تجزیه بی هوازی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تجزیه بی هوازی

تجزیه بی هوازی شامل جدا کردن باکتری های بی هوازی مولد اسپور  مانند گونه های (clostridium) از نمونه های منبع آنها است. بیشتر باکتری های بی هوازی اجباری مولد اسپور به جنس کلاستریدیوم تعلق دارد بر حسب گونه بوتانل ،اسید بوتیریک، استون،اسیداستیک و ایزوپروپانل ممکن است توسط این باکتری ها تشکیل شود. در طول جنگ جهانی اول تخمیر صنعتی منبع مهمی برای تولید استون در مواد منفجره و بوتانول در رنگ ها بود .کلستریدیوم ها در تجزیه پکتین با داشتن آنزیم پکتیناز موثرند و برخی از گونه ها در تثبیت نیتروژن اتمسفر دخالت دارند. مانند گونه کلاستریدیوم پاستوریانوم.  بعضی نیز مانند کلاستریدیوم بوتولینیوم تولید سم می‌کنند و کلاستریدیوم تتانی عامل کزاز و کلاستریدیوم و پرفرینجنز (عامل قانقاریای گازی) بیماریزا می باشد.برای جدا کردن کلاستریدیوم ها از خاک می توان از یک محیط کشت غنی مانند محیط گلوکزپپتن آگار ،محیط کشت سیب زمینی، آبگوشت جگر و غیره استفاده نمود.

تجزیه بی هوازی

روش کار تجزیه بی هوازی

یک گرم خاک را در ۹ سی سی آب مقطر استریل وارد کرده خوب مخلوط کنید از این رقت 1 سی سی (10) در لوله ای که حاوی پنج سی سی آب مقطر استریل است وارد کنید و لوله را به مدت ۱۵ دقیقه در بن ماری ۸۰ سی سی قرار دهید. حال 0.5 سی سی از این سوسپانسیون را بر محیط کشت yeast agar حاوی 2% کلوکز و 5% کربنات کلسیم با روش استریل پخش کنید.  روی در پلیت یک برگ کاغذ صافی قرار داده و روی آن را با 0.5 گرم اسید پیرو گالیک و 0.20 گرم کربنات سدیم خالص و بی آب ریخته. کاملا مخلوط و سپس به طور یکنواخت روی کاغذ صافی پخش کنید حال پلیت کشت داده شده را به طور وارونه روی کاغذ صافی قراردهید و اطراف آن را با ریختن پارافین مذاب یا با پارافیلم بپوشانید تا از ورود هوا جلوگیری کند پلیت را در انکوباتور30 درجه قرار دهید به علت جذب اکسیژن داخل بوات تیره میشود کاغذ صافی نیز رطوبت محیط را جذب می کند به طوری که بعد از یک هفته کاغذ صافی خیس می شود. از کلنی های تک به روش استریل برداشت نموده با روش گرم رنگ آمیزی کنید به شکل باکتری ها و محل قرار گرفتن اسپور (اتنهایی یامرکزی) توجه کنید  برای مشاهده ی گرانول های ذخیره ای کربوهیدرات باکتری ها را با محلول ید (لوگل) رنگ آمیزی کنید.

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب صنایع غذایی

آزمایش آب صنایع غذایی آزمایش آب صنایع غذایی نقش مهم در کیفیت مواد غذایی تولید شده و همین کارکرد دستگاه های فرآیند تولید دارد. چرا که اختلال در کیفیت آب باعث اختلال در کار تولید و یا تولید محصولات نامرغوب و غیر بهداشتی می شود. آب در صنایع غذایی به صورت های مختلف مثلا شستشوی […]

آمونیاک محلول در آب

آمونیاک محلول در آب : آمونیاک محلول در آب يكي از آلاينده هاي رايج در پسابهاي شهري، كشاورزي و صنعتي به شمار مي آيد. آمونیاک محلول در آب مشكلات فراواني را ايجاد ميكند و به همين دليل حذف آمونياك از پساب امري ضروري به نظر ميرسد. افزايش ميزان اكسيژن مورد نياز آب هاي دريافت كننده […]

آزمایشات آب معدنی

آزمایشات آب معدنی : آزمایشات آب معدنی شامل دو دسته آزمایش میکروبی و شیمی فیزیک آب است که در آزمایشگاه دانش بنیان شرکت آبرام انجام می شود. آزمایشات آب معدنی جهت بررسی کیفیت آب و مقایسه آن با استاندارد انجام می گیرد. آزمایش های میکروبی شامل تعیین پارامتر های کل کلیفرم ، کلیفرم مدفوعی ، […]

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی

آب آشامیدنی: آب آشامیدنی ،آبی است،که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. اب اشامیدنی در دسترس ما درصد بسیار کمی از کل اب موجود در سطح زمین را تشکیل میدهد درحالی که دسترسی […]

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم

تفاوت باکتری های گروه کلیفرم تفاوت باکتری های گروه کلیفرم به منظور تعیین ماهیت و شناسایی منشا آلودگی میکروبی آب دارای اهمیت است. حضور یا عدم حضور باکتری اشرشیاکلی  (Ecoli) تعیین کننده تفاوت در باکتری های گروه کلیفرم می باشد. تعیین و تشخیص باکتری های گروه اشرشیا کلی بر اساس استاندارد به شماره روش 9221F و […]

تری هالومتان در آب

تری هالومتان در آب ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﺮرﺳﻲ ﺳﺎزﻣﺎن ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻣﺤﻴﻂ زﻳﺴﺖ آﻣﺮﻳﻜﺎ در ﻣﻮردتری هالومتان در آب در ﺳﺎل 1997اﻧﺘﺸﺎر ﻳﺎﻓﺖ. ﺑﻪ ‫ﺻﻮرت ﭘﻴﻮﺳﺘﻲ ﺑﻪ ﻣﻘﺮرات ﻣﻠﻲ آب آﺷﺎﻣﻴﺪﻧﻲ آﻣﺮﻳﻜﺎ ﺿﻤﻴﻤﻪ ﺷﺪ. ﻫﻴﺞﮔﻮﻧﻪ ﺳﻨﺪي ﻛﻪ دﻻﻟﺖ ﺑﺮ آﺛﺎر زﻳﺎﻧﺒﺎر ﻛﻮﺗﺎه ﻣﺪت ﺗﺮيﻫﺎﻟﻮﻣﺘﺎﻧﻬﺎ ﺑﺮ ﺳﻼﻣﺖ اﻓﺮاد ﻛﻨﺪ، ﺑﻪ دﺳﺖ ﻧﻴﺎﻣﺪ. وﻟﻲ ‫در اﺳﺘﻔﺎده از آب آﻟﻮده ﺑﻪ […]

نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب

آزمایش نیترات در آب: آزمایش نیترات در آب که برای یافتن نیترات که یک یون چند اتمی است که فرمول مولکولی آن NO3– است و جرم مولکولی آن ۶۲٫۰۰۴۹ گرم بر مول است. ازت و تركيبات آن بـه روش هـاي گونـاگوني وارد منابع آبـي شـده و موجـب آلـودگي آن هـا مـيشـود.  آلودگي منابع آبهاي زيرزميني […]

آزمایشات باکتریولوژی آب

آزمایشات باکتریولوژی آب : آزمایشات باکتریولوژی آب بمنظور شناسایی کلیفرم های موجود در آب می باشد که بمنظور شناسایی این مواد از مواد زیر استفاده می گردد: ایندول تست Indole Test به طور کلی باکتریهای غیر هوازی مانند اشرشیاکلی(E.coli)قدرت متابولیسم و تغییر و تبدیل مواد بیشتری نسبت به باکتریهای هوازی دارند. از این خاصیت میتوان جهت […]

موازنه ترکیبات یونی

موازنه ترکیبات یونی موازنه ترکیبات یونی لازمه  بررسی دقت اندازه گیری در تجزیه شیمیایی یک نمونه آب می باشد. این موازنه میزان دقت آزمایش های آب پساب را مشخص می کند. موازنه ترکیبات یونی  با توجه به اصل الکتروخنثایی– electron neutrality به بررسی دقیق نتایج آزمایشات کمک می کند. همواره در یک محلول خاص ، […]

هیدروژن سولفید در نفت خام

هیدروژن سولفید در نفت خام اوليــن نقطه اى كه با هیدروژن سولفید در نفت خام و گاز مواجه مى شــويم، گازهاي حاوى هيدروژن ســولفيد در ميادين نفت و گاز اســت كه به آنها گاز ترش گفته مىشــود. البته در برخــى از ميادين، گاز بدون هیدروژن سولفید در نفت خام  هيدروژن سولفيد نيز وجود دارد كه گاز شيرين […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 46
  • در انتظار بررسی: 4
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید