محیط کشت آزمایش mpn

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محیط کشت آزمایش mpn

آزمایش تخمیر چند لوله (Multiple-Tube Technique) برای تعیین باکتری های گروه کلیفرم و باکتری های آلاینده آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. محیط کشت آزمایش mpn به شرح جدول زیر می باشد که در سه بخش آزمایش های پیش فرض (Presumptive) ، آزمایش های تاییدی می باشد. سپس محاسبات مربوط به تعیین و ثبت نتایج مربوط به جدول MPN  می باشد.

روش تهیه محیط کشت  Azide dextrose broth

که پی اچ آن باید 7.2 باشد و بعد از استریل کردم بای در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نگه داری شود. در ادامه روش ساخت محیط کشت pse آگار تشریح می گردد.

روش تهیه محیط کشت pse آگار

در محیط کشت آزمایش mpn بعد از اتوکلاو ذاری و استریل محیط کشت pse آگار ، باید پی اچ نمونه 7.1 باشد. هیچ وقت محیط کشت ها را در پلیت ها به مدت بیشتر ۴ ساعت در دمای ۴۵ تا ۵۰ درجه سانتی گراد قرار داده نشود.

 آزمایش های پیش فرض (Presumptive)

در این مرحله ،مقداری از دسته های لوله های آزمایش دارای محیط کشت pse آگار را با مقداری متناسب با نمونه ها و لوله های رقیق کنید. از لوله های ۱۰ میلی لیتری یا کمتر استفاده کنید. ابعاد و حجم لوله ها با توجه به ویزگی های محیط کشت می تواند تغییر کند. بهتر است از لوله های زیر ۱ میلی لیتر استفاده نشود.  لوله های رقیق شده را در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد در انکوباتور قرار داده شوند. از لحاظ وجود رطوبت در انتهای ۲۴ ساعت لوله ها را بررسی شوند.

آزمایش های تاییدی ( Confirmed)

تمامی لوله ها را از لحاظ وجود رطوبت بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت که در انکوباتور قرار گرفتند ، مورد برررسی قرار گرفته شوند.  خط  نسبی که محیط کشت pse آگار توسط آنها در لوله ها قرار گرفته اند و بعد از آن نیز حجمی از نمونه که به آن اضافه شده است، باید موازی باشد. ظروف مورد نظر باید در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد برای مدت ۲۴ ساعت قرار بگیرند. کلنی ها قهوه ای یا سیاه به همراه حباب های سیاه تایید کننده حضور استرپتوکوک مدفوعی می باشند. کلونی های سیاه و قهوه ای با حباب های سیاه ممکن است لوله های که دارای 6.5 درصد سدیم کلراید می باشند. رشد در سدیم کلراید 6.5 درصد براث در دمای ۴۵ درجه سانتیگراد نشان دهنده کلونی های متعلق به گروه استپتوکوکوس می باشد.

رشد باکتری های استپتروکوکوس مدفوعی

میزان استپتروکوکوس مدفوعی از تعداد ظروف که در هر سری از محیط کشت pse آگار مثبت شده اند، حدس زده می شوند.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

كليفرم

روش تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم

تخمير چند لوله اي براي باكتري هاي گروه كليفرم گروه كليفرم شامل گونه هايي از باكتري هاي متعلق به خانواده آنتروباكتريا سه ها هستند. تعريف قديمي از اين گروه بر اساس باكتري شناسي علمي نبوده.بلكه مبتني بر روش تخمير لاكتوز مي باشد. بنابراين در رابطه با روش تخمير، اين گروه تحت عنوان باكتري هاي هوازي […]

کیفیت آب

کیفیت آب کیفیت آب ،بسياري از مواد شيميایي در آب تنها پس از یک دوره حضور بلند مدت و تماس با مصرف کننده گان نگران کننده مي باشد. از این رو براي کاهش ریسک شيوع بيماري هاي منتقله از آب و بيماري هاي ناشي از عدم شستشوي کافي در شرایط اضطراري، حتي در صورتي که […]

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب

وسایل و لوازم آزمایشگاه آب : وسایل و لوازم آزمایشگاه آب در تصفیه خانه ها و آزمایشگاه های عمومی آب بر حسب تنوع آزمایشات میتواند متفاورت باشد. فرض اینکه برای انجام آزمایشهای گفته شده در آزمایشگاه آب باید به وسایل ولوازم زیر مجهز شود. واضح است که اگر نوع فرآیند تصفیه و واحدهای تصفیه، با آنچه به […]

TDS آب دیگ بخار

TDS آب دیگ بخار TDS آب دیگ بخار یکی از پارامترهای بسیار مهم در آب دیگ بخار است که باید مرتب آزمایش شود. آزمایش و اندازه گیری مقدار TDS به این خاطر انجام می شود که بتواند میزان غلظت آب دیگ مشخص شود. با مشخص شدن میزان TDS آب دیگ و غلظت آن می توان […]

میزان استاندارد کلر در آب استخر

میزان استاندارد کلر در آب استخر : میزان استاندارد کلر در آب استخر چگونه باید باشد؟ ماده اي كه به گونه اي متداول براي گندزدايي به كار ميرود كلرين  (Cl2) است. كارآيي گاز كلر براي كلرزني به علت اثرات ذرات اين فرآورده است كه پس از افزودن مقدار معيني از آن به آب ميكرو ارگانيسم هاي مضر […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

خبرنامه پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی

خبرنامه پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی سومین نشست مشترک مدیران مراکز رشد و معاونین پارک‌های علم و فناوری تهران در پارک شهید بهشتی سومین نشست مشترک مدیران مراکز رشد و معاونین پارک‌های علم و فناوری تهران بیست و نهم مردادماه، با هدف ارائه تجربیات و سازوکارهای تجاری‌سازی برای بدست آوردن راه‌حل‌هایی در راستای […]

اندازه گیری BOD 5

اندازه گیری BOD 5 اندازه گیری BOD 5 يک نمونه وابسته به مقدار ماده آلی موجود در آن می باشد، که به طور قابل ملاحظه ای متغير است . سيستم اندازه گيری BOD اکسی دايرکت آکواليتيک ، برای حجم های مختلف نمونه و محدوده های اندازه گيری متناظر كه در جدول زير ليست شده کاليبره […]

آزمایشگاه بهداشت آب

آزمایشگاه بهداشت آب : در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از […]

آب چاه زمين های كشاورزي

آب چاه زمين های كشاورزي : آب چاه زمين های كشاورزي دارای اهمیت زیادی است. بكارگيري كودهاي شيميايي ازته در عمليات كشاورزي يكي از منابع مهم ورود نيترات به آبهاي زيرزميني مي باشد. در كشور ما به ويژه در مناطق ساحلي كه سطح آب زيرزميني بالاست، در مناطق فعال از نظركشاورزي، خطر آلودگي آبهاي زيرزميني […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید