روش اندازه‌گیری فسفات در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

روش اندازه‌گیری فسفات در آب

فسفات بر حسب PO43- بیان می‌گردد. این ترکیب در محیط اسیدی قوی با آمونیوم مولبیدات کمپلکس زرد رنگ به فرمول H7P(Mo2O7) ایجاد می‌کند که شدت رنگ ایجاد شده بستگی به میزان فسفات دارد. در زیر به مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها، مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز و روش اندازه‌گیری فسفات در آب می‌پردازیم.

آزمایش فسفات آب در آزمایشگاه آبرام
روش اندازه‌گیری فسفات در آب

مزاحمت‌ها و نحوه حذف آن‌ها:

در اندازه‌گیری فسفات، اگر یون‌های آهن بیشتر از یک میلی‌گرم بر لیتر باشد ایجاد مزاحمت می‌نمایند. ضمناً، واکنش باید در pH نزدیک 0/5 انجام شود.

 

مواد و محلول‌های مورد استفاده مورد نیاز:

1- محلول استاندارد فسفات: این محلول را از دی هیدروژن پتاسیم فسفات (KH2PO4) به دست آورید.

2- محلول سولفوریک اسید: 278 میلی‌لیتر سولفوریک اسید غلیظ را در 500 میلی‌لیتر آب مقطر بریزید و سپس حجم آن را به یک لیتر برسانید.

3- محلول اسیدی آمونیوم مولبیدات: 25 گرم از آمونیوم مولبیدات را در 600 میلی‌لیتر آب‌مقطر حل کنید و ml 140 میلی‌لیتر سولفوریک اسید غلیظ به آن اضافه کنید. سپس محلول را با آب‌مقطر به حجم یک لیتر برسانید.

4- محلول ANSA ( آمینونفتول سولفونیک اسید)

یک گرم آمینونفتل سولفونیک اسید را در 200 میلی‌لیتر آب‌مقطر حل نمایید. سپس به آن 40 گرم سدیم بی‌سولفیت Na2SO3 اضافه کنید. محلول را تا C° 60 گرم کنید و بعد از صاف کردن توسط فیلتر کاغذی با آب‌مقطر حجم آن را با 400 میلی‌لیتر برسانید. محلول را در ظرف تیره نگهداری کنید.

 

روش آزمایش:

10 میلی‌لیتر نمونه را بردارید و به حجم 50 میلی‌لیتر برسانید. آن‌گاه به ترتیب 0/5 میلی‌لیتر سولفوریک اسید، 5 میلی‌لیتر آمونیوم مولیبدات و 2 میلی‌لیتر آمینونفتول سولفونیک اسید اضافه کنید و پس از هر مرحله به هم بزنید. 5 دقیقه صبر نمایید سپس در مجاورت آب‌مقطر به عنوان شاهد توسط اسپکتروفتومتر روی طول موج nm 650  مقدار جذب را اندازه‌گیری نمایید. و از روی منحنی استاندارد میزان فسفات را مشخص نمایید. البته بهتر است در روش‌های اسپکتروفتومتری، شاهد مجموعه‌ای از آب‌مقطر و معرف‌های مورد استفاده باشد.

در آزمایشگاه آبرام (آب راهبر محاسب) نه تنها فسفات آب بلکه سایر پارامترهای شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین آب آزمایش می‌شود. جهت گرفتن مشاوره و نحوه ارسال نمونه با مشاورین ما تماس بگیرید.

 

منبع:

آزمایش‌های آب، محمود پیکری، احمد کرباسیان

مقالات پیشنهادی

آزمایش اسیدیته آب

آزمایش اسیدیته آب آزمایش اسیدیته آب ، طرفیت کمی آب برای واکنش با یک بازی قوی برای رسیدن به یک پی اچ (PH) خاص را نشان می دهد. رابطه بین پی اچ و اسیدیته یک محلول شبیه به رابطه بین دما و محتوای گرمایی آن است. همانطور که برای کاهش دما آب باید محتوای گرمایی […]

آزمایشگاه آب شرق تهران

آزمایشگاه آب شرق تهران در آزمایشگاه آبرام – آزمایشگاه آب شرق تهران- کلیه نمونه های مربوط به آب، پساب و … آزمایش می شود. در این آزمایشگاه کلیه پارامترهای میکروبی، فیزیکی، شیمیایی و فلزات سنگین مربوط به آب و پساب قابل آنالیز است. این آزمایش ها برای نمونه های آب آشامیدنی، استخر، کشاورزی، صنعتی، چاه، […]

روش هاي محلول سازي

روش هاي محلول سازي در هنگام كار با محلول ها فقط دانستن حجم محلول مورد اسـتفاده كـافي نيـست و بایستی روش هاي محلول سازي  نیز فر گرفته شود. زیراكه در آزمايشگاه شيمي علاوه بر محلول هاي بسيار غليظ محلول هاي ديگري هم كه داراي غلظت هاي متفاوت و مشخصي مي باشند وجود دارد كه اين […]

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب

استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب هدف از رعایت استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب ، فراهم کردن یک محیط بی خطر است تا کارکنان آزمایشگاه ، در آن محیط به انجام فعالیت بپردارند. دومین هدف در نظر گرفتن استانداردهای طراحی آزمایشگاه آب برای استفاده در فعالبت های آموزشی و پژوهشی است. در کل باید تجهیزات و پارامتر های […]

عوامل آلاینده مخازن آب

عوامل آلاینده مخازن آب عوامل آلاینده مخازن آب بر حسب جنس مخزن و کیفیت آب سرریز شده در مخزن شامل مواد آلي تجزيه پذير ، خصوصيات فيزيكي آب ، فلزات سنگين ، سموم و هيدروكربن ها و مواد مغذي می باشد. در بررسی کیفیت آب آشامیدنی مخازن آب همواره باید پارامتر های فوق آنالیز شود و مقادیر آنها با استاندارد انطباق […]

جامدات قابل ته نشینی

جامدات قابل ته نشینی برای شناسایی مشکلات جامدات قابل ته نشینی و فرار  جامدات  علاوه بر آزمایشات میکروسکوپی نمونه های تانک هوادهی در خط لجن فعال چندین مورد زیر نیز ممکن است علت این مشکلات باشند. نمونه های فاضلابی که شایع است برای شناختن وضعیت نامطلوب استفاده از سیستم مورد بهره برداری قرار گیرد. شیرابه […]

روش اندازه گیری آلومینیوم

روش اندازه گیری آلومینیوم اندازه گیری آلومینیوم با دو روش به صورت زیر در آزمایشگاه انجام می شود: نورسنجی 1: در این روش اندازه گیری از معرف مورین استفاده می شود. این جسم یا آلومینیوم ایجاد کمپلکس زیتونی رنگ می نماید که شدت رنگ آن بستگی به میزان آلومینیوم دارد. کمترین مقدار اندازه گیری در […]

کلنی باکتری ها

کلنی باکتری ها شکل و ساختمان کلنی باکتری ها ی مختلف متفاوت بوده و بر حسب نوع باکتری و شرایط محیط کشت و نوع آن تغییر می کند. کلونی عمقی اغلب باکتری ها دوکی شکل و کلونی سطح آنها دارای ویژگی هایی است که ارزش تشخیص دارد برای شناسایی باکتری ها باید مشخصات زیر را […]

مضرات کلر در آب آشامیدنی

مضرات کلر در آب آشامیدنی : با توجه به مضرات کلر در آب آشامیدنی ، تامین آب آشامیدنی با کیفیت استاندارد ، با بهره گیري از فناوري هاي روز هدف اصلی  می باشد. افزایش روز افزون جمعیت و ضرورت تامین دائمی آب سالم و گوارا، پیدایش بیماریهاي نو ظهور و مقاوم شدن برخی میکروارگانیزم ها […]

سختی مناسب آب آشامیدنی

سختی مناسب آب آشامیدنی : سختی مناسب آب آشامیدنی باید کمتر از ۲۰۰ میلیگرم بر لیتر باشد. سختی آب عموما به میزان غلظت کلسیم و منیزیوم آب گفته می شود و تعیین کننده مهمی در تعیین کیفیت آب برای آشامیدنی می باشد که در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب انجام می شود. بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید