روش های محلول سازی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

روش های محلول سازی

برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد نظر ميـزان غلظت،حجم محلولونيز مقدار گرم ماده حل شونده مـورد نيـاز را هـم مـشخص كنيم و البته چون در مسائل مربوط به محلول سازي از سـه مـورد ميـزان غلظـت،حجم محلول و مقدار گرم ماده حل شونده مورد نياز همـواره يكـي از ايـن مقـادير مجهول مي باشد مي توان به كمك روش محاسباتي نردباني محاسبه کرد. 

 

روش های-محلول-سازی

وسايل مورد نياز روش های محلول سازی :

  • بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري
  •  شيشه ساعت
  •  اسـپاتول
  • ترازوي آزمايشگاهي
  •  برچسب
  •  ظرف نگه داري محلول
  • هيدروكسيد سديم جامد (NaOH)
  •  آب مقطر

فرض كنيد كه مي خواهيد 250 ميلي ليتـر محلـول سـود 0.3 NaOH مولار تهيه كنيد كه بدين منظور بايد مراحل زير را به ترتيـب انجـام دهيد :

  1. ابتدا از روي برچسب ظرف نگهداري سود جامد مشخـصات مربـوط بـه آن را يادداشت كنيد و سپس به كمك اطلاعات جمع آوري شده و نيز طبـق نكـات گفتـه شده در مقدمه فصل و تئوري آزمايش بايد ميزان سود مورد نياز براي تهيه محلول را
    محاسبه كنيد كه مثلا اگر مشخصات بدست آمده براي سود مورد استفاده به صورت زير باشد :

    روش های محلول سازی
  2. حالا يك بالن ژوژ ه 250ميلي ليتري را برداشته و پس از اطمينان از تميز بودن آن ابتدا با كمي آب مقطر شست شو دهيد و سپس در حدود 100الي 150ميلي ليتـر آب مقطر داخل آن ريخته و مقدار سود مورد نياز را هم بعد از توزين كـردن بـه آن
    اضافه كنيد. 
  3. بالن را به خوبي تكان داده تا كل سود جامد داخل آن در آب حل شود و بعد از حل شدن كامل سود در آب ، بالن را بـر روي ميـز قـرار داده و بـه كمـك پيـست (آبفشان) به تدريج تا خط نشانه روي گردنه بالن به آن آب مقطر اضافه كنيد.
  4. ظرفي كه مي خواهيد محلول حاصله داخل آن نگهداري شود را ابتـدا بـا آب معمولي كاملا شسته و تميز كنيد و بعد يكبار هم با آب مقطـر شـست و شـو داده و خشك نماييد و سپس محلول را با احتياط داخل آن ريخته و درخاتمه برچسبي را به
    صــــورت تهيــه نمــوده و روي ظــرف نگهــداري محلــول بچسبانيد. 

مقالات پیشنهادی

ترکیبات BTEX

ترکیبات BTEX : ترکیبات BTEX عموما ترکیباتی هستند که در منابع نفتی و زغال سنگ به وفور یافت می شود. بنزن ، تولئون ، اتبل بنزن و زایلن  بخش عمده ترکیبات BTEX می باشند. زمانیکه ترکیبات BTEX در محیط زیست رها میشوند به سرعت در هوا تبخیر میشوند. BTEX همچنین در آب حل میشوند و ممکن است در […]

شوری آب و خاک

شوری آب و خاک کشاورزی با مدیریت شوری آب و خاک و كاربرد آنها براي آبياري محصولات گياهي (اعم از خوراكي و غير خوراكي) سر و كار دارد. اما مديريت اين آبها در حين مصرف و شرايط محيط مصرف (مثلا شرايط خاك) ممكن است، گروه بندي و انتظارات ناشي از آن را دگرگون كند. به […]

اندازه گیری ph آب 

اندازه گیری ph آب اندازه گیری ph آب یکی از متداول ترین و مهم ترین آزمایش های انجام شده در آزمایشگاه های شیمی آب و فاضلاب می باشد که کاربرد گسترده ای دارد. از لحاظ عملی ، در هر فازی از آب و تصفیه فاضلاب که وجود دارد، کاربرد دارد. خنثی سازی با اسید و […]

بیماری های منتقله از آب

بیماری های منتقله از آب بیماری های منتقله از آب ،ناشی از بقاياي املاح، سموم و آفتكشها، كودهاي شيميايي و عناصر كمياب در آبهاي برگشتي و زه آبها و همچنين فلزات سـنگين و مواد آلي در پسابهاي شهري و صنعتي در صورت استفاده غيرصحيح و راهيابي به منابع آب موجب تخريـب زيـستبـوم هـاي آبـي ميگردد. نمكها […]

ایمنی آزمایشگاه آب

ایمنی آزمایشگاه آب به منظور حفظ ایمنی آزمایشگاه آب هرگز در آزمایشگاه به تنهایی کار نکنید. همیشه حضور خود را در آزمایشگاه با شخص دیگری در میان بگذارید. از محیط آزمایشگاه جهت صرف غذا و مایعات نبایستی استفاده گردد. روی کلیه ظروف حاوی محلول های آزمایشگاهی برچسب بزنید، برچسب ها بایستی همراه با توضیحات و اخطارهای […]

آب مناسب برای پرورش ماهی

آب مناسب برای پرورش ماهی آب مناسب برای پرورش ماهی ، آبی است که ماهی و آبزیان بتوانند در آن زنده بمانند و رشد کنند. کیفیت آب پرورش ماهی بر اساس شاخص های شیمی و فیزیک و فلزات سنگین سنجیده می شود.  آب مطلوب و مناسب پرورش ماهی آب زنده یا قابل زیست می­ باشد […]

آلکالینیتی فاضلاب

آلکالینیتی فاضلاب آلکالینیتی فاضلاب در حضور مقدار زياد دي اكسيدكربن (معمولاً در محدوده 30-50درصـد) در گـاز توليدي تصفيه بي هوازي، معمولاً مقادير قليائيت در محدوده 2000-4000 mg/L بر حـسب كربنـات كلسيم مورد نياز است كه براي حفظ pHدر حالت خنثي يا نزديك به حالت خنثي مـيباشـد. مقـدار قليائيت مورد نياز به ندرت در فاضلاب ورودي در دسترس اسـت؛ […]

عوامل بیماری های منتقله از آب

عوامل بیماری های منتقله از آب سه گروه از عوامل بیماری های منتقله از آب شامل باکترى ها، ویروس ها و تکیاخته ها مىباشد که در جدول زیر خواص و مشخصات آنها نشان داده شده است.  باکتري ها باكترى ها ارگانيسم هاى تك سلولى هستند كه به طور متداول اندازه آنها در محدوده ١٠ تا […]

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا

کنترل کیفیت آب استخرهای شنا: کنترل کیفیت آب استخرهای شنا بنحوی که سلامت شناگران حفظ شده و از نظر خصوصیات فیزیکی، ظاهری و جنبه های زیباشناختی، آب مقبولیت لازم برای شناگران داشته باشد، دارای اهمیت است . جهت کنترل کیفیت آب استخرهای شنا توجه به موارد زیر ضروری می باشد: 1 کیفیت آب خام مصرفی 2 نوع استخر […]

کیفیت آب شرب تهران

کیفیت آب شرب تهران

کیفیت آب شرب تهران : کیفیت آب شرب تهران به عوامل فیزیکی، شیمیایی و میکروبی آب بستگی دارد. زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم و عاري از هر گونه آلودگي است. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و صنعتي، دفع زباله هاي معمولي و […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید