تصفیه اضطراري آب آشامیدني

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

تصفیه اضطراري آب آشامیدني 

آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط اضطرار فقط آبي که براي آشاميدن و تهيه غذا استفاده مي شود باید تصفيه شود. که ميزان آن بيش از 5ليتر آب به ازاي هر نفر در روز است. در این بخش بعضي از رایج ترین و ساده ترین روش هاي تصفيه آب در شرایط اضطراري توصيف مي گردد.

پيش تصفيه  آب آشامیدنی:

روشهاي متنوع زیادي براي تصفيه آب آشامیدني در محل مصرف وجود دارند. روش هایي که در این قسمت توضيح داده شده اند آلودگي فيزیكي و ميكروبي آب را حذف مي کنند اما آلودگي شيميایي آب را حذف نمي کنند. آب از طریق فرایند گندزدایي از نظر ميكروبي براي آشاميدن سالم مي شود. با اینحال براي دستيابي به گندزدایي مؤثر، کاربرد فرایندهاي پيش تصفيه جهت حذف کدورت و مواد معلق آب ضروري است.

هوادهي آب آشامیدنی:

فرایند هوادهي آب را درتماس نزدیک با هوا قرار مي دهد و ميزان اکسيژن آن را افزایش مي دهد. این فرایند:
1.باعث حذف مواد فراري مثل سولفيد هيدروژن و متان که برروي طعم و بوي آب اثر گذارند،مي شود.
2.دي اکسيد کربن آب را حذف مي کند.
3.مواد معدني نظير آهن و منگنز را اکسيد مي کند تا در فرایند ته نشيني و فيلتراسيون حذف شوند.

آب آشامیدني ميتواند به چندین روش هوادهي شود. یک روش ساده براي تصفيه در محل، تكان دادن سریع ظرف آب بمدت حدوداً 5دقيقه و ساکن گذاشتن آب براي 30دقيقه است تا ذرات معلق ته نشين شوند.

آب آشامیدني
آب آشامیدني

آب آشامیدنی ذخيره و ته نشيني:

قرار دادن آب آشامیدني براي یک روز در محيط تاریک و ساکن، باعث حذف بيش از 50درصد از باکتریهاي مضر آب آشامیدني مي گردد. بعلاوه، جامدات معلق و بعضي از پاتوژنهاي آب آشامیدني نيز در کف ظرف ته نشين مي شوند. درنتيجه ميزان خطر بروز بيماري هاکمتر مي شود. نگهداري آب آشامیدني بمدت دو روز ضمن کاهش باکتري ها، تعداد ارگانيسم هایي که به عنوان ميزبان واسط بيماري هایي چون عفونت کرم گينه (دراکونكوليازیس) هستند، را نيز کاهش مي دهد. در شكل 7نحوه کاربرد روش ذخيره و ته نشينی آب با استفاده 3ظرف بصورت ساده نمایش داده شده است.
آب آشامیدنی

فيلتراسيون آب آشامیدنی:

زماني که آب از یک صافي عبور مي کند، صافي به روش فيزیكي، ذرات معلق و آلودگي آب را حذف مي کند.
– صافي هاي پارچه اي: ریختن آب روي یک تكه پارچه نخي تميز بعضي از جامدات و گل ولاي معلق را حذف مي کند. در جاهایي که بيماري کرم گينه شایع است، ممكن است از صافي هاي پارچه اي مخصوص استفاده شود. پارچه ها باید با آب تميز وصابون شسته شوند و از کاربرد پارچه هاي کثيف
جهت فيلتر کردن آب پرهيز کنيد.
-صافي هاي شني: در این روش صافي هاي خانگي با استفاده از ظروف پلاستيكي، فلزي و رسي تهيه شده و ظروف از لایه هایي ازشن وماسه پر مي شود و از لوله براي حرکت صعودي یا نزولي آب ازصافي استفاده مي شود.
-صافي هاي سراميكي: در این روش آب به آرامي از یک صافي سراميكي عبور کرده و ذرات معلق بصورت مكانيكي از آب حذف مي شوند. صافي هاي سراميكي مي توانند براي حالت هاي خاص نيز ساخته شوند. با توجه به قابليت نگهداري این صافي ها براي طولاني مدت، این صافي ها را مي توان
به عنوان بخشي از تدارکات شرایط اضطراري تهيه و ذخيره نمود.

گندزدایي آب آشامیدنی:

گندزدایي همه باکتری هاي مضر در آب را نابود مي کند و آب را براي آشاميدن سالم مي سازد. با توجه به اهميت گندزدایي و سلامت ميكروبي آب، این مبحث بطور مجزا مطرح شده است.

 ذخيره آب تصفيه شده:

آب باید درون ظروف تمیز و درب دار و در محلي تاریک و خنک نگهداري شود.ظروف دهانه گشاد مانند سطل درب دار مناسب، بهترین ظروف براي نگهداري آب هستند زیرا تميزکردن آنها راحت است. وقتي که آب از ظرف ذخيره برداشت ميشود ممكن است آلوده شود. دست ها و ظروف ميتوانند با آب تماس داشته باشند بنابرین تشویق مصرف کنندگان به اینكه قبل از حمل آب آشاميدني،دستهایشان را با آب و صابون بشویند و ظرف نگهداري را به یک شير مجهز کنند تا آب مستقيماً درون کاسه یا فنجان ریخته شود، مهم است.

مقالات پیشنهادی

کیفیت آب آشامیدنی

کیفیت آب آشامیدنی : هر بدنه آب شيرين داراي کیفیت آب آشامیدنی خاصي است که از ويژگيهاي فيزيكي- شيميايي است كه عمدتا ناشي ازشرايط آب و هوايي، وضعيت ژئومورفولوژيكي و ژئوشيميايي حوضه آبريز و لايه هاي آبدار زيرين آن است. بيش از 90درصد آبهاي سطحي كه به طور كامل از تاثير فعاليتهاي بشري مصون مانده اند، […]

کیفیت خاك

کیفیت خاك در پايش کیفیت خاك ، شاخص هاي هدايت الكتريكي(EC) ، فلزات سنگين و تخم انگل هاي نماتدي و فسفات و نیتروژن و پی اچ (PH) و … مي باشد. با توجه به اينكه استفاده از پساب و فاضلاب در آبياري ، بـه دليـل دارا بـودن ذرات معلـق باعث گرفتگي خلل و فرج و كاهش نفوذپذيري […]

اندازه گیری سختی

اندازه گیری سختی آب: سختي آب به اندازه گيري ظرفيت آب براي مصرف صابون مربوط مي شود . صابون بوسيله يونهاي کلسیم ومنيزيم موجود در آب رسوب مي آند، البته ساير آاتيونهاي پلي والان نيز ممكن است صابون را رسوب دهند اما آنها غالبا به شكل آمپلكس هستند . وجود املاح کلسيم ومنيزيم سبب سختي آبها مي […]

تفسیر نتایج آزمایش شیمیایی آب

تفسیر نتایج آزمایس شیمیایی آب تفسیر نتایج آزمایش شیمیایی آب بعد از انجام آنالیز آب یکی از مراحل مهم برای آزمایشگاه ها می باشد. بعد از انجام آزمایش باید نوع استفاده از آب مشخص شود بعد از مشخص شدن نتایج براساس نوع استفاده از آب تفسیر انجام می شود. آب ها برای اهداف مختلفی استفاده […]

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی

تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی تفاوت آب آشامیدنی با آب معدنی ، در میزان کل املاح محلول در آب از جمله تفاوت در میزان غلطت سختی کل، کلسیم، منیزیوم، سدیم، پتاسیم،سولفات ،کلراید، نیترات، نیتریت، و سایر پارامتر های تعیین کننده است. اما اینکه آب آشامیدنی بهتر است یا آب معدنی باید میران این پارامتر […]

اندازه گیری ترکیبات فنولی

اندازه گیری ترکیبات فنولی اندازه گیری ترکیبات فنولی با دستگاه کروماتوگرافی گازی با شناساگر fid یا با روش فتومتری برای ترکیبات فنولی موجود آب و فاضلاب های صنعتی و فاضلاب شهری و نمونه های خاک و گیاه قابل انجام است. ترکیبات و زیر دسته های ترکیبات فنول قابل آنالیز که توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی قابل […]

اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال

اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال دستور کار اندازه گیری نیتروژن به روش کلدال برای تجزیۀ خاک و گیاه مناسب است که برای آنالیز آب در آزمایشگاه آب در شرکت آبرام اجرا می گردد. یک روش اصلاح شدۀ ساده، تجزیۀ نمونه ­هایی را که شکل های اکسیدۀ بالاتری از نیتروژن را در بردارند ممکن می­ […]

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک

اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک : اندازه گیری هیدروکربن های آلفاتیک توسط دستگاه GC یا همان کرمواتوگرافی گازی قابل انجام است. هیدروکربن های آلفاتیک در واقع دسته ای از ترکیبات آلی هستند که خود به چند خانواده : آلکانها ، آکینها و سیکلوآلکانها و… تقسیم می‌شوند. منبع صنعتی آلکانها ، نفت و گاز طبیعی همراه آن است. ترکیبهای آلی پیچیده […]

میکروب شناسی آب

میکروب شناسی آب میکروب شناسی آب به بیان روش هایی برای انجام آزمایش های میکروبی آب می پردازد که بمنظور جستجو و شمارش باکتری های آلاینده آب و پساب پرداخته و میزان آلایندگی آب را مشخص می کند. آزمایش های میکروب شناسی آب به تکنیک ها و روش هایی برای شمارش و شناسایی میکروارگانیزم های شاخص(بیماری […]

اندازه گیری BOD

اندازه گیری BOD

اندازه گیری BOD بدون شک تعیین اندازه گیری BOD گسترده ترین و کاربردیترین پارامتر سنجش آلودگی مواد آلی هم برای فاضلاب و هم برای آبهای سطحی است. برای اندازه گیریBOD , آزمایشی را روی یک نمونه ی فاضلاب یا آب را در مدت 5روز در محیط کشت مناسب در آزمایشگاه تحت شرایط کاملا مشابه شرایط طبیعی انجام […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید