محیط کشت میکروبی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

محیط کشت میکروبی

هنگام تهیه محیط کشت میکروبی باید  ذخیره سازی پودر مدیا دی هیدراته در ظروف بسته در محیط تاریک در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتیگراد باشد و محیط های کشت در فضای دارای رطوبت کمتر از اتمسفر نگه داری شود. از این محیط کشت ها نباید زمانی که به صورتی کیکی شکل در آمده اند استفاده کرد و یا زمانی که خاصیت پودر گونه خود را از دست داده اند استفاده کرد. پودر های دی هیدارته که بمنظور رشد میکروبی از آنها استفاده می شود برای محیط کشت استفاده می شود را در مقیاس کوچک تهیه شود به اندازه که درب های باز شده این محیط کشت ها بیشتر از ۶ ماه باز نمانند.

 

توزیع محیط کشت میکروبی در پلیت های رشد میکروبی

بعلاوه از محیط کشت های دی هیدراته شامل مواد انتخابی مانند سدیم آزاید ، نمک بایل و مشتقات آن ، آنتی بیوتیک ها ، آمینو اسید های دارای سولفور و … استفاده می شود. کشت به روش های مختلفی از جمله پور پلیت یا تخمیر چند لوله ای قابل انجام است.

بهینه است که محیط کشت میکروبی در بسته های یک دست انتخاب شود تا که در طول مدت یک هفته مصرف شود. اگرچه محیط های کشت در بسته های در دار تهیه شود به مدت ۳ ماه نیز می توان از آنها استفاه کرد. مواد مدیا نباید در تماس مستقیم نور آفتاب یا در تماس با رطوبت قرار داشته باشند.

محیط کشت های مایع که در لوله های تخمیر برای آزمون های میکروبی مانند توتال کلی فرم و کلیفرم گوارشی مورد استفاده قرار می گیرد ، ممکن است هوای کافی در لوله تولید کنند مادامیکه در دمای ۳۵ درجه سانتیگراد رشد انجام شود. که در اندازه گیری توتال کلی فرم در محیط کشت های مایع لاکتور تولید حباب و کدورت در لوله ها نشانه رشد باکتری های می باشد.لوله های تخمیر برای رشد که در دمای پایین نگه داری شده اند در یک روز قبل که لوله های دارای حباب و کدورت باشند.

لوله های تخمیر ممکن است تقریبا در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد رشد کنند. اما ممکن است در تحت شرایط این دما ، مه و بخار در این شرایط تولید شوند. به همین دلیل نباید در این دما نباید محیط کشت ها را قرار داد.

تاثیر PH بر محیط کشت میکروبی

محیط کشت ها درمحیط های دارای PH متغیر واکنش نشان داده و منجر به تبادل یون هیدروژن می شود. کاهش پی اچ در طول زمان استریل کردن باعث تغییر به آرامی در استریل شدن می شود. واکنش اولیه نیاز به گرفتن نتیجه اولیه و ثانویه از محیط کش دارد. کاهش PH معمولا به اندازه 0.1 تا 0.2 است اما بعضی اوقات تغییر 0.3 ممکن است تاثیر بیشتری در محیط کشت ایجاد کند.

مقالات پیشنهادی

استاندارد آب دیگ بخار

استاندارد آب دیگ بخار تنها استانداردی که در مورد استاندارد آب دیگ بخار نوشته شده نشریه شماره 6039 موسسه استاندارد ایران است. هدف از تدوین این استاندارد تعیین شرایط تنظیم آب دیگ بخار یا روش های تنظیم شیمیایی یا درمان قلیایی می باشد. یکی از اهداف مهم تنظیم آب مصرفی دیگ بخار حفظ و نگهداری […]

ترکیبات آلی فرار voc

ترکیبات آلی فرار voc ترکیبات آلی فرار voc ، یکی از آلاینده های مهم آب و  هوا می باشند که علاوه بر اثرات نامطلوب فیزیولوژیکی بر بدن انسان همچون سرطان، جهش ژنتیکی، تحریک چشم، مخاط بینی و گلو، سرگیجه و سردرد و حتی از دست دادن حافظه کوتاه مدت، در حضور اکسیدهای نیتروژن و پرتو فرابنفش […]

گلخانه با سیستم کشت هیدروپونیک

آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک

آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک آزمایش آب گلخانه‌های هیدروپونیک بسیار مهم و حیاتی است چرا که در سیستم کشت هیدروپونیک، آب محیط اولیه برای رساندن مواد مغذی به گیاهان می‌باشد. کیفیت پایین آب می‌تواند باعث بیماری، سمیت، کم آبی، بازدهی کم و سایر مشکلات شود. آب با کیفیت پایین می‌تواند محصولات کشت شده را در عرض […]

تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب

تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب باکتری اشرشیاکلی یکی از اعضای گروه کلیفرم مدفوعی است. تشخیص باکتری اشرشیاکلی در آب نشانگر آلودگی مدفوعی در آب می باشد.تست های آنزیمی که توسعه داده شده اند منظور شناسایی این ارگانیسم طراحی و اجرا شده اند.در این روش ، اشرشیاکلی (E.coli) به عنوان باکتری گروه کلی فرم تعریف شده اند که  دارای […]

ترکیبات آلی نیتروژن دار

ترکیبات آلی نیتروژن دار از نظر شیمی تجزیه، نیتروژن آلی به نیتروژن مقید در مواد آلی با حالت اکسایش 3- گفته می شود؛ به طوری که بتوان آن را با روش کِلدال اندازه گیری کرد. در روش کِلدال، نیتروژن تمام ترکیبات آلی نیتروژن دار اندازه گیری نمی شود؛ بلکه نیتروژن مواد آلی طبیعی همچون پروتئین […]

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط […]

نيتروژن آب و فاضلاب

نيتروژن آب و فاضلاب: نيتروژن آب و فاضلاب عموما به شکل نیتروژن آلی یا نیتروژن آمونیاکی یا نیتروژن نیتراتی یا نیتروژن نیتریتی یا نیتروژن آمونیاکی می باشد. این نیتروژن از روش های مختلفی وارد آب های زیر زمینی یا فاضلاب ها می گردد. نیتروژن عموما از طریق کود های کشاورزی یا فاضلاب وارد منابع آب […]

تصفیه اضطراري آب آشامیدني

تصفیه اضطراري آب آشامیدني  آب آشامیدني  بطور معمول در حين شرایط اضطراري و بعد از آن تصفيه مي شوند تا آب مصرفي، سالم و از نظر مصرف کنندگان قابل قبول باشد. انجام عمليات تصفيه در محل مصرف نسبت به سيستم هاي مرکزي سریعتر و ارزانتر است. اما ممكن است مدیریت آن دشوارتر باشد. در شرایط […]

هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي

هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي : هيدروكربن هاي آروماتيك چند حلقه اي (PAHها)يكي از شايع ترين آلاينده هاي محيط زيست در گـروه تركيبات آلي اند، اين تركيبات شامل دو يا چند حلقه آروماتيك بهم جوش خورده هستند كـه بـه صـورت ايزومرهـاي مختلفي وجود دارند. اين تركيبات در محيط اغلب به صورت مخلوط هاي پيچيده […]

رابطه کیفیت خاک با تولیدات کشاورزی

رابطه کیفیت خاک با تولیدات کشاورزی رابطه کیفیت خاک با تولیدات کشاورزی یک رابطه دو طرفه است، یعنی هر چه کیفیت خاک بهتر باشد میزان تولیدات کشاورزی نیز افزایش می یابد. به دلایل متعددی از جمله کمبود مواد آلی، ماهیت خاک های زراعی کشور(که عمدتاً آهکی می باشند)، بی کربناته بودن منابع آب آبیاری، استمرار […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید