روش اندازه گیری بو آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

روش اندازه گیری بو آب

روش اندازه گیری بو آب به این صورت می باشد که ابتدا حجم دقیقی از آب بی بو را در ظروف ریخته می شود و سپس نمونه را داخل آب پیپـت کـرده (بـا چرخانـدن ظرف نمونه). با افزودن 200 میلی لیتر، 50 میلی لیتر، 12 میلی لیتر ، 2.8 میلی لیتر از نمونه به ارلن مایرهاي در شیشه اي 500 میلی لیتري ، حجم نمونه را با آب بی بو تهیه شده به حجم کل 200 میلـی لیتـر رسانده شود. رقـت هاي تهیه شده را تا دماي مطلوب براي انجام آزمایش بو گرم نمائید. 

یک ظرف حاوي آب بی بو را تکان دهید و در آنرا بردارید و بخارات را استشمام کنید. نمونـه حـاوي کمتـرین مقدار از آب داراي بو را نیز به همین طریق امتحان کنید. اگر در این رقت بوئی قابل درك است نمونـه هـاي رقیق تري بر طبق جدول ذیل تهیه شود. اگر در اولین رقت بوئی استشـمام نشـد، روش بـالا را با اسـتفاده از نمونه داراي غلظت بیشتري از آب بودار تکرار کنید و این روش را تا وقتی که بـو به وضـوح قابـل درك باشـد ادامه داده شود.

براساس نتایج بدست آمده در تست مقدماتی با استفاده از جدول شماره زیر یکسري از رقت ها را تهیـه کنیـد. پنج رقت نشان داده شده در ستون را بعلاوه سه رقت بعدي غلیظ تر را کـه در سـتون بعـدي سـمت راسـت جدول زیر قرار دارند تهیه نمائید. 

رقت های تولید شده برای انواع شدت ها بو در روش اندازه گیری بو آب

محاسبه عدد TON

همانطور که در مطلب اندازه گیری بو در آب گفته شد. عدد آستانه به فرمول زیر محاسبه می گردد.

TON=A+B/A

که در اینجا برابر با میلی لیتر نمونه و برابر با میلی لیتر آب بدون بو است. 

عدد آستانه بوي آن نسبت رقیق سازي است که دقیقادر آن زمان طعم یا بو احسـاس مـی شـود. درجدول زیر اعداد آستانه (ترشولدي) معادل با رقت هاي ستون مقابـل آن طبقـه بنـدي شـده اسـت. کمترین عدد آستانه (ترشولد) که قابل مشاهده است 1 می باشد، که مربوط به حالتی است که ظرف حاوي 200 میلی لیتر نمونه،رقیق نشده باشد. اگر بویی دراین مرحله بمشام نرسید بجاي عدد آستانه بو (ترشولد) بدون مشاهده بوگزارش دهید. گاهی در برخی موارد با یک غلظت، کم را می توان مثبت و با یک غلظت، بیشتر را می توان منفی نامید. درچنین حالتی ترشولد را ممکن اسـت بدرسـتی در نقطـه اي کـه بعـد از آن دیگر انحرافی رخ نمی دهد تعیین کرد. 

اعداد آستانه بو متناسب با رقت ها محتلف در روش آزمایش بو در آب

تفسیر نتایج روش اندازه گیری بو آب

عددترشولد یک مقدار دقیق نیست. در مورد یک آزمایش کننده، نتایج ایـن عـدد نشـان دهنـده قضـاوت در زمان آزمایش است و نتایج گروهی معنی دارتر است. چون اختلافـات فـردي تـاثیرکمتري روي نتیجـه دارد. مقایسه اطلاعات و نتایج را در زمان هاي مختلف و مکانهاي مختلف انجام ندهید مگر اینکه کلیه شرایط براي دو آزمایش بدقت استاندارد شده باشد و براي مقایسه شدت حساسیت آزمایش کنندگان اساس کـار درسـتی باشد.  به طور مثال

در شکل بالا:


(-) منفی یعنی بی بوئی در نمونه یا بو در شاهد
و (
+) مثبت  یعنی بو در نمونه یا بی بوئی در شاهد

 

مقالات پیشنهادی

فسفر در آب

فسفر در آب: فسفر در آب های طبيعی وفاضلابهای صنعتی منحصرا بصورت فسفات ديده مي شود . فسفر به شکل ارتو فسفات، وفسفات آندانسه (پيرو ، متا وارتو ) وفسفات با باندهاي آلي طبقه بندي شده است و ندرتا به مقدار زياد در آبهای طبيعی که برای شرب مورد مصرف قرار می گيرند وجود دارد ومعمولا دربعضی از […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

پاتوژن های ویروسی در آب آشامیدنی

پاتوژن های ویروسی در آب آشامیدنی وجود پاتوژن های ویروسی در آب آشامیدنی خیلی خطرناک می باشد. تقریباً 140 نوع ویروس روده ای و با تعداد زیاد از مدفوع افراد عفونی آزاد می شود و بطور بالقوه می تواند آب آشامیدنی و فاضلاب را آلوده کند. جدول 1 فهرست ویروس های روده ای که سلامت […]

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی

استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی همانطور که در مطلب قبلی ، استانداردهای طراحی آزمایشگاه شیمی آب تشریح گردید، نکات کلی مربوط به این مسئله بیان گردید که در اینجا و در ادامه به تکمیل مطالب قبلی خواهیم پرداخت. دستگاه های ترازو باید باید بر روی میز توزین جداگانه و استاندارد قرار بگیرند. هر آزمایشگاه باید حتی المقدور دارای 3 […]

هضم نمونه فلزات سنگین

هضم نمونه فلزات سنگین به منظور کاهش مزاحمت ناشی از مواد آلی موجود در نمونه های آب باید آماده سازی و هضم نمونه فلزات سنگین با اسید نیتریک – اسید سولفوریک یا اسید نیتریک- هیدروکلریک اسید و یا سایر اسید ها انجام شود.(قبل از ادامه مطالعه این مطلب آماده سازی نمونه برای فلزات سنگین مطالعه […]

تعیین کلونی و ثبت نتايج

تعیین کلونی و ثبت نتايج: بلافاصله پس از پايان مدت گرماگذاري در انکوباتور ، تعیین کلونی را انجام دهيد. چنانچه اين كار امكان پذير نباشد، مي توانيد پليت ها را حداكثر تا 24 ساعت در دماي 10 درجه در يخچال نگه داري كنيد . با كمك يك كلني شمار مدرج با بزرگ نمايي مناسب كه […]

آزمایشگاه آب میکروب شناسی

آزمایشگاه آب میکروب شناسی آزمایش های میکروبی آب شامل توتال کلیفرم ، کلیفرم گوارشی ، باکتری های هتروتروف در آزمایشگاه آب میکروب شناسی شرکت آبرام قابل انجام است. این آزمایش ها برای نمونه های آب معدنی، آب آشامیدنی، آب شرب ، آب چاه یا خروجی تصفیه خانه های آب و فاضلاب که باید این تست […]

آلودگی های نفتی در آب

آلودگی های نفتی در آب : لازمه شناحت آلودگی های نفتی در آب بررسی انواع آلودگي آبها است که انواع مختلفي دارد كه هر يك اهميت خاص خود را داشته و هيچ يك را نمي توان ناديده گرفت. از انواع آلودگي آبها مي توان به موارد: آلودگي راديواكتيو آلودگي عناصر ناچيز و كم مقدار آلودگی […]

آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز

آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز آزمایش آب معدنی برای گرفتن مجوز بسته بندی آب معدنی اولین گام در این زمینه می باشد. شرکت آب راهبر محاسب یک شرکت آزمایشگاهی می باشد که کلیه پارامترهای مربوط به آب معدنی را آنالیز می کند. در واقع سازمان ملی استاندارد یک سری پارامترها را برای تعیین کیفیت […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید