ایجاد تعادل شیمیایی در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

ایجاد تعادل شیمیایی در آب

ایجاد تعادل شیمیایی در آب آشامیدنی توزیع شده در شبکه آب شهری که پس از خروج از تصفیه خانه های آب مورد استفاده قرار می گیرد با اهمیت است. آب خالص هرچند که دارای ناخالصی است، قابلیت هدایت الکتریکی خیلی کمی دارد که به دلیل وجود یون های مثبت و منفی در آن است. آب خالص به مقدار کمی یونیزه می شود. آب خالص به تعداد مساوی یون های OH− و H+ تولید می کند. 

میزان این یون ها مساوی و برابر 0.00000007 یون گرم بر لیتر است.

0H + H+   <=>  H2O

به علت کمی یون های مقادیر یون های حاصل شده مقدار آب تفکیک نشده را می توان همیشه ثابت دانست و قانون تاثیر غلظت ها را در مورد واکنش بالا به شکل زیر نوشت.

تعادل شیمیایی در آب

در تمام محلول های آۤبی با هر درجه اسیدی یا قلیایی رابطه بالا صادق است. با اندازه گیری و تعیین یک یون ، یون دیگر با استفاده از رابطه فوق بدست می آید. غلظت یون های فوق در آب را با اندازه گیری پی اچ تعیین می کنند که در واقع عکس لگاریتم غلظت یونی H است. 

تغییر پی اچ آب

در رابطه بالا H بر حسب مول بر لیتر است. 

در این صورت پی اچ این نمونه آب برابر است با ۷ که برای جلوگیری از نوشتن اعداد خیلی بزرگ به صورت لگاریتمی بیان می گردد. که پی اچ آب برابر است ۷ . هرگاه مقادیر PH و POH  در آب یکسان باشند ، آب حالت خنثی دارد و هرچه مقدار عددی پی اچ از ۷ کمتر باشد ، غلظت یون هیدروزن از 0.00000007 بیشتر و محیط اسیدی تر است. در صورتی که پی اچ از ۷ بیشتر باشد، آب خاصیت قلیایی به خود می گیرد.

اندازه گیری و تعیین پی اچ بسیار مهم است و استفاده از آن در تفسیر نتایج آزمایش های شیمیایی و فیزیکی آب تاثیر گذار است.

پی اچ آب های زیرزمینیو سطحی بسته به نوع ناخالصی که در آنها وجود دارد معمولا ۷ نیست. مثلا چنانچه در نمونه آب، گاز کربنیک ، اسید آلی یا سولفات حل شده باشد،رقم پی اچ کاهش می یابد. و برعکس انحلال کربنات ها ، بیکربنات ها و هیدرکسید موجب افرایش رقم پی اچ می شود.

مقالات پیشنهادی

استاندارد آب آشامیدنی سالم

استاندارد آب آشامیدنی سالم  : توسعه شهرنشيني در گرو تدوین استاندارد آب آشامیدنی سالم  است چراکه پيشرفت صنايع و كشاورزي به وجود استاندارد آب آشامیدنی سالم  و بهداشتي بستگي دارد. به دليل محدود بودن منابع و ذخاير آب در اغلب نقاط كشور و رشد سريع جمعيت از يك سو و گسترش صنايع و كشاورزي از […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : بهداشت آب آشامیدنی موضوعي بسيار مهم در بهداشت عمومي و مديريت سلامت مخصوصا در زمان مسافرت و ایام نوروز می باشد. قبل از پرداختن به راه كارهاي عملي استحصال، انتقال، بهسازي و توزيع آن لازم است اين عنصر حياتي موثر بر سلامت و مرتبط با توسعه پايدار، شناخته شود. در شرایط […]

آزمایش آب صنایع داروسازی

آزمایش آب صنایع داروسازی آزمایش آب در صنایع داروسازی در آزمایشگاه دانش بنیان شرکت آبرام انجام می گردد. این آزمایشات یک امر الزامی است. زیرا آب مهمترین ماده خام در تولید محصولات دارویی می باشد. بعلاوه آب به عنوان یک ماده اولیه در پروسه های فرمولاسیون، ساخت و سنتز مواد اولیه استفاده می شود. به […]

اندازه گیری سختی آب

اندازه گیری سختی آب اندازه گیری سختی آب به معنای تعیین غلظت یون کلسیم و منیزیم در نمونه آب می باشد. آنالیز سختی آب در دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول سختی کل و در مرحله دوم سختی کلسیمی محاسبه می شود. در گذشته سختی آب توسط اندازه‌گیری ای که در مورد ظرفیت […]

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

اندازه گیری شاخص SDI

اندازه گیری شاخص SDI اندازه گیری شاخص Silt Density Index یا SDI یک روش معروف جهت تعیین امکان گرفتگی ناشی از ذارت ورودی به سیستم های تصفیه آب مانند دستگاه های اسمز معکوس یا (RO (REVERSE OSMOSIS می باشد. اندازه گیری شاخص SDI ، یک معیار مناسب برای امکان(پتانسیل) گرفتگی و FOULING مواد معلق می […]

آلودگی آب پرورش ماهی

آلودگی آب پرورش ماهی : آلودگی آب پرورش ماهی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت آب استخر پرورش ماهی است. امروزه با رشد سریع جمعیت در جهان و کاهش ذخایر ماهیان، نیاز شدیدي به تکثیر و پرورش آبزیان احساس میشود. این نیاز باعث افزایش چشمگیر پرورش متراکم ماهیان گوناگون در سطح جهان شده است. از […]

کیفیت آب آشامیدنی تهران

کیفیت آب آشامیدنی تهران کیفیت آب آشامیدنی تهران با آزمایش یکسری از پارامترهای میکروبی، فیزیکی – شیمیایی و فلزات سنگین مشخص می شود. در آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آنالیز می شود. این شرکت در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی – پردیس […]

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب

جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب دقت جدول MPN آزمایشگاه میکروبی آب مناسب است. براي مثال حتي زماني كه نمونه حاوي 1 عدد كليفرم در هر میلی ليتر باشد با در نظر گرفتن توزيع تصادفي باكتري ها در هر لوله، مي توان انتظار داشت كه حدود 37 % از لوله هاي 1 ميلي ليتري پاسخ منفي […]

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی

استانداردهای جهانی آب آشامیدنی از مهم ترین استانداردهای جهانی آب آشامیدنی می توان به  استاندارد epa آب آشامیدنی و استاندارد های آب آشامیدنی اتحادیه اروپا و سازمان بهداشت جهانی و استانداردهای آب آشامیدنی کشور استرالیا اشاره کرد که بعنوان منابع استاندارد داخلی ایران نیز برای آب آشامیدنی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. برای کشور […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید