انواع روش های شمارش باکتری ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

انواع روش های شمارش باکتری ها

انواع روش های شمارش باکتری ها هتروتروف شامل روش پور پلیت ، بشقابک های پهن (spread plate) و روش فیلتر غشایی قابل انجام است. روشی که تعداد کلی و تقریبی از تعداد باکتری های که پتانسیل رشد را دارند، می دهند. باکتری های که مستعد رشد بوده و شاخصی برای آلودگی میکروبی آب می باشد. شمارش بشقابی باکتری های هتروتروف ابزار مناسبی برای تشخیص اثربخشی فرآیند های مختلف تصفیه می باشد و همچنین ابزارر مهمی جهت تست های کنترلی تصفیه خانه ها می باشند.

 

روش های شمارش باکتری های هتروتروف

شمارش باکتری های هتروتروف همچنین یک شاخص برای آلودگی آب در شبکه های توزیع آب شهری می باشد. روش هایی برای ایزوله کردن باکتری های پاتوژن و پروتوزئا نیز وجود دارد. این روش ها پیچیده بوده و برای آنالیز های معمولی به کار برده نمی شود. بررسی های میکروبی عادی که برای نمونه های آب مورد استفاده قرار می گیرد ، بعنوان یک شاخص کامل در شناخت باکتریولوزیک آب محسوب نمی شود چرا که شاخص های متنوعی در این زمینه قرار می گیرند. بنابراین همیشه باید انواع روش های شمارش باکتری ها برای انواع مختلف باکتری های از جمله باکتری های گروه کلیفرم ، باکتری های هتروتروف و باکتری های سودوموناس و سایر باکتری های آلاینده رو مورد آنالیز قرار داد.

برای عرضه آب ، آنالیز دقیق میکروبی آب با انواع روش های شمارش باکتری ها شامل MPN و فیلتر غشایی توصیه می گردد.

انواع روش های شمارش باکتری ها استخر

روش های که براش شمارش و جستجوی باکتری های موجود در آب های استخر و وان های حمام شامل شمارش بشقابی باکتری های، کلی فرم های گوارشی،استپتروکوکس مدفوعی همانند روش هایی است که برای آنالیز های آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. روش هایی که برای آنالیز ارگانیزم های استافیلوکوکوس و سودوموناس مورد استفاده قرار می گیرد، با زمان احیا بالاتری مورد استفاده قرار می گیرد.

روش چند لوله ای MPN برای آنالیز نمونه های آب در مطلب آزمایش حضور کلی فرم توصیح داده شده است.

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب پرورش ماهی

آزمایش آب پرورش ماهی : آزمایش آب پرورش ماهی یکی از ضروریات در زمینه پرورش ماهی می باشد. کیفیت آب اهمیت بالایی در پرورش ماهی داشته و همچنین تأثیر مستقیم بر سودآوری پرورش ماهی دارد. آزمایش آب پرورش ماهی در شرکت آب راهبر محاسب به عنوان یک آزمایشگاه معتمد به طور کامل انجام می شود. […]

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : شـوري كـه بـه عنوان عامـل نشـاندهنده ي حضور نمك هاي محلول در آب است، با عنوان هدایت الکتریکی آب آشامیدنی و يا كل مواد جامد محلول آب آشامیدنی مورد سـنجش قـرار ميگيرد. وجود شوري در آب آشاميدني علاوه بر تأثير بر طعم و مزه ي آب، تمايل به اسـتفاده از […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

تست آب بویلر

تست آب بویلر جلوگیری از خوردگی دیگ بخار و بویلر و دستگاه­های جانبی آن یکی از دلایل پر اهمیت کنترل آب دیگ بخار و تست آب بویلر است. دلیل اصلی خوردگی دیگ­های بخار و بویلر ها به عوامل زیر بستگی دارد. مقدار نامناسب اکسیژن pH نامناسب. وجود یون های نامناسب وجود گازهای محلول میزان بالای […]

تعیین سختی آب

سختی آب : در ابتدا سختی آب توسط اندازه گيري كه در مورد ظرفيت آب در ترسيب صابون انجام شد شناخته شد به عبارتي سختي آب همان ظرفيت آب در ترسيب صابون است. صابون بوسيله فلزهاي دو ظرفيتي به بالا به ويژه توسط Ca2+  Mg2+, رسوب مي کند اما بايد توجه داشت كه فلزهاي چند ظرفيتي […]

روش سوپرکلریناسیون چاه آب

روش سوپرکلریناسیون چاه آب در روش سوپرکلریناسیون چاه آب باید ابتدا مقدار پركلرين محاسبه شده را در 100 ليتر آب بطور كامل حل نموده و به طريق زير در مدت دو ساعت به چاه تزريق شود.(قبل از ادامه مطالعه مطلب ، مطلب سوپرکلریناسیون چاه آب را مطالعه کنید.)   پمپ تزريق روي 50 ليتر در ساعت تنظيم […]

سنجش سدیم کربنات

سنجش سدیم کربنات : سنجش سدیم کربنات به روش تیتراسیون می باشد. سدیم کربنات از ترکیب یک اسید ضعیف H2CO3و یک قلیاي قـوي NaOHبـه دست می آید. محلول هاي آن خاصیت قلیائی ضعیف دارد، به طوریکه می تـوان آنرا توسط اسـید در مجاورت یک شناساگر مناسب تیتر نمود.  محلول تیتر کننده هیدروکلریک اسید می باشد که […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب

مسیرهای انتقال پاتوژن ها و انگل های مرتبط با آب انتقال، شامل جابجایی عامل عفونی از یک مخزن به یک میزبان، مهمترین عامل در زنجیره عفونت می باشد. پاتوژن ها می توانند از طریق مسیرهای متعددی از مخزن به میزبان مستعد منتقل شوند. مسیرهای انتقال پاتوژن های مرتبط با آب در شکل 1 خلاصه شده […]

نیتروژن کل در آب

نیتروژن کل از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن کل، جمع نیتروژن آلی، نیتروژن نیترات، نیتروژن نیتریت و کل نیتروژن آمونیاکی است و نیتروژن مولکولی را شامل نمی شود. غلظت نیتروژن کل در فاضلاب های خام بهداشتی از 20 تا 7 mg N/K متغیر است که حدود 40 درصد آن را نیتروژن آلی و 60 درصد را […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید