ترکیبات آلی آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

ترکیبات آلی آب

ترکیبات آلی آب که همواره باید تخمینی از میزان زائدات آن داشت شامل BOD و COD و TOC و TOD(کل اکسیزن مورد نیاز) می باشد. در تفسیر میزان وجود این زائدات در نمونه های آب تصفیه شده و پساب باید احتیاط های لازم را در تفسیر نتایج آزمایشات  و همبستگی نتایج یک آزمایش با بقیه اعمال شود. همبستگی بین BOD و COD و TOC معمولا باید بر روی نمونه های فیلتر شده (مواد آلی محلول) انجام پذیرد تا از ایجادخطای ناشی از عدم تناسب غلظت جامدات معلق فرار در آزمایش های مربوطه پرهیز شود.ترکیبات آلی ممکن است منشا زیر را داشته باشند.

  1. در آزمایش BOD ، میزان کربن آلی قابل تجزیه بیولوزیک وتحت شرایط خاص درصد،درصد نیتروزن قابل اکسیداسیون زائدات سنجیده می شود. در رویه متداول فعلی از وقوع نیتریفیکاسیون جلوگیری می شود به طوریکه فقط اکسیداسیون کربنی ب صورت CBOD گزارش می گردد.
  2. در آزمایش COD میزان کربن آلی به استثنا برخی آروماتیک ها نظیر بنزن که به طور کامل در واکنش اکسید نمی شود سنجیده می شود. آزمایش COD یک واکنش اکسیداسیون احیا است و بنابراین مواد احیا شده نظیر سولفید ها، سولفیت ها و نمک آهن دو ظرفیتی اکسید شده و بعنوان COD گزارش می شوند. نیتروزن آمونیاکی در آزمایش COD اکسید  نمی شود.
  3. در آزمایش TOC کل کربن به صورت CO2 اندازه گیری می شود. بنابراین کربن غیر آلی موجود در آب و فاضلاب  باید قبل از آنالیز خارج شده  و یا در محاسبات نقتضی اعمال شود.
  4. آزمایشTOD کربن آلی و نیتروزن و سولفور اکسید نشده را اندازه گیری می کند.

BOD  به صورت میزان اکسیزن مورد نیاز برای تثبیت مواد آلی قابل اکسیداسیون پس از ۵ روز انکوباسیون در دمای 20 درجه سانتیگراد تعریف می شود. باید توجه داشت اکسیزن مصرف شده در آزمایش BOD می تواند مقادیر زیر باشد:

  1. اکسیزن مصرف شده برای سلول های میکروبی جدید با استفاده از مواد آلی موجود
  2. تنفس خودخوری سلول های میکروبی. سرعت صرف اکسیزن در فاز یک حدود ۱۰ تا ۲۰ برابر فاز ۲ می باشد. در مورد مواردی که بسادگی تجزیه می شوند فاز یک در مدت ۲۴ تا ۳۶ ساعت تکمیا می شود. تصویر زی واکنش های که در ظرف BOD رخ می دهد را نشان می دهد.

 

ترکیبات آلی آب

مقالات پیشنهادی

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر در کشور های اروپایی از دی اکسید کلر در بسیاری از سیستم­ های بزرگ دی ­اکسید کلر (2CLO) به عنوان ماده گندزدای اولیه استفاده می ­شود. اما در ایالات متحده کاربرد آن به عنوان مادۀ گندزدا محدودیت­هایی دارد؛ و در مرحلۀ اول به عنوان وسیله ­ای برای کنترل بو و طعم، اکسیداسیون […]

گوگرد در آب های آشامیدنی

گوگرد در آب های آشامیدنی گوگرد (S) در آب های آشامیدنی یک عنصر نافلز چند ظرفیتی، جزء گروه 16 جدول تناوبی، با عدد اتمی 16 و جرم مولی g/mol 32.065 است. گوگرد در طبیعت در: ذخایر گوگرد عنصری، کانی های سولفاتی و سولفیدی، موجودات زنده و مواد آلی و نیز در جوّ و آب وجود […]

جامدات قابل ته نشینی

جامدات قابل ته نشینی برای شناسایی مشکلات جامدات قابل ته نشینی و فرار  جامدات  علاوه بر آزمایشات میکروسکوپی نمونه های تانک هوادهی در خط لجن فعال چندین مورد زیر نیز ممکن است علت این مشکلات باشند. نمونه های فاضلابی که شایع است برای شناختن وضعیت نامطلوب استفاده از سیستم مورد بهره برداری قرار گیرد. شیرابه […]

عوامل آلاینده مخازن آب

عوامل آلاینده مخازن آب عوامل آلاینده مخازن آب بر حسب جنس مخزن و کیفیت آب سرریز شده در مخزن شامل مواد آلي تجزيه پذير ، خصوصيات فيزيكي آب ، فلزات سنگين ، سموم و هيدروكربن ها و مواد مغذي می باشد. در بررسی کیفیت آب آشامیدنی مخازن آب همواره باید پارامتر های فوق آنالیز شود و مقادیر آنها با استاندارد انطباق […]

محاسبه قلیائیت

محاسبه قلیائیت به طور کلی برای محاسبه قلیائیت می دانیم که اگر فرض كنيم pH نمونه آبی حدود 11 باشد با افزايش شناساگر فنل‎ فتالئين رنگ آن ارغواني خواهد شد. در تيتراسيون با اسيد، رنگ محيط در pH = 8 بي‌رنگ خواهد گرديد. اين مقدار اسيد مصرفي كه با P Phenolphthalein نشان داده مي‎شود در […]

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست ، آزمایشگاهی است که بتواند پارامترهای زیست محیطی را بر اساس آیین نامه و مقررات جاری انجام دهد. این نوع آزمایشگاه های آب که مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست هستند می توانند دولتی یا خصوصی باشند. هر آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست پارامترهای مشمول […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

آزمایش آب آکواریوم

آزمایش آب آکواریوم کیفیت آب آکواریوم بر اساس نوع ماهی هایی که در داخل آن نگهداری می شود متفاوت است. مثلاً ماهی های سرد آبی و ماهی های گرم آبی به آب با کیفیت مختلف نیاز دارد. ماهی های آب شرین نمی توانند در آب شور به دلیل شوری بالا و سایر ویژگی های آن […]

آزمون خاک کشاورزی

آزمون خاک کشاورزی آزمون خاک کشاورزی شامل بررسی کیفی خاک از لحاظ مواد محلول تشکیل دهنده و مواد مغذی موجود در خاک بمنظور آنالیز خاک کشاورزی و تقویت خاک برای رشد گیاه. تفسیر نتایج آزمون خاک کشاورزی بسته به نوع کاربری مورد بهره برداری برای خاک منطقه مورد مطالعه متفاوت است. ظرفیت تبادل کاتوینی ( Cation exchange […]

آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی

استاندارد آب آشامیدنی: آب آشامیدنی: آب آشامیدنی بر اساس استاندارد 1053 سازمان ملی استاندارد آبی است، که ویژگیهاي فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدي باشد که، مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت، براي سلامت انسان، ایجاد نکند. مواد شیمیایی معدنی آب آشامیدنی: ترکیباتی هستند که معمولاً عنصر کربن در […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید