طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس کتاب استاندارد متد ، واکنشهای بیوشیمیایی انواع کلیدی خانواده Enterobacteriaceae بر اساس جدول زیر می باشد. 

 

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

مقدار ۱۶ گرم محیط کشت فنول رد و مقدار ۵ گرم کربوهیدرات را در یک لیتر آب مقطر یک بار تقطیر شده حل شود. سپس بر روی استرینگ چرخانده شود تا کامل حل شود. سپس در لوله های آزمایش تا اندازه ای به ارتفاع یک سوم لوله ها پر شوند. در زمان آزمایش بمنظور تعیین حباب دار شدن و تولید اکسیزن در لوله ها، در حین آزمایش دورهام هایی در لوله های آزمایش که دارای محیط کشت می باشند، انداخته شود. سپس درب های لوله ها گذاشته شود و در دمای ۱۲۱ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه در اتوکلاو استریل شوند. سپس نمونه ها را در محیطی تاریک مانند یخچال نگه داری شود و رطوبت آن بیشتر از ۱۰ درصد نشود.

در حین انجام آزمایش ، لوله های آزمایش را با لوپ های که دارای کلونی می باشند ، از قسمتی که کلونی ها به خوبی رشد کرده اند برداشته و در لوله های آزمایش توزیع کرده و به مدت ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد قرار بگیرد. تخمیر کربوهیدرات (تولید اسید) شاخصی می باشد که با کاهش پی اچ همراه است و در نتیجه شاخص پی اچ ، فنول رد ،از رنگ نارنجی به رنگ قرمز تغییر رنگ می دهد. به جای استفاده از تخمیر لاکتوز ، می توان از محیط کشت لاورل تریپتوز(بر اساس استاندارد شماره 9221B) نیز استفاده کرد.

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ایندول

ایندول محصول متابولیسم تریپتوفان است. و از ری ایجنت های زیر استفاده می شود.

  • برای تهیه محیط کشت از محیط کشت تریپتوفان  tryptophane استفاده می شود. مقدار ۱۰ گرم تریپتون یا تریپتیکیس در یک لیتر آب مقطر تقطیر شده حل شود. توزیع شود و سپس در ۵ میلی لیتر توزیع شود و سپس لوله ها ریخته شود و استریل شود.
  • مقدار ۵ گرم p-dimethylaminobenzaldehyde در ۷۵ میلی لیتر الکل ایزوآمیل ریخته شود و در مقدار ۲۵ میلی لیتر هیدروکلریک اسید تغلیط شده، حل شود. ری ایجنت باید زرد باشد. محلول الکل آمیل باید دارای پی اچ کمتر از ۶ باشد. هر دو مورد الکل آمیل و بنزوآلدهید در یک مقدار کوچک تهیه شود.
  • مقدار ۵ میلی لیتر از مدیا رااز یک محیط کشت غلیظ برداشته و در دمای ۳۵ درجه سانتی گراد به مدت ۲۴ ساعت در انکوباتور گذاشته شود. سپس مقدار 0.2  یا 0.3 میلی لیتر ری ایجنت روی آن ریخته شود و سپس تکان داده شود. به مدت ۱۰ دقیقه منتظر مانده تا نتیجه مشاهده شود.

 

پاسخ مثبت و منفی نمونه ها در تست ایندول

 

مقالات پیشنهادی

قلیائیت آب

قلیائیت آب

قلیائیت آب : ظرفیت آب برای خنثی سازی اسید را قلیائیت می نامند. بنابراین، قلیائیت برخلاف اسیدیته، یعنی ظرفیت آب برای خنثی سازی باز، است. قلیائیت آب های طبیعی عمدتاً مربوط به نمک های اسیدهای ضعیف است، لیکن بازهای ضعیف یا قوی نیز ممکن است در آن مشارکت داشته باشند. بی کربنات ها عمده ترین […]

دمای استاندارد آب استخر

استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر که اغلب به عنوان مشخصه های ظاهری نيز ذکر می شود بسيار مهم می باشد. زیرا این خصوصيات معمولاً بطور مستقيم توسط استفاده کنندگان از استخر قابل تشخيص می باشد. دمای استاندارد آب استخر : دمای استاندارد آب استخر بر روي بسياري از واکنشهاي شيميایي که در […]

آلودگی آب های سطحی

آلودگی آب های سطحی يكي از مشكلات به وجود آمده از پسابهاي صنعتي، ورود آنها به آبهاي سطحي و زيرزميني و آلودگی آب های سطحی ميباشد، كه خطـرات ايـن معضل در مورد منابع سطحی آب زيرزميني خود را بيشتر نشان ميدهد. به طور كلي تخليه آبهاي صنعتي در آبها ميتوانـد آلـودگي هـاي زير را توليد كند: موجب […]

چک لیست استخر

چک لیست استخر : چک لیست استخر به منظور بهره برداري از استخر می باشد که براي اولين بار تنها پس از صدور مجوز قـانوني توسـط مرجـع صـادر كننـده مجـوز امكان پذير بوده و براي هر زمان ديگركه قرار است مورد استفاده شناگران قرار گيرد بايد مـوارد ذيـل تحـت نظارت مديريت استخر مورد تاييد و بازرسي […]

ظروف آزمایشگاه آب

ظروف آزمایشگاه آب در سال های اخیر انواع ظروف آزمایشگاه آب عرضه شده، که برحسب ضرورت و امکانات مالی و نیروی انسانی موجود در آزمایشگاه،می توان انتخاب و مورد استفاده قرار داد. ظروف شیشه ای مورد استفاده معمولا از جنس پیرکس بوده و در مقابل مواد شیمیایی و حرارت مقاوم می باشند. بورت هایی که […]

آزمایش تعیین سختی آب شهر

آزمایش تعیین سختی آب شهر : آزمایش تعیین سختی آب شهر شامل تعیین غلظت يون های كلسيم و منيزيم در آب می باشد که در مورد آب شهر و آب چاه و یا هر نمونه مجهول كه نیاز به آنالیز سختی آن می باشد. به طور کلی آزمایش تعیین سختی آب شهر در دو مرحله […]

اسیدیته (acidity) آب

اسیدیته (acidity) آب اسیدیته (acidity) آب، ظرفیت کمّی آب را برای واکنش با یک بازِ قوی برای رسیدن به یک pH نشان می دهد. رابطۀ بین pH و اسیدیتۀ یک محلول، شبیه به رابطۀ بین دما و محتوای گرمایی آن است. همان طور که برای کاهش دمای آب باید محتوای گرمایی آن کاسته شود، به […]

نیترات آب آشامیدنی تهران

نیترات آب آشامیدنی تهران : بمنظور تشریح آلودگی نیترات آب آشامیدنی تهران باید رشد روز افزون جمعيت و افزايش فعاليت هاي شهري، صنعتي و كشاورزي منابع آبهاي سطحي و زيرزميني بيشتر در معرض آلودگي قرار گرفته اند، را در نظر داشت. با رشد جوامع انساني فعاليتهاي كشاورزي نيز در حال افزايش است و باعث كاهش […]

آزمایش cod آب

آزمایش cod آب : آزمایش cod آب كه توسط روش دي كرومات تعيين مي شود، مي تواند به عنوان يك اندازه گيري تقريبي اكسيژن موردنياز تئوري درنظرگفته شود. براي مثال مقدار اكسيژن مصرف شده دراكسيداسيون شيميايي كامل مواد متشكله آلي به محصولات نهايي غيرآلي. نزديك بودن مقادير نتايج آزمون به مقدار اكسيژن موردنيازتئوري به ميزان […]

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی به طور کلی زمانی که شاخص های کیفیت آب زیرزمینی مناسب و با کمیت کافی موجود باشد احتمال شفاف بودن، بی رنگ بودن و کیفیت بهتر باکتریایی این آب بیشتر از آب دیگر منابع است. البته شفافیت به طور خود به خود خلوص باکتریایی را تضمین نمیکند. بطوریكه بسیاری از چاه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید