شمارش سودوموناس آئروژینوزا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 6 دقیقه

شمارش سودوموناس آئروژینوزا:

سودوموناس آئروژینوز ا گونه .ای از جنس سودوموناس است که گستردگی زیادی در محیط .های طبیعی دارد و آن .را می توان از آب، خاک و سبزی های خام جدا کرد . سودوموناس آئروژینوزا یک باکتری بیماری.زا و فرصت.طلب است که در افراد بیمار، به ویژه افرادی که سیستم ایمنی تضعیف
شده دارند، ایجاد عفونت می .کند و سبب تأخیر در بهبود زخم ها می شود . این باکتری ممکن است از طریق آب استخرهای شنا که به طور کامل گندزدایی نشده .اند، به شناگران سرایت کرده و سبب ایجاد بیماری.های پوستی و عفونت گوش خارجی در آن ها شود. سودوموناس آئروژینوزا گرم منفی، متحرک، میله .ای، بدون اسپور و ناتوان در تخمیر قندها است . دمای بهینه برای رشد آن 37 درجۀ سلسیوس است .با این وجود در دمای 42 درجۀ سلسیوس هم می تواند رشد کند ولی در دمای کمتر از 4 درجۀ سلسیوس قادر به رشد نیست . این باکتری اکسیدار مثبت بوده و با تجزیه استامید تولید گاز آمونیاک می.کند. بیش از 90 درصد سویه.های  آن، رنگدانه پیوسیانین  به رنگ سبز-آبی تولید می.کنند.

هدف از تدوین این استاندارد تعیین روش جستجو و شمارش سودوموناس آئر وژینوزا به روش صاف کردن غشایی است.

این استاندارد برای انواع مختلف آب شامل آب معدنی و آب استخر های شنا کاربرد دارد. یادآوری – این استاندارد برای آب.هایی که حاوی مقدار قابل توجهی ذرات و مواد معلق هستند به دلیل ایجاد اختلال در فرآیند صاف کردن، کاربرد ندارد.

سودوموناس آئروژینوزا:

میکروارگانیسمی است که روی محیط کشت انتخابی حاوی ستریماید رشد کرده و غالباً با تولید پیوسیانین، ایجاد فلورسنس زیر پرتوی فرابنفش می .کند. این میکروارگانیسم همچنین اکسیداز مثبت بوده و قادر به تولید گاز آمونیاک از استامید است.

روش فوق بر اساس صاف .کردن حجم معینی از نمونه، کشت دادن، گرمخانه گذاری، شمارش و انجام آزمون های تأییدی مطابق با بند 9 این استاندارد است.

مواد لازم:

برای به دست آوردن نتایج هماهنگ، از موادشیمیایی با کیفیت یکسان و درجۀ خلوص آزمایشگاهی استفاده کنید . آب مورد استفاد ه برای تهیه محیط های کشت باید با استاندارد ملی ایران 2747 : سال 1380 مطابقت داشته باشد. چنانچه محیط های کشت در بازار قابل دسترس هستند، تهیۀ محیط های کشت را مطابق با دستورالعمل سازنده انجام دهید.

محیط های کشتسودوموناس آئروژینوزا:

سودوموناس-آئروژینوزا
سودوموناس-آئروژینوزا

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121 درجۀ سلسیوس به مدت 15 دقیقه سترون کنید.

مکمل محیط کشت سی _ ان(CN)

هگز ا دسیل تری متیل آمونیوم بروماید (ستریماید)              0.20گرم

نالیدیکسات سدیم                                                   0.015گرم

آب مقطر سترون                                                      2میلی لیتر

روش تهیه:

مواد فوق را با رعایت شرایط اسپتیک در آب مقطر سترون حل کنید.

یادآوری – مکمل محیط کشت سی _ ان نیاز به اتوکلاوکردن ندارد.

محیط کشت کامل:

:محیط کشت پایه را تا دمای 45 تا 50 درجۀ سلسیوس سرد کنید. سپس با رعایت شرایط اسپتیک به ازای هر 500 میلی لیتر محیط کشت پایه، کل مکمل محیط کشت سی _ان را به آن اضافه و پس از مخلوط کردن در پلیت های سترون تقسیم کنید. عمق محیط کشت در هر پلیت حداقل 5 میلی متر باشد.pH محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر با7.3 است.

یادآوری 1 – پلیت .های آماده شده محیط کشت سودوموناس سی – ان آگار را در تاریکی و در دمای 3+یا-5 درجۀ سلسیوس، حداکثر به مدت زمان یک ماه می.توانید نگهداری کنید.
یادآوری 2 – محیط کشت ذوب شده را نباید بیش از 4 ساعت نگهداری کرد.
یادآوری 3 – از ذوب کردن دوبارۀ محیط کشت، باید خودداری شود.

محیط کشت ستریماید آگار:

سودوموناس آئروژینوزا.

سودوموناس آئروژینوزا..

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون کنید. pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر با 7.2 است.

محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگارmPAC

سودوموناس-آئروژینوزا....
سودوموناس-آئروژینوزا….

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و سپس در اتوکلاو با دمای 121درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون کنید.

مکمل محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگارmPAC

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

روش تهیه :
مواد فوق را با رعایت شرایط اسپتیک در آب مقطر سترون حل کنید.

یادآوری – مکمل محیط کشت ام_ پی _ ای _ سی آگار نیاز به اتوکلاوکردن ندارد.

محیط کشت کامل:

روش تهیه :

محیط کشت پایه را تا دمای 45 تا 50 درجۀ سلسیوس سرد کنید . سپس با رعایت شرایط اسپتیک مکمل محیط کشت ام _ پی _ ای _ سی آگار را به آن اضافه و پس از مخلوط کردن در پلیت های سترون تقسیم کنید

pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجۀ سلسیوس برابر 7.2 است.

آگار مغذی:

سودوموناس. آئروژینوزا
سودوموناس. آئروژینوزا

روش تهیه :

مواد فوق را با جوشاندن در آب مقطر حل و پس از اتوکلاو با دمای 121 درج ۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون و در پلیت.های مناسب تقسیم کنید. pH نهایی محیط کشت در دمای 25 درجه سلسیوس برابر با 7.4 است.

آبگوشت استامید:

سودوموناس آئروژینوزا.....

روش تهیه :
مواد فوق را در آب مقطر حل و کاملاً مخلوط کنید

هشدار – استامید ماده ای سرطان زا و تحریک کننده 1 است. بنابراین هنگام وزن کردن، آماده سازی و دفع محیط کشت باید دقت لازم به عمل آید

محلول فنل رد:

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

محیط کشت کامل:

روش تهیه :یک میلی لیتر محلول فنل رد  را به یک لیتر محیط کشت پایه اضافه و کاملاً مخلوط کنید . سپس محلول را در حجم های 5 تا 8 میلی لیتری د ر لوله های 121 درجۀ سلسیوس به مدت زمان 15 دقیقه سترون آزمایش تقسیم و در اتوکلاو با دمای 121 کنید.

محلول رقیق کننده:

سودوموناس آئروژینوزا.....
سودوموناس آئروژینوزا…..

وسایل لازم:

1.دستگاه پمپ خلاء با قدرت خلاء حدود 630 تا 635 میلی متر جیوه ( 80 تا 85 کیلو پاسکال)

2.دستگاه صاف .کن 1 شامل قیف شیشه ای یا استیل 2 مخصوص صاف .کردن، گیرۀ نگهدارنده، ارلن مایر تخلیه و لوله های وصل شونده به پمپ خلاء

3.صافی های غشایی از جنس استات.سلولز با اندازۀ روزنه 0.45میکرومتر و قطر 47 تا50 میلی متر

4.گیرۀ سر صاف

5.گرمخانۀ قابل تنظیم در دماهای 30 تا 35 درجۀ سلسیوس و 42 درجۀ سلسیوس با حد

6.حلقه کشت از جنس پلاتین – ایریدیوم  با قطرتقریبی سه میلی متر

7.لامپ فرابنفش با طول موج 360 نانومتر

روش اجرای آزمون:

آماده سازی نمونه:

به منظور توزیع یکنواخت میکروارگانیسم ها پیش از انجام .آزمون، نمونه را با تکان دادن ظرف کاملاً یکنواخت کنید . در صورتی که ظرف حاوی نمونه به صورت کامل پر باشد، ابتدا مقداری از نمونه را با رعایت شرایط اسپتیک بیرون ریخته و سپس عمل مخلوط.کردن را انجام دهید.

تمامی عملیات صاف کردن باید در مجاورت شعله و با رعایت شرایط اسپتیک انجام شود.

برای صاف .کردن نمونه، پایۀ نگه .دارنده صافی را به ارلن .تخلیه که به دستگاه پمپ خلاء 0 میکرومتر / 1)وصل شده است، متصل کرده و توسط گیره سترون، صافی غشایی 45 – (طبق بند 8 3) را روی آن قرار دهید، طوری که سطح چهارخانه صافی غشایی به طرف بالا باشد . – (طبق بند 8
سپس با رعایت شرایط اسپتیک قیف را روی پایه قرار .داده و قسمت بیرونی آن را با گیره .ای محکم کنید. در حالی که دگمه پمپ خلاء خاموش است، حجم معینی از نمونه و یا رقت .های مورد نظر را به درون قیف انتقال دهید . سپس دگمه پمپ خلاء را روشن کنید و نمونه را از صافی غشایی
عبور دهید . زمانی که حجم نمونه به کمتر از 20 میلی .لیتر رسید، دیواره های قیف را با حداقل 20 2)، شستشو دهید . به محض تمام شدن نمونه داخل قیف، – میلی.لیتر محلول رقیق کننده (طبق بند 7 پمپ خلاء را خاموش کنید.

 

مقالات پیشنهادی

کیفیت آب پرورش آبزیان

کیفیت آب پرورش آبزیان کیفیت آب پرورش آبزیان ، شامل پارامتر های  فلزات سنگين و تركيبات شيميايي همچون BOD و … می باشد كه ميتواند به نوعي با دقت و تجزيه دقيقتر اجزاي آن، بيانگر كل  کیفیت آب می باشد. در جدول زير، ميتوان از فاكتور TDSبه جاي ECاستفاده نمود، زيرا مـيتـوان بـا اسـتفاده از فـاكتور TDSمقـدار […]

آزمایش آب مصرفی در بتن

آزمایش آب مصرفی در بتن : آزمایش آب مصرفی بتن در آزمایشگاه آب شرکت دانش بنیان آبرام (آب راهبر محاسب) زیر نظر کارشناسان مجرب بر طبق استاندارد آب اختلاط بتن انجام می شود. آزمایش آب مصرفی در بتن قبل از اجرای عملیات تهیه بتن ضروری می‌باشد چرا که آب های حاوی گازکربنیک، سولفات و کلرور […]

آزمایش تعیین قلیاییت آب

آزمایش تعیین قلیاییت آب : آزمایش تعیین قلیاییت آب عبارت است از ظرفيت کمی واکنش آب با يک اسيد قوی ويا به عبارتی توان آب برای پذيرفتن پروتونها می باشد . عموما يونهای هيدروکسيد ، کربنات ، بيکربنات ونمک اسيدهای ضعيف از عوامل مهم ايجاد کننده قليائيت آب می باشند . آزمايش قليائيت نتايجی را که […]

آزمایش آب چاله آسانسور

آزمایش آب چاله آسانسور آزمایش آب چاله آسانسور به دلیل پی بردن به منبع آب نشت شده به آسانسور انجام می شود. پیدا شدن آب در چاله آسانسور موجب نگرانی صاحبان ساختمان می شود. چرا در نگاه اول نشت آب در چاله نشان می دهد که عملیات آب بندی در ساختمان به درستی انجام نشده […]

ارزيابي اثرات زيست محيطي

ارزيابي اثرات زيست محيطي : فرايند ارزيابي اثرات زيست محيطي (EIA)براي اولين بار در سال 1969ميلادي و با وضع قانون سياست زيست محيطي ملي در آمريكا جنبه رسمي به خود گرفت و بر اساس تعريف اتحاديه بين المللي ارزيابي اثرات زيست محيطي، عبارت است از فر آيند شناسايي ، پيش بيني ، ارزشيابي و اقدامات […]

آب مناسب برای پرورش ماهی

آب مناسب برای پرورش ماهی آب مناسب برای پرورش ماهی ، آبی است که ماهی و آبزیان بتوانند در آن زنده بمانند و رشد کنند. کیفیت آب پرورش ماهی بر اساس شاخص های شیمی و فیزیک و فلزات سنگین سنجیده می شود.  آب مطلوب و مناسب پرورش ماهی آب زنده یا قابل زیست می­ باشد […]

تفسیر نتایج آزمایش شیمیایی آب

تفسیر نتایج آزمایس شیمیایی آب تفسیر نتایج آزمایش شیمیایی آب بعد از انجام آنالیز آب یکی از مراحل مهم برای آزمایشگاه ها می باشد. بعد از انجام آزمایش باید نوع استفاده از آب مشخص شود بعد از مشخص شدن نتایج براساس نوع استفاده از آب تفسیر انجام می شود. آب ها برای اهداف مختلفی استفاده […]

آزمایشگاه آنالیز آب

آزمایشگاه آنالیز آب آزمایشگاه آنالیز آب به منظور تعیین کیفیت آب از لحاظ میکروبی، فیزیکی- شیمیایی و فلزات سنگین ایجاد می شود. آنالیز آب با اهداف مختلفی از جمله حفظ سلامتی جامعه، حفاظت از محیط زیست، کشاورزی و … انجام پذیر است. در آزمایشگاه برای رسیدن به این اهداف آزمایش های مختلفی روی نمونه های […]

شستشوی فیلترها

شستشوی فیلترهای استخر

شستشوی فیلترها: شستشوی فیلترها یکی از مهمترین عملیات ها است و آن وقتی است که ارتفاع آب در صافی افزایش پیدا کند یا وقتی که آب خروجی کیفیت مطلوبی نداشته باشد . شستشو شامل قطع جریان ورودی آب، باز کردن شیر خروجی جریان آب ورودی و سپس ورود آب تمیز در استخر در جهت معکوس می باشد. این عمل […]

آزمایشات کنترل کیفی آب

آزمایشات کنترل کیفی آب آزمایشات کنترل کیفی برای آب های مختلف در مراحل مختلف یک امر ضروری محسوب می شود. در کل برای آنالیز کنترل کیفی آب شامل آزمایش های فیزیکی – شیمیایی، میکروبی، بیولوژیک و فلزات سنگین می شود. هر کدام از این آزمایشات شامل پارامترهای مختلفی می باشد که در اینجا به ترتیب […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید