محیط کشت باکتری

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند.

  1. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط کشت گوجه فرنگی ، محیط جگر و محیط هایی که در ترکیب آنها از عصاره گوشت استفاده شده است.
  2. محیط های کشت مصنوعی :ترکیبی از مواد شیمیایی با مقادیر معینی از هرکدام هستند.
محیط کشت رشد باکتری

انواع محیط کشت باکتری از نظر حالت

  1. محیط ها کشت مایع : محیط کشت های مایع که به آنها پسوند برات می افزایند ، مانند نوترینت برات
  2. محیط های کشت نیمه جامد : که پسوند مدیوم به آنها افزوده می شود،  مانند SIM مدیوم که در صدر آگار آنها کم است.
  3. محیط های کشت جامد : که دارای پسوند آگار هستند، مانند نوترینت آگار

برای تهیه محیط های کشت جامد آزمایش MPN، به میزان ۱۵ تا ۲۰ گرم بر لیتر آگار یا ژلاتین به محیط های مایع افزوده می شود. آگار ، پلی ساکاریدی است که از یک نوع جلبک دریایی استخراج می شود و ژلاتین ماده ای است که ممکن است توسط  باکتری ها  تجزیه شده و محیط سفتی خود را از دست بدهد. در ضمن، ژلاتین در دمای بالاتر از ۲۴ درجه سانتی گراد به حالت مایع در می آید. در نتیجه ، آگار برای سفت کردن محیط های کشت مناسب تر است. این ماده در ۴۰ درجه سانتیگراد به حالت جامد  و در ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتیگراد به حالت مایع در می آيد.

محیط کشت باکتری ، فضای مناسبی برای رشد باکتری ها بوجود می آورد

محیط کشت باکتری برای جداسازی باکتری

  1. محیط های کشت غنی شده : دارای کلیه مواد لازم برای رشد باکتری ها می باشد. در این محیط باکتری هایی که نیاز های غذایی پیچیده ندارند ، قادر به رشد هستند مانند نوترینت آگار
  2. محیط های کشت افتراقی : این محیط ها ، به علت داشتن مواد مخصوص ، باعث تمایز برخی از باکتری ها می شوند، مثل محیط EMB و مکانیکی که دارای معرف های شیمیایی ویژه ای می باشند گه باکتری های گرم مثبت روی آنها رشد نکرده و باکتری های تخمیز کننده لاکتوز را متمایز می سازد.
  3. محیط های کشت اختصاصی : در این محیط ها ، فقط باکتری های خاص رشد می کنند، مانند محیط کشت های مانیتول سالت آگار (MSA) ،  که در آن فقط استافیلوکوکوس اورئوس ، که قادر به تخمیر قند مانتیول و بقا در مقدار 7.5 درصد کلرور سدیم است، توانایی رشد دارد.

 

 

مقالات پیشنهادی

اسپکتروفتومتر

آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر آنالیز دستگاهی دستگاه اسپکتروفتومتر اسپکتروفتومتر یا طیف سنج، دستگاهی است که شدت نور را به صورت تابعی از طول موج اندازه گیری می کند. این کار با انکسار پرتو نور به طیف طول موج ها و آشکارسازی شدت ها با دستگاه باردار و نمایش نتایج به صورت گراف انجام می شود. […]

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست

آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست ، آزمایشگاهی است که بتواند پارامترهای زیست محیطی را بر اساس آیین نامه و مقررات جاری انجام دهد. این نوع آزمایشگاه های آب که مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست هستند می توانند دولتی یا خصوصی باشند. هر آزمایشگاه آب معتمد محیط زیست پارامترهای مشمول […]

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب

انعقاد – لخته سازی – ته نشینی در تصفیه آب در واقع در انعقاد آب توسط منعقد کننده هایی مانند نمک های آهن و آلومینیوم و بعضی مواقع کمک منعقد کننده ها از جمله سیلیکای فعال، بنتونبت، پلی الکترولیت ها و نشاسته ناپایدار شده و ذرات کلوئیدی از جمله کلوئیدهای معدنی، سلول های میکروبی و […]

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی

طرز تهیه محیط های کشت میکروبی طرز تهیه محیط های کشت میکروبی ، معرف های که در آزمایشگاه میکروب شناسی آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد، متفاوت است. در ایتجا به تشریح ساخت محیط کشت لاکتوز ، سوربیتول ،آزمون های تخمیر سلولی ، تست ایندول و تست متیل رد می پردازیم. بر اساس […]

خوردگی دیگ بخار

خوردگی دیگ بخار   آب­ های طبیعی در اثر تبخیر، رسوباتی را بر جا می­ گذارند که موجب خوردگی دیگ بخار و بروز مشکلاتی می گردند. همچنین این گونه آب­ ها می ­توانند خوردگی سطوح دیگ ­های بخار را شامل شوند. این مشکلات علاوه بر متوقف شدن سیستم و لزوم به تعویض قطعات موجب افزایش […]

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی

شاخص های کیفیت آب زیرزمینی به طور کلی زمانی که شاخص های کیفیت آب زیرزمینی مناسب و با کمیت کافی موجود باشد احتمال شفاف بودن، بی رنگ بودن و کیفیت بهتر باکتریایی این آب بیشتر از آب دیگر منابع است. البته شفافیت به طور خود به خود خلوص باکتریایی را تضمین نمیکند. بطوریكه بسیاری از چاه […]

آلودگی استخر

آلودگی استخر آلودگی استخر و تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد مدفوعی ،راسهالی و استفراغ شامل بندها و موارد زیر می شود: الف) آلودگی استخر با مواد مدفوعی 1) وقتی مدفوع در استخر مشاهده گردد، فوراً باید همه افراد را از استخر خارج نمود. 2 )مواد مدفوعی را توسط وسیله ملاقه مانند خارج […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

روش اندازه گیری آرسنیک

روش اندازه گیری آرسنیک روی نورسنجی به وسیله دی اتیل دی تیوکاربامات نقره: این روش جهت اندازه گیری یون های آرسنیک در غلظت های بین، مناسب می باشد.     مزاحمت ها و نحوه حذف آنها: مواد اکسید کننده که مانع تبدیل یون های آرسنیک به ارسین هستند باید قبل از اندازه گیری احیاء گردند. […]

روش کار جارتست

جارتست

جارتست جارتست یکی از آزمایش  های هم آب و فاضلاب است. اگر چه اخیرا پیشرفت هایی در شناخت مکانیزم فرایند انعقاد حاصل شده اما هنوز از آن به عنوان یک دانش دقیق و جامع نام برده نمی شود.از این رو انتخاب و به دست آوردن مقادیر بهینه از منعقد کننده ها به جای آن که […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید