تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

در تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی و تیتراسیون ph متری اسید ضعیف و باز قوی باید بیلان غلظت پیش از شروع تیتراسیون و بیلان غلظت پس از شروع تیتراسیون محاسبه گردد و  پس از نقطه تعادل Equilibrium point مازاد غلظت OH به صورت Cx-C یا (C(x-1 بیان میشود. برای محاسبات مربوط به  تیتراسیون ph متری اسید ضعیف و باز قوی طبق روش زیر عمل می کنیم و بر اساس روش کار تیتراسیون فضای کار آماده می گردد.

           HA + OH(aq)   <=>  A(aq)  + H2

                                                               0                    0           C

                                                             C-CX         CX                 CX

تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

 

برای تشخیص و برآورد امکان تیتراسیون اسید ضعیف با توجه به غلظت و pKa موارد زیر بررسی می­شود:

  1. pH  در نقطه x=0.5 یعنی نیمه راه خنثی شدن حساب شود. pH = pKa
  2.  pH  در نقطه x=2 را با توجه به رابطه pH حساب شود.
  3.  منحنی Acidimetry را به طور تقریبی رسم شود.( تهیه محلول استاندارد بافر )
  4. اگر جهش مابین دو سکو (یعنی سکوی مربوط به نیمه راه خنثی شدن pH = pKa و مازاد باز) 4 یا بیشتر از چهار باشد چنانچه شناساگری با حد انحراف ±0.1 واحد از pH  نقطه تعادل به کار رود تیتراسیون با خطای کمتر از 1%± قابل انجام است و قلیائیت کل قابل محاسبه است.

شرط حد براي تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی اين است كه شناساگري با حد انحراف ±0.1واحد از pH نقطه تعادل به كار رود در اين حالت تیتراسیون با خطاي حداكثر % ±1قابل انجام است.

منحنی تیتراسیون اسید ضعیف با باز قوی

معمولاً اسیدهای ضعیفی که در شیمی تجزیه کلاسیک تیتر می­شوند غلظتی در حدود 0.1M دارند. بنابراین با استفاده از روابط به دست آمده اگر حدود غلظتی 0.1M باشد اسیدهایی قابل تیتراسیون اسیدیمتری هستند که pKa آنها کمتر از 9 و حداکثر 9 باشد. البته اگر غلظت به 0.01 و 0.001 کاهش یابد حد pKa به ترتیب به 8  و 7 کاهش خواهد یافت. (طبق اصل لشاتلیه هر چه غلظت اسید ضعیف کاهش یابد رفتارش مشابه اسید قوی خواهد شد)

 

مقالات پیشنهادی

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

آب برج خنک کننده

آب برج خنک کننده برای آزمایش آب برج خنک کننده مثل سایر تجهیزات صنعتی یکسری پارامترهای میکروبی، فیزیکی-شیمیایی و فلزات سنگین وجود دارد. در مورد پارامترهای میکروبی باید گفت که برج های خنک کننده باید عاری از هر گونه میکروب باشند. زیرا وجود میکروبها در آب سیستم های خنک کننده بیش از هر چیزی تشکیل […]

فیتوپلانکتون آب

فیتوپلانکتون آب فیتوپلانکتون آب  دسته ی پلانکتون ها یا دروایان هستند. پلانکتون ها یا دروایان موجودات زنده ای هستند که بسیار ریز و معلق در آب هستند و توسط جریان آب حرکت می کنند. اندازه آنها بین 1 میکرون تا 20 سانتی متر متغیر است. فیتوپلانکتون ها جزء دسته ی پلانکتون های خودپرور هستند که […]

سختی آب در مرغداری ها

سختی آب در مرغداری ها کنترل سختی آب در مرغداری ها برای رسیدن به بازدهی مطلوب و جلوگیری از خسارت بسیار مهم است. سختی آب در مرغداری ها موجب رسوب گذاری در سیستم آبرسانی مرغداری ها شده و موجب افت فشار آب می شود. سختی آب علاوه بر ایجاد رسوب در تجهیزات آبرسانی مرغداری ها، […]

آب سالم در شرایط اضطراری

آب سالم در شرایط اضطراری: پس از بروز بلایا و حوادث غيرمترقبه، یكي از مهمترین مسائلي که در زمينه حفظ سلامت عمومي مورد توجه قرار مي گيرد، آب سالم آشاميدني است. با اینحال دفع بهداشتي فاضلاب داراي اولویت کمتري نسبت به مراقبت هاي بهداشتي و تأمين آب و غذاي سالم در شرایط اضطراري نبوده،چرا که بسياري از […]

استاندارد BTEX آب

استاندارد BTEX آب : دستورالعمل های بهداشت ملی برای استاندارد BTEX آب آشامیدنی در آیین نامه آب آشامیدنی استرالیا موجود می باشند. ADWG;NHMRC 2004در هوا ، انواع مختلفی از آیین نامه ها برای هوای محیط و محیط های کاری در دسترس هستند. Air Toxics NEPM; EPHC 2004 بنزن یک ماده سرطانزای شناخته شده است( عامل سرطان). طبق آیین […]

پر کردن اولیه استخر شنا

پر کردن اولیه استخر شنا

پر کردن اولیه استخر شنا: اگر استخری به منظور تعمیرات خالی شده یا اولین باری است که پر کردن اولیه استخر شنا در آن فصل آن را پر کنند ویا به نظر می رسد آب مورد استفاده برای پر کردن آن کیفیت نامناسب دارد و د ر اغلب موارد رسد آب به قرمز تیره گرائیده و مقدار […]

كاهش آلودگي ميكروبي آب

كاهش آلودگي ميكروبي آب : كاهش آلودگي ميكروبي آب دارای اهمیت بسیار زیادی در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. آب سالم و بهداشتي يكي از نيازهاي مهم يك جامعه است. همچنين تامين آب در كشورهاي در حال توسعه يك مسئله مهم و حياتي است. معمولا آب به سرعت ميتواند آلوده شود كه موجب غير بهداشتي […]

میکروب شناسی آب

میکروب شناسی آب میکروب شناسی آب به بیان روش هایی برای انجام آزمایش های میکروبی آب می پردازد که بمنظور جستجو و شمارش باکتری های آلاینده آب و پساب پرداخته و میزان آلایندگی آب را مشخص می کند. آزمایش های میکروب شناسی آب به تکنیک ها و روش هایی برای شمارش و شناسایی میکروارگانیزم های شاخص(بیماری […]

آزمایش قلیاییت آب

آزمایش قلیاییت آب : برای آزمایش قلیاییت آب آشامیدنی مقداری کربنات و بی کربنات به صورت کربنات سدیم ، بی کربنات سدیم ،و بی کربنات منیزیم وجود دارد. همچنین به ندرت سیلیکاتها و فسفات ها در آب دیده می شوند که در این صورت این یون ها نیز در قلیاییت آب موثر می باشند. منظور […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید