تهيه محلول از مواد جامد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تهيه محلول از مواد جامد

برای اینکه بخواهيم تهيه محلول از مواد جامد كنيم بايد در ابتدا اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي ، جرم مولكولي ، درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگه داري آن زده شده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد نظر ميـزان غلظت ، حجم محلول و نيز مقدار گرم ماده حل شونده مـورد نيـاز را هـم مـشخص كنيم و البته چون در مسائل مربوط به محلول سازي از سـه مـورد ميـزان غلظـت، حجم محلول و مقدار گرم ماده حل شونده مورد نياز همـواره يكـي از ايـن مقـادير مجهول مي باشد. 

تهيه محلول از مواد جامد

وسايل مورد نياز تهيه محلول از مواد جامد 

  • بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري
  •  شيشه ساعت
  •  اسـپاتول
  • ترازوي آزمايشگاهي
  •  برچسب
  •  ظرف نگه داري محلول مواد مورد نياز (هيدروكسيد سديم جامد NaOH آب مقطر)

فرض كنيد كه مي خواهيد 250ميلي ليتـر محلـول سـود  0.3 (NaOH) مولار تهيه كنيد كه بدين منظور بايد مراحل زير را به ترتيـب انجـام دهيم :

  • ابتدا از روي برچسب ظرف نگهداري سود جامد مشخـصات مربـوط بـه آن را يادداشت كنيد و سپس به كمك اطلاعات جمع آوري شده و نيز طبـق نكـات گفتـه شده در مقدمه فصل و تئوري آزمايش بايد ميزان سود مورد نياز براي تهيه محلول را
    محاسبه كنيد كه مثلا اگر مشخصات بدست آمده براي سود مورد استفاده به صورت زير باشد. 
تهيه محلول از مواد جامد
  • حالا يك بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري را برداشته و پس از اطمينان از تميز بودن آن ابتدا با كمي آب مقطر شست شو دهيد و سپس در حدود 100الي 150ميلي ليتـر آب مقطر داخل آن ريخته و مقدار سود مورد نياز را هم بعد از توزين كـردن بـه آن
    اضافه كنيد. 
  • بالن را به خوبي تكان داده تا كل سود جامد داخل آن در آب حل شود و بعد از حل شدن كامل سود در آب ، بالن را بـر روي ميـز قـرار داده و بـه كمـك پيـست -آبفشان- به تدريج تا خط نشانه روي گردنه بالن به آن آب مقطر اضافه كنيد.
  • ظرفي كه مي خواهيد محلول حاصله داخل آن نگهداري شود را ابتـدا بـا آب معمولي كاملا شسته و تميز كنيد و بعد يكبار هم با آب مقطـر شـست و شـو داده و خشك نماييد و سپس محلول را با احتياط داخل آن ريخته و درخاتمه برچسبي را به
    صــــورت تهيــه نمــوده و روي ظــرف نگهــداري محلــول بچسبانيد.

 

مقالات پیشنهادی

اندازه گیری سختی

اندازه گیری سختی آب: سختي آب به اندازه گيري ظرفيت آب براي مصرف صابون مربوط مي شود . صابون بوسيله يونهاي کلسیم ومنيزيم موجود در آب رسوب مي آند، البته ساير آاتيونهاي پلي والان نيز ممكن است صابون را رسوب دهند اما آنها غالبا به شكل آمپلكس هستند . وجود املاح کلسيم ومنيزيم سبب سختي آبها مي […]

حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی

حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی نيترات يكي عوامل شيميايي مهم آب است. حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی حداکثر 50 میلیگرم بر لیتر ( بر اساس استاندارد شماره 1053 سازمان ملی استاندارد) می باشد. نیترات ميتواند سلامت آب شرب را تحت تأثير قرار دهد و باعث ايجاد عوارض و اثرات سوء بهداشتي در مصرف […]

توتال کلی فرم

توتال کلی فرم توتال کلی فرم یکی از پارامتر های ميكروبي آب آشاميدني است. در واقع گروهی از باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه که هوازی یا بی هوازی اختیاری بوده. قادرند در 37-32درجه سانتی گراد به مدت 44ساعت لاکتوز را تخمیر و تولید اسید و گاز نمایند. جنس های اشرشیا – سیتروباکتر- انتروباکتر – کلبسیلا از این دسته […]

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب

روش‌های اندازه‌گیری یون کلراید در آب یون کلراید یون کلراید یکی از رایج‌ترین آنیون‌های موجود در منابع آبی است که در ترکیب با انواع کاتیون‌ها مانند سدیم، منیزیم و کلسیم انواع مختلفی از نمک‌ها را تولید می‌کند. طعم شوری ناشی از وجود یون کلراید، متفاوت و وابسته به آنالیز شیمیایی آب است. به عنوان نمونه، […]

آزمایش کادمیم در آزمایشگاه آب

روش اندازه‌گیری کادمیم در آب

روش اندازه‌گیری کادمیم در آب یکی از روش‌های اندازه‌گیری کادمیوم در آب، روش نورسنجی با استفاده از معرف دی‌تیزون می‌باشد که در زیر به توضیح آن پرداخته می‌شود. در آزمایشگاه شرکت دانش بنیان آبرام علاوه بر فلزات سنگین، تقریبا همه پارامترهای میکروبی، شیمیایی و … به صورت  آزمایش می‌شود. جهت مشاوره و هماهنگی برای ارسال […]

آزمایشات کیفیت آب

آزمایشات کیفیت آب آزمایشات کیفیت آب عبارت است بررسی کیفیت آب از لحاظ  پارامتر های میکروبی آب و همچنین شاخص های شيميايي و فيزيكي آب. پارامتر های آب با توجه به كاربري هاي آشامیدنی ، کشاورزی و یا آبیاری و…  تعیین می گردد. آزمایشات کیفیت آب همواره جهت تعیین نوع آب اجرا می گردد. بر اساس […]

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر

روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر لازمه روش کار با دستگاه اسپکتروفتومتر ابتدا جداکردن عوامل مزاحم از محلول می باشد. براي تعیین مقدار یک ماده باید سعی کنیم حتی المقدور مواد مزاحم را از محیط آزمایش دور کنیم. تا از پیدایش رنگهاي بیگانه و مزاحم جلوگیري گردد. براي این منظور در اغلب اندازه گیري ها به […]

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی […]

شناسايي كليفرم

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود

جستجو و شناسايي كليفرم ها به روش وجود شناسايي كليفرم ها نشانگر يكي از بهترين راه ها براي ارزيابي كارائي روشهاي تصفية آب است . باكتر هاي كليفرم به دليل سرعت و سهولت جدا سازي و شناسايي ، شاخص ميكروبي مناسبي  براي تعيين كيفيت آب آشاميدني هستند اين باكتريها نبايد در آب آشاميدني تصفيه شده […]

منابع تامین آب آشامیدنی

منابع تامین آب آشامیدنی منابع تامین آب آشامیدنی ، شامل آب های سطحی مانند رودخانه ها، چشمه ها و آب های زیر زمنیی و سایر منایع تامین کننده آب که قبل از استفاده از آن باید تصفیه گردد مانند آب دریاها و اقیانوس ها. آب دریا ها و اقیانوس ها به علت شوری بالا و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید