استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

همانطور که در مطلب قبلی ، استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی آب تشریح گردید، نکات کلی مربوط به این مسئله بیان گردید که در اینجا و در ادامه به تکمیل مطالب قبلی خواهیم پرداخت.

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی
  • دستگاه های ترازو باید باید بر روی میز توزین جداگانه و استاندارد قرار بگیرند.
  • هر آزمایشگاه باید حتی المقدور دارای 3 نوع شیر گاز باشد ، شیر قطع اضطراری گاز طبیعی ،شیر قطع و وصل مرکزی شیر های گاز مصرفی روی سکو ها.
  • مصالح ساختمانی باید از موادر غیر قابل اشتعال و نسوز انتخاب شده همچنین میز کار ، کف پوش ها ، و سایر عوامل در مقابل اسید و قلیا مقاوم باشند.
  • تهویه هوا آزمایشگاه دارای اهمیت است و هوا باید مرتب در جریان باشد. برای آزمایشگاه شیمی باید از هود شیمی و برای آزمایشگاه میکروبی از هود لمینار استفاده کرد.
  • هود یا دودکش تهویه برای تخلیه مواد سمی ، واکنش های قابل انفجار در مکان مناسب تعبیه شود و سرعت هوا در قسمت ورودی هود، زمانی که در های آزمایشگاه و پنجره ها باز است، حداقل 25 سانتیمتر بر ثانیه تنظیم شود.
  • میزان رطوبت آزمایشگاه باید بین 25 تا 75 درصد باشد.
  • تامین دمای مناسب برای آزمایشگاه بسیار با اهمیت است. و باید سیستم های گرمایش و سرمایش مناسب تعبیه شود. مقدار دمای آزمایشکاه باید بین 21 تا 25 درجه سانتیگراد باشد.

ایمنی استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

  1. در آزمایشگاه هرگز به تنهایی کار نشود و همیشه به صورت گروهی کار کنید.
  2. در محیط آزمایشگاه برای صرف غذا استفاده نشود.
  3. روی کلیه ظروف باید برچسب های مربوط به آن مواد چسبانده شود.
  4. حفاظت از چشم ها در تمامی زمان ها در آزمایشگاه واجب و ضروری است.
  5. به طور کلی خاموش کننده های که در آزمایشگاه استفاده می شود عبارتند از خاموش کننده های آبی ، پودر خشک شیمیایی ، دی اکسید کربن می باشد.
  6. از انباشت مواد مازاد در آزمایشگاه خودداری شود.
  7. حلال های آتشگیر را در محفظه هایی ، که به وسیله nfpa تایید شده و با یخچال های ضد حریق نگهداری شود.
  8. ورود به آزمایشگاه باید محدود باشد.
  9. باید از ماسک ، عینک و محافظ های آزمایشگاهی استفاده شود.

 

 

مقالات پیشنهادی

محلول های استاندارد

محلول های استاندارد : محلول های استاندارد چیست ؟ محلولی را استاندارد گويند که در آن ، رابطه بين مقادير ماده حل شده و محلول يا رابطه بين مقدار ماده حل شده و حلال بنحوی معلوم باشد. با معلوم بودن مقدار ماده حل شونده و مقدار حلال تشکيل دهنده محلول ، غلظت محلول مشخص میگردد. […]

حذف نیترات آب آشامیدنی

حذف نیترات آب آشامیدنی : حذف نیترات آب آشامیدنی از مهم ترین چالش های تصفیه آب است. نيترات از متداول ترين آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشد افزايش آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني توسط نيترات، انگيزه مهمي براي يافتن راه حلهاي با حداقل اثرات زيست محيطي براي حذف آنها مي باشد. با بررسي هاي […]

مشکلات آب استخر

مشکلات آب استخر به دليل عدم پایش مداوم و مناسب غلظت مواد گندزدای مورد استفاده، بروز مشکلات آب استخر نظير خورندگی آب ، پوسته پوسته شدن سطح لوله های آب ، تشكيل رسوب بر روی دیوار و مجاری آب ، سوزش و قرمزی چشم ، خشكی پوست ، شكننده شدن مينای دندانها ، ازبين رفتن رنگ مو و […]

اندازه گیری یون سولفات

اندازه گیری یون سولفات : اندازه گیری یون سولفات به روش کدورت سنجی و روش هدایت الکتریکی اندازه گرفته می شود.در اين روش اندازه گيري يون سولفات بر اساس كدورت سنجي و توسط دسـتگاه اسـپكتروفوتومتر انجـام مـيشـود. اسيد كلريدريك غليظ به منظور افزايش انحلال سولفات به نمونه ها اضافه ميشود. سولفات موجود در عصاره با […]

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا: کنترل کیفیت آب استخرهای شنا بنحوی که سلامت شناگران حفظ شده و از نظر خصوصیات فیزیکی، ظاهری و جنبه های زیباشناختی، آب مقبولیت لازم برای شناگران داشته باشد، دارای اهمیت است . جهت کنترل کیفیت آب استخرهای شنا توجه به موارد زیر ضروری می باشد: 1 کیفیت آب خام مصرفی 2 نوع استخر […]

موازنه ترکیبات یونی

موازنه ترکیبات یونی موازنه ترکیبات یونی لازمه  بررسی دقت اندازه گیری در تجزیه شیمیایی یک نمونه آب می باشد. این موازنه میزان دقت آزمایش های آب پساب را مشخص می کند. موازنه ترکیبات یونی  با توجه به اصل الکتروخنثایی– electron neutrality به بررسی دقیق نتایج آزمایشات کمک می کند. همواره در یک محلول خاص ، […]

كليفرم

رنگ آميزي باکتری

رنگ آميزي باکتری: برای رنگ آميزي باکتری باید محلولی که ترکیب آن به شرح زیر آمده است را به وسيله كاغذ صافي ،صاف كرده و در يك شيشه يا بطري درب دار رنگ آميزي بريزيد. محلول لوگل ، اصلاح شده براي رنگ آميزي گرم  را در يك هاون پودر كنيد. آب مقطر را كم كم اضافه […]

آزمایش خوردگی بتن

آزمایش خوردگی بتن امروزه بیشتر سازه های بتنی ، بتن آرمه هستند که باید آزمایش خوردگی بتن بر روی آنها همواره باید انجام شود. از لحاظ نظری ، میلگرد های فولادی ، به علت پتانسیل مثبت در بتن خورده نمی شوند. البته تا زمانی است که  پوشش بتن به ضخامت 5 سانتی متر از بین […]

شاخص رایزنر

شاخص رایزنر : شاخص رایزنر ، از شاخص های مهم  برای خورندگی آب می باشد که در آزمایشگاه آب و فاضلاب آبرام محاسبه میگردد. آب میتواند باعث خوردگی خطوط انتقـال و توزیـع و نیز ایجاد لایه های ضـخیم رسـوبی بـر روی سـطوح و دیواره های تاسیسات تبادل حرارتی گردد. خوردگی بر اساس یک واکنش فیزیکی شـیمیایی […]

هدایت الکتریکی خاک

هدایت الکتریکی خاک هدایت الکتریکی (EC) خاک شاخصی است که میزان دسترسی به مواد غذایی خاک را نشان می دهد. وجود مقدار بالای هدایت الکتریکی در خاک نشان دهنده این است که میزان کاتیون های خاک از جمله پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، آمونیوم، آلومینیوم، آهن، مس، روی و منگنز (مواد مغذی مورد نیاز گیاهان) در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید