فلوراید در آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

فلوراید در آب

فلوراید در آب و فلوئور با غلظت تقريبي ١ ميليگرم در ليتر در آب اشاميدني بطور موثري پوسيدگي هاي دندان را کاهش می دهد. چنانكه غلظت آن در آب بالاتر از حد استاندارد توصيه شده باشد باعث فلوئوروزيس مي گردد. فلوئور به دو روش رنگ سنجی  و الكترود قابل اندازه گبري است. برای اندازه گیری در محدوده غلظت ١ ميلي گرم در ليتر  روش  رنگ سنجی 0.5 تا 1 ميلي گرم در ليتر مناسب  مي باشد. در فیلم زیر روش اندازه گیری فلوراید توضیح داده شده است.

نمونه برداری ونگهداری نمونه فلوراید در آب

ترجيحا ظروف پلی اتيلنی برای جمع اوری و ذخيره فلورايد استفاده شوند. بطري های شيشه ای ترکیبات آب را در صورتي که قبلا براي غلظت های بالاي فلورايد استفاده نشده باشند می توان استفاده نمود. برای نمونه برداری چندين نوبت با نمونه بطری نمونه برداری را براي خنثي آردن آلر باقيمانده نبايد زياد (SPADNS)شستشو دهيد.

در رو ش اسپاندز معرف دکلريناسيون اضافه شود، همچنين معرف دکلريناسيون ارسنيت سديم،به تيو سولفات سديم در روش اسپاندز ترجيح داده می شود زيرا تيوسولفات توليد کدورت می نمايد که موجب اشتباه در قرائت می گردد.

به علت دخالت يون هاي مزاحم (کلرور ٧٠٠٠ ، قليائيت ۵٠٠٠ ، سولفات ٢٠٠ ،فسفات ١۶ ، آهن ٠ ميلي گرم در ليتر) لازم است که نمونه را طبق دستور تقطير نموده ولي چنانكه ١٠ آلومينيم ١ غلظت يون هاي مزاحم بالا نباشد مي توان تعييين مقدار فلوئور را بدون عمل تقطير مستقيما انجام داد.

تجهيزات مورد نياز فلوراید در آب

  • اسپكتروفتو فتو متر
  • ترازوي حساس الكتريكي
  • وسايل شيشه اي مورد نياز

معرف ها مورد نیاز

  • محلول استوك فلورايد : ٢٢١ ميلي گرم فلوئور سديم بدون آب را در آب مقطر حل و تا يك ليتر رقيق نماييد.                    (1mil= 100μgF)
  • محلول استاندارد فلوئور : ١٠٠ ميلي ليتر محلول استوك را با آب مقطر رقيق وتا حجم يك ليتر رقيق کنيد. ( 1mil=10μgF)
  • محلول SPADANS که ۵٨ ميلي گرم معرف ( سديم ٢ – (پارا سولفوفنيل آزو) – ١و ٨ دي هيدرآسي ٣و ۶ نفتالن دي سولفونات ) را در آب مقطر حل کرده و تا ۵٠٠ميلي ليتر رقيق کنيد. اين محلول در تاريكي مدت ها پايدار است. اگر از نور مستقيم محافظت شود براي مدت يك سال پايدار است.
  • معرف اسيد زير کونيم : ١٣٣ ميلي گرم آلرور زير کونيم اکتا هيدرات را در حدود ٢۵ ميلي ليتر آب مقطر حل کرده و ٣۵٠ ميلي ليتر اسيد (ZroCl28H2O ) کلريدريك غليظ به آن افزوده وتا ۵٠٠ ميلي ليتر رقيق کنيد.
  • معرف اسيد زير کونيل: حجم هاي مساوي از محلول SPADANS و ومعرف اسيد زير آونيل را با يكديگر مخلوط کنيد. اين محلول براي حداقل دو سال پايدار است.
  • محلول رفرانس : ١٠ ميلي ليتر محلول SPADANS و را به ١٠٠ ميلي ليتر آب مقطر اضافه کنيد سپس ٧ ميلي ليتر اسيد کلريدريك غليظ را تا ١٠ ميلي ليتر رقيق کرده و به محلول SPADANS بيافزاييد اين محلول براي مدت يك سال حداقل پايدار است.
  • محلول ارسنيت سديم : 5 گرم ارسنيت سديم را در مقداري آب مقطر حل آرده و به حجم يك ليتر برسانيد . دقت شود اين محلول فوق العاده سمي و پايدار است واز بلعيدن آن اجتناب کنيد .

روش آزمایش فلوراید آب

١ ميليگرم در ليتر در حجم ۵٠ ميلي ليتر تهيه کنيد و سپس محلول هاي استاندارد را از رنج صفر تا ۴ با پيپت ١٠ ميلي ليتر از محلول مخلوط اسپاندز و اسيد زير کونيل به آن افزوده و مخلوط کنيد و در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت و منحني استاندارد را رسم کنيد . (در اينجا ميتوان از محلول رفرانس که تحت همين شرايط تهيه شده است استفاده کرد وجذب آنرا از جذب استانداردها کم کرد).

به ۵٠ ميلي ليتر نمونه يا يك حجم رقيق شده تا ۵٠ ميلي ليتر ( اگر نمونه شامل کلرباقيمانده باشد  ارسنيت سديم براي خنثي کردن مي افزاييم) معرف اسپادنز زیرکونیوم را اضافه کرده و پس از 10 دقیقه ، اسپکتروفتومتر را روي جذب صفر قرار داده و با استفاده از محلول رفرانس و جذب استانداردها ، در طول موج ۵٧٠ نانومتر در مقابل بلانك مقدار جذب را قرائت کنيد. و از روي منحني استاندارد غلظت نمونه را تعيين مي کنيم.

 

مقالات پیشنهادی

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران

مصاحبه آقای محمد محمودزاده در رادیو تهران روز یک شنبه 21 فروردین جناب آقای محمد محمودزاده مدیر عامل شرکت آبرام در برنامه علم بهتر است در رادیو  تهران حضور داشتند. موضوعاتی مانند آلودگی آب و هوا و ریزگرد ها مورد بررسی قرار گرفت. جهت دریافت فایل ضوتی این برنامه بر روی لینک های زیر کلیک […]

کیفیت میکروبی منابع آب

کیفیت میکروبی منابع آب یک رویکرد مطلوب برای تأمین آب، استفاده از بهترین و ایمن ترین منبع آب در دسترس می باشد. گاهی اوقات با توجه به کمبود منبع آب باکیفیت، جوامع باید برای افزایش کیفیت منابع آب آشامیدنی خود، اصلاحاتی روی آب انجام دهند. جوامع بشری عمدتاً آب آشامیدنی خود را از منابع سطحی […]

نیترات آب

 نیترات آب

 نیترات چیست؟ نیترات آب یک آنیون معدنی است که از اکسیداسیون معدنی نیتروژن بوجود می آید و نقش مهمی در چرخه ی نیتروژن و بویژه در سنتز پروتئین در گیاهان دارد. منشا اصلی نیترات آب: نیترات در اغلب آبهای آشامیدنی وجود دارد و علت آن فعالیت های بشری مانند استفاده بیش از حد از کودها […]

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی

هدایت الکتریکی آب آشامیدنی : شـوري كـه بـه عنوان عامـل نشـاندهنده ي حضور نمك هاي محلول در آب است، با عنوان هدایت الکتریکی آب آشامیدنی و يا كل مواد جامد محلول آب آشامیدنی مورد سـنجش قـرار ميگيرد. وجود شوري در آب آشاميدني علاوه بر تأثير بر طعم و مزه ي آب، تمايل به اسـتفاده از […]

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) در آب آشامیدنی

عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها (فلزات سنگین) ( Trace elements and micronutrients (heavy metals)) در آب آشامیدنی معمولاً در آب های طبیعی، بسیاری از عناصر با مقدار کم (عناصر کم مقدار و خُردمغذی ها(فلزات سنگین) )یافت می شود که از هوازدگی و انحلال سنگ ها و خاک ها، فاضلاب های شهری و صنعتی، زه […]

طعم و بوي آب استخر

طعم و بوي آب استخر : از آنجا که احساس طعم و بوي آب استخر  غالباً به یكدیگر مربوط هستند غالباً موادي که در داخل آب ایجاد بو ميکنند، تقریباً هميشه ایجاد طعم نيز مينمایند و نيز (عكس این مطلب) مواد معدني زیادي وجود دارند که ایجاد طعم ميکنند ولي به هيچ وجه توليد بو […]

استاندارد رنگ آب

استاندارد رنگ آب استاندارد رنگ آب آشامیدنی باید حداکثر ۱۵ پلاتین ، کبالت برای رنگ حقیقی (TCU) باشد که مقدار رنگ آب آشامیدنی به دستگاه اسپکتروفتومتر قابل اندازه گیری است. هر چند هدف اصلي و اوليه در تصفيه خانه آب توليد آب سالم و بهداشتي است كه متغيرهاي آن در حد استانداردهاي سلامت باشد. اما مسايل […]

روش اندازه گیری سیلیس در آب

روش اندازه گیری سیلیس در آب روش اندازه گیری سیلیس در آب با استفاده از روش مولیبدات سیلیس با روش شماره 4500SiO2.C بر اساس کتاب استاندارد متد می باشد که در مطلب روش اندازه گیری سیلیس تمامی تجهیزات و مواد و محلول های مورد نیاز برای انجام این آزمایش تشریح شد و در اینجا دستورالعمل های […]

آزمایشگاه آب و خاک تهران

آزمایشگاه آب و خاک تهران آزمایشگاه آب و خاک تهران شرکت آب راهبر محاسب یکی از آزمایشگاه های فعال در زمینه آزمایش آب و خاک می باشد. این آزمایشگاه در مرکز رشد واحدهای فناوری و کارآفرینی دانشگاه شهید بهشتی واقع شده است (آدرس آزمایشگاه). در این آزمایشگاه کلیه پارامترهای مربوط به آب و خاک آزمایش […]

آزمایش آب کارواش

آزمایش آب کارواش : آب مورد مصرف در کارواش های متفاوت از آب آشامیدنی می باشد. لذا آزمایش آب کارواش ضروری می باشد که بهینه کیفیت آب برای استفاده در کارواش ها را بدست آورد.  یكي از مهمترین و حساس ترین مباحثي که باید در طراحي و آزمایشات تاسيسات سیستم آب کارواش ها در نظر […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید