روش اندازه‌گیری سولفیت در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

روش اندازه‌گیری سولفیت در آب

اندازه‌گیری سولفیت در آب به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که ما در اینجا دو روش تیتراسیون با محلول ید را توضیح می‌دهیم. این آزمایش در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام انجام می‌شود. در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام کلیه آزمایش‌های میکروبی، شیمیایی، فیزیکی، فلزات سنگین مربوط به نمونه‌های انواع آب، فاضلاب و پساب و خاک تست می‌شود. جهت نحوه ارسال نمونه، مقدار نمونه مورد نیاز جهت انجام آزمایش با کارشناسان ما تماس بگیرید.

روش تیتراسیون با محلول ید

این روش برای اندازه‌گیری یون‌های سولفیت با غلظت بیشتر از 0/1 میلی‌گرم SO3-2  در لیتر مناسب می‌باشد. در این روش هر عاملی که توسط ید اکسید گردد مزاحم می‌باشد. این عامل می‌توانند نیتریت‌ها، سولفورها و مقادیر زیادتری از ترکیبات آلی باشند که بایستی در محاسبات منظور گردند.

 

مواد و محلول‌های مورد نیاز:

1- محلول‌های ید 0/1 و 0/01 نرمال 1ml=4/003mg SO3-2 ید 0/1 نرمال

2- محلول سدیم تیوسولفات 0/1 و 0/01 نرمال، 1ml=0/400mg SO3-2 ید 0/01 نرمال

3- فسفریک اسید با دانسیته  (1/15): 12/5 میلی‌لیتر ارتوفسفریک اسید 85 درصد را با 100 میلی‌لیتر آب مقطر رقیق نمایید.

4- چسب نشاسته

 

روش آزمایش:

جهت اندازه‌گیری سولفیت همانند اندازه‌گیری اکسیژن نمونه برداری کنید و دقیقاً به همان روش مواد زیر را به نمونه مورد آزمایش اضافه نمایید. برحسب غلظت سولفیت 30-10 میلی‌لیتر محلول ید 0/1 نرمال و 3 میلی‌لیتر فسفریک اسید اضافه نمایید ( به هیچ عنوان هوا وارد محلول نشود) درب بطری را ببندید و خوب به هم بزنید. پس از 10 دقیقه و کامل شدن واکنش محلول را به داخل یک ارلن مایر  یا بالن 500 میلی‌لیتر انتقال دهید و توسط تیتراسیون برگشتی مقدار ید اضافی را با سدیم تیوسولفات 0/1 نرمال اندازه بگیرید. (این عمل را در حضور چسب نشاسته انجام دهید) اگر مصرف ید 0/1 نرمال کمتر از یک میلی‌لیتر باشد عمل اندازه‌گیری را باید توسط ید 0/1 نرمال و تیوسولفات 0/01 نرمال انجام دهید.

a = میلی‌لیتر ید 0/1 نرمال اضافه شده

a’ = میلی‌لیتر محلول ید 0/01 نرمال اضافه شده

b = میلی‌لیتر سدیم تیوسولفات 0/1 نرمال مصرف شده

b’ = میلی‌لیتر سدیم تیوسولفات 0/01 نرمال مصرف شده

C = حجم بطری حاوی نمونه مورد آزمایش

3= حجم فسفریک اسید مورد استفاده

 

روش تیتراسیون با محلول ید

این روش برای اندازه‌گیری سولفیت با غلظت بیشتر از 2 میلی‌گرم بر لیتر SO3-2  به کار می‌رود ضمناً عوامل مزاحم همانند روش قبل می‌باشند.

 

مواد و محلول مورد نیاز:

1- محلول ید 0/1 یا 0/01 نرمال

2- سولفوریک اسید 1+1 (حجمی)

 

روش آزمایش:

جهت انجام تست فوق نمونه‌گیری را باید به نحوی انجام دهید که هوا به داخل نمونه وارد نشود. به 50 میلی‌لیتر نمونه یک میلی‌لیتر سولفوریک اسید و یک میله مغناطیسی با پوشش پلاستیک اضافه نمایید، آن را روی یک صفحه گردان مغناطیسی قرار دهید و پس از افزایش چسب نشاسته 1 میلی‌لیتر نمونه را با محلول ید 0/1 نرمال یا 0/01 نرمال تیتر نمایید. در نقطه پایانی تیتراسیون رنگ آبی ضعیف در محلول ایجاد می‌شود. مقدار سولفیت را طبق روش زیر محاسبه نمایید:

میلی‌گرم 4/003 SO3-2 = یک میلی‌لیتر ید 0/1 نرمال

میلی‌گرم 0/400 SO3-2 = یک میلی‌لیتر ید 0/01 نرمال

 

a = میلی‌لیتر ید 0/1 نرمال مصرفی

a’ = میلی‌لیتر محلول ید 0/01 نرمال مصرفی

V = حجم نمونه آب

 

مقالات پیشنهادی

قلیائیت آب

قلیائیت آب

قلیائیت آب : ظرفیت آب برای خنثی سازی اسید را قلیائیت می نامند. بنابراین، قلیائیت برخلاف اسیدیته، یعنی ظرفیت آب برای خنثی سازی باز، است. قلیائیت آب های طبیعی عمدتاً مربوط به نمک های اسیدهای ضعیف است، لیکن بازهای ضعیف یا قوی نیز ممکن است در آن مشارکت داشته باشند. بی کربنات ها عمده ترین […]

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب آمونیوم به صورت NH₄⁺ و یا نمک‌های آن با معرف نسلر (محلول قلیایی یدات جیوه و پتاس K2HgI4) تولید ترکیبی به رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای می‌نماید که میزان آن را می‌توان توسط اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری نمود. در آزمایشگاه آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر آمونیاک، کلیه تست های فیزیکی – […]

دمای استاندارد آب استخر

دمای استاندارد آب استخر

دمای استاندارد آب استخر در استخرهای سرپوشیده شنا ، مطلوب است که دمای استاندارد آب استخر و هوای استخر کنترل گردد . دمای هوا در حدود 3 درجه سانتیگراد گرمتر از دمای آب در استخر توصیه شده است . دمای آب توصیه شده برای استفاده عموم 27درجه سانتیگراد 23تا 24 درجه سانتیگراد باعث راحتی 26تا 28 درجه سانتیگراد ایده عال می باشد. استخرهای […]

نسبت جذب سدیم SAR

نسبت جذب سدیم SAR نسبت جذب سدیم (SAR) یا Sodium Adsorption Ratio بعنوان یک شاخص موثر در ارزیابی خطر بالقوه سدیم در محلول در حال تعادل با فاز جامد خاك می باشد. گرچه از شاخص ها دیگري مانند؛ نسبت سدیم تبادلی (ESP) یا Exchangeable Sodium Percentage و درصد سدیم تبادلی (ESR) یا exchangeable sodium ratio […]

آزمایش آب آشامیدنی

آزمایش آب آشامیدنی آزمایش آب آشامیدنی به منظور تعیین سلامت و کیفیت آب شرب و همچنین به دلایل دیگر انجام می گیرد. در آزمایشگاه آب آشامیدنی شرکت آبرام کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آزمایش می شود. اگر نیاز به آزمایش فوری آب آشامیدنی خود دارید می توانید با ما تماس بگیرید. این آزمایشگاه در […]

مقایسه روش های گندزدایی آب استخر

مقایسه روش های گندزدایی آب استخر مقایسه روش های گندزدایی آب استخر از بين HOCl، ClO2 ، O3 و کلرآمین به صورت زیر در PH برابر 6.8 تا 7 با توجه به حجم آب استخر به صورت زیر پیشنهاد می گردد. اسيد هيپوکلرو در مقایسه با سایر گندزداها از نظر حذف ویروس، کيست آميبها و اسپور باکتری […]

کیفیت آب استخر

کیفیت آب استخر:  آب استخر شنا ،  کیفیت آب استخر و مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب استخر، مواد حاصل از واکنش این مواد، بخصوص گندزداها با مواد آلی و معدنی مو جود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی، ترشحات بدن شناگران (عرق، ادرار و …) از جمله مواردی […]

محيط کشت باکتری های hpc

محيط کشت باکتری های hpc محيط کشت باکتری های hpc در پلیت هایی به منطور شمارش باکتری های هتروتروف در محیط کشت pca اندازه گیری می گردد. پليت ها براساس تعداد نمونه ها، رقت ها و هرگونه مفروض هاي لازم قبل از آزمايش، بایستی آماده شود. براي حجمي از نمونه يا رقت مورد آزمايش مي […]

محصول دانش بنیان شرکت دانش بنیان آبرام - پکیج تصفیه فاضلاب بیمارستانی MBBR

مصاحبه مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام با آبادیران

مصاحبه مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام با آبادیران مدیر عامل شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) در روز 21 فروردین ماه 1403 با برنامه ملی آبادیران مصاحبه کرد. این برنامه با هدف پیشرفت و آبادانی کشور به دنبال توسعه پایدار در مناطق کم‎تر برخوردار با خدمات زیست‌محیطی دانش بنیان ایرانی و … می‌باشد. […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : حداقل بهداشت آب آشامیدنی مورد نیاز براي هر فرد چقدر است؟ چگونه باید این آب را تهیه نمود؟ براساس آخرین دستورالعمل هاي موجود حداقل آب مورد نیاز براي ادامه حیات 2.5–4لیتر براي هر نفر در روز می باشد. آب آشامیدنی سالم، آبی زلال، خنک، بی رنگ، بی بو، بدون مزه خاص […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید