روش نمونه گیری آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

روش نمونه گیری آب

برای آگاهی از روش نمونه گیری آب بایستی برای نمونه برداری از بطری هایی استفاده شود که به دقت شسته شده و در مرحله نهایی با آب مقطر آبکشی و سپس استریل شده اند. اگر نمونه های مورد نظر حاوی کلر باشد با استفاده از تیوسولفات سدیم کلر باقیمانده و خنثی می شود برای این منظور به بطری با حجم ml 120 و مقدار 0.1 mlمحلول تیوسولفات سدیم 10%اضافه می شود که این مقدار قادر به خنثی کردن 15mg1 کلر باقیمانده می باشد. برای نمونه های آب شرب به این مقدار را می توان به میزان ml0.1  از محلول3% تیوسولفات سدیم در بطری ml۱۲۰ کاهش داد .هنگام تهیه نمونه یک فضای خالی حداقل 5.2cm در بطری باقی بگذارید تا به سهولت بتوان نمونه را با تیوسولفات سدیم مخلوط کرد .

توجه :حجم نمونه نباید کمتر ازml ۱۰۰ باشد.

روش نمونه گیری آب

نمونه برداری از آب آشامیدنی

قبل از باز کردن شیر دهانه آن را شعله دهید به مدت ۲ تا ۳ دقیقه شیر را باز کنید تا جریان یکنواختی از آن عبور کند جریان آب را طوری تنظیم کنید تا آب بدون پاشیدن وارد بطری استریل شود از شیر هایی که چکه می کنند نمونه برداری نکنید زیرا باعث تماس آب با سطح خارجی شیر و در نتیجه آلودگی آب می شود برای نمونه برداری از شیرهای آب سرد و گرم نیز باید به مدت ۲ دقیقه آب گرم باز باشد سپس ۲ تا ۳ دقیقه جریان آب سرد از شیر بگذرد و طبق روش بالا نمونه برداری انجام شود.

نمونه برداری از آب چاه

اگر چاه دارای پمپ دستی است اجازه بدهید تا به مدت ۵ دقیقه قبل از نمونه برداری آب چاه جریان یابد و چنانچه چاه دارای پمپ الکتریکی است نمونه را از شیر خروجی تهیه کنید اگر هیچ پمپی وجود ندارد یک بطری استریل که به وزنه ای اتصال یافته را به چاه بفرستید و نمونه را تهیه کنید توجه کنید که نمونه با آب سطحی چاه آلوده نشود.

نمونه برداری از آب تصفیه نشده

برای نمونه برداری مستقیم از رودخانه نهر دریاچه مخازن آب چشمه و چاه کم عمق نمونه را از قسمت هایی از آب که منبع استفاده مصرف‌کنندگان است تهیه کنید گرفتن نمونه از نزدیک سواحل یا خیلی دور از منبع اصلی برای آزمایش مطلوب نیست.

نمونه برداری از آب های سطحی

برای تشخیص منبع گسترش آلودگی رودخانه محل که می‌تواند فرادست و فرودست محل مورد مطالعه باشد و فواصل زمانی نمونه گیری اهمیت خاصی دارد به عنوان مثال برای ارزیابی تخلیه فاضلاب هر ۴ تا ۶ ساعت و به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه روز باید نمونه برداری کرد تکرار نمونه برداری ممکن است برایآب‌های recreationalبه صورت فصلی برای منابع آب روزانه و برای کنترل تصفیه فاضلاب ساعتی باشد.

مقالات پیشنهادی

سختی مناسب آب آشامیدنی

سختی مناسب آب آشامیدنی : سختی مناسب آب آشامیدنی باید کمتر از ۲۰۰ میلیگرم بر لیتر باشد. سختی آب عموما به میزان غلظت کلسیم و منیزیوم آب گفته می شود و تعیین کننده مهمی در تعیین کیفیت آب برای آشامیدنی می باشد که در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب انجام می شود. بسياري از مشكلات بهداشتي كشورهاي […]

آزمایش PH

آزمایش PH آزمایش pH یکی از مهم ترین و رایج ترین آزمون های شیمیایی می باشد. آزمایش pH نشانگر میزان اسیدی بودن یا اسیدی نبودن نمونه  می باشد. pH در اندازه گیری قلیائیت، کربن دی اکسید و دیگر تعادلات اسیدی و بازی مؤثر می باشد. در دمای مشخص شدت اسیدی یا بازی بودن نمونه با […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

خطرات گاز هیدروژن سولفوره

خطرات گاز هیدروژن سولفوره خطرات گاز هیدروژن سولفوره بسیار متنوع و گسترده می باشد. گاز هیدروژن سولفوره از مسموم كننده ترين گازهايي است كه صنعت با آن روبرو است و از اين رو لازم است كليه كسانى كه ممكن است به نحوى در معرض آن قرار گيرند با خطرات آن آشنا شوند. البتــه نبايد خاصيت انفجارپذيــرى […]

پارامترهای کیفی آب

پارامترهای کیفی آب پارامترهای کیفی آب را میتوان با سه مؤلفه اصلي هیدرودینامیكي، فیزیكي – شیمیایي و زیستي به طور کامل توصیف نمود. ارزیابیهای کیفي آب، بر مبناي پایش مناسب این مؤلفه ها صورت میگیرد.  هر بدنه آب شیرین داراي الگوي خاصي از ویژگیهای فیزیكي- شیمیایي است که عمدتاً ناشي از شرایط آب و هوایي ، […]

محلول استاندارد سرب

محلول استاندارد سرب برای تهیه محلول استاندارد سرب ۱۰ میلی گرم بر لیتر باید ابتدا مقدار ۱۰ میلی لیتر محلول استاندارد ۱۰۰ میلی گرم بر لیتر سرب را با ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر درون یک بالن ژوژه ۱۰۰ میلی لیتری ریخته شود. سپس 0.2 میلی لیتر اسید نیتریک غلیظ با استفاده از پی پت […]

نيتروژن كل كجلدال

نيتروژن كل كجلدال : نيتروژن كل كجلدال عبارت از اندازه گيري نيتروژن آلي و نيتـروژن آمونيـاكي در نمونه آب، خاک یا فاضلاب اسـت. رشـد بيولـوژيكي ميكروارگانيسم ها به نيتروژن آمونياكي نياز دارد كه به وسيله ميكروارگانيسم ها با تركيب سلول مبدل مي شـود. نيتـروژن آلي شامل مواد طبيعي مثل پروتئينها و پپتيدها، اسيدهاي نوكلوئيك و […]

اکسیژن خواهی شیمیایی COD

اکسیژن خواهی شیمیایی COD اکسیژن خواهی شیمیایی COD یکی از مهمترین شاخصهای سنجش آلودگی فاضلاب است. آلودگی فاضلاب ناشی اکسیژن خواهی شیمیایی از مواد خارجی است که وارد آب شده و بصورت معلق یا محلول باعث آلودگی آن و تولید فاضلاب شده اند. بدیهی است هرچه مقدار این مواد در فاضلاب بیشتر باشد، بارآلودگی آن نیز بیشتر […]

ويژگي هاي منابع آب

ويژگي هاي منابع آب اطلاع كامل از ويژگي هاي منابع آب به خصوص خواص هيدروديناميكي، شرط لازم براي ايجاد يك شبكه پايش كيفيت آب است. تفسير داده هاي كيفي بدنه هاي آبي اگر بر مبناي تغييرات زماني و مكاني رژيم هيدرولوژيكي آنها نباشد، بي معني خواهد بود. هر يك از انواع اصلي و مراحل واسطه اي […]

استاندارد کدورت آب

استاندارد کدورت آب مقدار استاندارد کدورت آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان ملی استاندارد مقدار ۵ بر حسب NTU می باشد. استاندارد کدورت آب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب برای منبع پذیره آب های سطحی و چاه کشاورزی مقدار ۵۰  بر حسب NTU  می باشد. شفافیت آب در تولید محصولاتی که برای مصرف انسان استفاده […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید