضروری است که شامل : نقشه فیزیکی اتاق ، راهرو و مسیر های ورودی و خروجی، اابعاد اتاق ها، محل نصب تجهیزات ایمنی و آتش نشانی ، محل تهویه ، سیستم گرمایشی و سرمایشی .
  4. برای آزمایشگاه میکروبی ، سینک در خروجی آزمایشگاه باشد.
  5. اتاق ها و محل کار آزمایشگاه باید حداقل 3 متر از کف فاصله داشته و فضای مفید برای هر نفر 12 متر باشد.
  6. دیوار اتاق ها باید قابل شسشتو از ورود کف جلوگیری نماید.
  7. آزمایشگاه باید مجهز به سیستم اعلام حریق باشد.
  8. جنس سکو ها باید سرامیک ضد اسید باشد. و کمترین خش را وارد سازد.
  9. در آزمایشگاه باید رو به بیرون باز شود و بدون منفذ باشد و در هنگام کار کارکنان قفل نباشد.
  10. آزمایشگاه ترجیحا باید در طبقه همکف باشد تا از لرزش های احتمالی جلوگیری کند.
  11. در طراحی سکوبندی آزمایشگاه آب ، دستگاه های آنالیز باید نزدیک به محل استقرار ایمن سیلندر های گاز لحاظ شود.
  12. موضوع ایجاد تهویه ، هود آزمایشگاهی ،آب رسانی، انبار مواد، نگه داری نمونه های آب و … ایجاب می کند که ساختمان آزمایشگاه یک طبقه باشد و همه موارد در دسترس باشد.
  13. در آزمایشگاه میکروبی نباید از وسایل چوبی استفاده کرد چون جذب آلودگی دارند.

 

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

مقالات پیشنهادی

آزمایش میکروبی آب

آزمایش میکروبی آب: بطور کلي آزمایش میکروبی آب، به منظور شمارش میکروارگانیزم های آلاینده موجود در آب است. ميكروارگانيسم هاي متعددي از طریق آب قابل انتقال بوده که داراي منشأ مدفوعي مي باشند.هرچند تخليه فاضلاب هاي تصفيه نشده به محيط زیست، آلودگي ميكروبي منابع آب را به همرا دارد. اما هدف این بخش اشاره مختصر […]

روش اندازه گیری آلومینیوم

روش اندازه گیری آلومینیوم اندازه گیری آلومینیوم با دو روش به صورت زیر در آزمایشگاه انجام می شود: نورسنجی 1: در این روش اندازه گیری از معرف مورین استفاده می شود. این جسم یا آلومینیوم ایجاد کمپلکس زیتونی رنگ می نماید که شدت رنگ آن بستگی به میزان آلومینیوم دارد. کمترین مقدار اندازه گیری در […]

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) در آب آشامیدنی

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) ( Trace elements and micronutrients (heavy metals)) در آب آشامیدنی معمولاً در آب های طبیعی، بسیاری از عناصر با مقدار کم (عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها(فلزات سنگین) )یافت می شود که از هوازدگی و انحلال سنگ ها و خاک ها، فاضلاب های شهری و صنعتی، زه […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

کدورت آب

آزمایش کدورت آب

آزمایش کدورت آب: کدورت آب ، آب خالص درطبيعت به دليل ويژگي حلاليت بالاي آن وجود ندارد و داراي ناخالصي هاي گوناگون مي باشد. ناخالصي هاي آب را به سه دسته كلي مواد جامد محلول،  مواد جامد معلق و كلوئيدي  و گازها دسته بندي مي كنند. آب خالص بدون رنگ است ولي آب ناخالص با توجه به […]

کیفیت آب شرب

کیفیت آب شرب کیفیت آب شرب شامل کیفیت میکروبی و شیمیایی آب از لحاظ مصرف برای آشامیدن می باشد که استاندارد های متفاوتی از جمله استاندارد شماره ۱۰۵۳ و ۱۰۱۱ سازمان ملی استاندارد مشخص کننده میزان حضور این مواد می باشد. یکی از شاخص های آلاینده آب کل مواد جامد محلول TDS می باشد که حداکثر […]

دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب

دستگاه تصفیه آب: تعداد 60 دستگاه تصفیه آب خانگی در 5 منطقه مختلف شهر با نمونه گیري خوشه اي جهت بررسی پارامترهایی نظیر کدورت، کل جامدات معلق و محلول، سختی کل و کلسیم، سختی و کلر pH ، منیزیم، قلیائیت ساده، قلیائیت کل ، کربنات، بی کربنات، نیترات، نیتریت و سولفات و فلوراید، هدایت الکتریکی آزاد باقیمانده مورد […]

ترکیبات آلی آب

ترکیبات آلی آب ترکیبات آلی آب که همواره باید تخمینی از میزان زائدات آن داشت شامل BOD و COD و TOC و TOD(کل اکسیزن مورد نیاز) می باشد. در تفسیر میزان وجود این زائدات در نمونه های آب تصفیه شده و پساب باید احتیاط های لازم را در تفسیر نتایج آزمایشات  و همبستگی نتایج یک […]

شوری آب کشاورزی

شوری آب کشاورزی : شوری آب کشاورزی كه در واقع نمايانگر املاح محلول در آن ميباشد از عوامل مهم تأثير گذار بر كيفيت آب مـيباشـد بطوريكه اگر مقدار آن از حد مشخصي بالاتر باشد آن آب از نظر استفاده شرب و يا كشاورزي نامناسب خواهـد بود. مقدار شوري آبها با جريان كمي آن آب مرتبط […]

آب استخرهای شنا

آب استخرهای شنا: آب استخرهای شنا نه تنها دریافت کننده مواد دفعی بدن مانند ترشحات بینی، بزاق دهان، عرق ، مواد مدفوعی، ادرار و پوست مرده بدن می باشد، بلکه گرد و خاک موجود بر روی پوست و انواع لوسیون ها و کرم های مختلف بدن نیز ممکن است وارد آب شده و بهداشت شناگران را به […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید