چرخه ازت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

چرخه ازت

در چرخه ازت ، فرآیند های اکسیداسیون و احیا دخالت مستقیم دارند و مقدار اکسیژن محلول در آب ، تعیین می کند که چرخه، به سمت کدام فرآیند میل می کند. ازت از عناصر بسیار مهم تشکیل دهنده پروتئین هایی است که برای میکروارگانیزم ها مورد نیاز است. نظر به اینکه ازت در منابع آب به مقدار محدودی موجود است، به عنوان عامل محدود کننده ی زندگی گیاهان میکروسکوپی آبزی موثر است. با چرخه ازت ، تکامل موجودات زنده ، در آب های پذیرنده تحت تاثیر قرار می گیرد.  اگرچه ۷۸ درصد اتمسفر را، مولکول ازت تشکیل می دهد، اما این گاز فقط برای تعداد معدودی از باکتری ها قابل استفاده است. بقیه باکتری ها، ازت را به صورت ترکیبات نیترات ، آمونیاک یا اسید جذب می کنند.

چرخه ازت

ارگانیزم ها ، ازت را به صورت ترکیبات نیترات (NO3) ، آمونیوم  یا اسید جذب می کنند. این جانداران، قسمت اعظم ترکیبات ازت را به اسیدنوکئیک و پروتئین های مورد نیاز  سلول خود تبدیل می کنند.

مواد دفعی حاصل از سوخت ساز حاوی ازت و موجودات مرده، توسط میکروارگانیزم ها تجزیه می شوند. چرخه ازت را می توان به ۴ بخش اصلی تقسیم کرد:

  1. تثبیت ازت هوا
  2. آمونیفیکاسیون
  3. نیتریفیکاسیون
  4. دنتریفیکاسیون

تثبیت ازت هوا

اگرچه تنها انواع محدودی از میکروارگانیزم ها قادر به جذب ازت هوا هستند، ولی این فرآیند در کنار فرآیند فتوسنتز، مهم ترین فرآیند های تولید مواد آلی هستند. از گروه جلبک های سبز- آۤبی ، انواعی خاص قادر به جذب ازت هوا هستند. باکتری های زیر در آب قادر به جذب ازت هستند:

  1. هوازی
  2. اختیاری هوازی
  3. بی هوازی

 

آمونیفیکاسیون

تجزیه پروتئین را تا مرحله معدنی سازی را آمونیفیکاسیون می نامند. در بدن جانداران تکامل یافته تر، ابتدا ادرار تشکیل می شود. این ماده را برخی از باکتری ها و مخمر ها به کمک آنزیم Urease تجزیه می کنند.

نیتریفیکاسیون

در چرخه ازت  تبدیل آمونیاک به نیتریت و سپس به نیترات را نیتریفیکاسیون می نامند.

مقالات پیشنهادی

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب

روش اندازه‌گیری آمونیاک در آب آمونیوم به صورت NH₄⁺ و یا نمک‌های آن با معرف نسلر (محلول قلیایی یدات جیوه و پتاس K2HgI4) تولید ترکیبی به رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای می‌نماید که میزان آن را می‌توان توسط اسپکتروفتومتر اندازه‌گیری نمود. در آزمایشگاه آب راهبر محاسب (آبرام) علاوه بر آمونیاک، کلیه تست های فیزیکی – […]

محیط کشت باکتری

محیط کشت باکتری محیط کشت باکتری ، دارای موادی هستند که برای رشد و تکثیر میروارگانیزم های موجود در آب و فاضلاب لازم است که این محیط ها به دسته های زیر تقسیم می شوند. محیط کشت های طبیعی :از منابع حیوانی یا گیاهی تهیه می شوند، مثل محیط کشت دارای سیب زمینی ، محیط […]

نیترات آب

 نیترات آب

 نیترات چیست؟ نیترات آب یک آنیون معدنی است که از اکسیداسیون معدنی نیتروژن بوجود می آید و نقش مهمی در چرخه ی نیتروژن و بویژه در سنتز پروتئین در گیاهان دارد. منشا اصلی نیترات آب: نیترات در اغلب آبهای آشامیدنی وجود دارد و علت آن فعالیت های بشری مانند استفاده بیش از حد از کودها […]

کیفیت آب آبیاری کشاورزی

کیفیت آب آبیاری کشاورزی : کیفیت آب آبیاری کشاورزی متناسب با خواص شيميايي و تاثير آن بر گياه و خاك، به گروه هاي متفاوتي طبقه بندي مي شوند مناسب بودن آن بستگي به آب و هو ا، خصوصـيات فيزيكـي و شـيميايي خـاك، نـوع گيـاه و مـديريت آبيـاري دارد. نوعي طبقه بندي بـراي آب آبيـاري بـر مبنـاي […]

آنالیز مشخصات فاضلاب

آنالیز مشخصات فاضلاب در طراحي فرآيند لجن فعال ، آنالیز مشخصات فاضلاب درای اهمیت است. آنالیز پساب در طراحی پارامتر های حجم حوض هـوادهي ،حجـم توليـد لجـن ،حجـماكسيژن مورد نياز و غلظت پارامترهاي مهم پساب خروجي تاثیر گذار است. براي طراحي مناسب فرآيند لجـن فعال، آنالیز مشخصات فاضلاب شايد حياتي ترين مرحله فرآيند باشد. توصيف ويژگـي […]

کیفیت آب آبیاری

کیفیت آب آبیاری : در بررسی کیفیت آب آبیاری وقتی به علت اثر نمک های خاص، میزان نفوذ آب به داخل خاک چنان کاهش یابد که آب کافی در اختیار گیاه قرار نگرفته و عملکرد محصول کاهش می یابد، مشکل نفوذپذیری که ناشی از کیفیت آب آبیاری است پیش می آید. مدیریت و طراحی مناسب سیستمهای […]

آب پرورش زالو

آب پرورش زالو برای سنجش کیفیت آب پرورش زالو آنالیزهای میکروبی، شیمیایی و فلزات سنگین آب انجام می شود. آنالیز شیمیایی شامل پارامترهای کلسیم، قلیائیت کل، سختی، منیزیم، سولفات، فسفر کل، آمونیاک، سولفید، نیتریت و دی اکسید کربن است. هزینه آزمایش پارامترهای شیمیایی ذکر شده در آزمایشگاه آب شرکت آبرام 3650000 ریال می باشد. آنالیز […]

آلودگی آب پرورش ماهی

آلودگی آب پرورش ماهی : آلودگی آب پرورش ماهی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در کیفیت آب استخر پرورش ماهی است. امروزه با رشد سریع جمعیت در جهان و کاهش ذخایر ماهیان، نیاز شدیدي به تکثیر و پرورش آبزیان احساس میشود. این نیاز باعث افزایش چشمگیر پرورش متراکم ماهیان گوناگون در سطح جهان شده است. از […]

فسفر خاک

فسفر خاک فسفر که نقش عمده ای در انتقال انرژی بازی می کند بین 0.1 الی 0.4 درصد از ماده خشک گیاهی را تشکیل می دهد. بنابراین فسفر در فرآیند فتوسنتز و تمامی فرآیندهای شیمیایی – فیزیولوژیکی در گیاه مهم می باشد. عنصر فسفر جزء غیر قابل تفکیک و اصلی برای تقسیم سلولی و گسترش […]

سختی آب چقدر باید باشد

سختی آب چقدر باید باشد در پاسخ به این سوال که سختی آب چقدر باید باشد ابتدا باید بدانیم منظور از سختی آب چیست؟ و استاندارد آن در آب آشامیدنی چقدر باید باشد؟ سختی آب عبارتست از غلظت یون های کلسیم و منیزیم و چون نسبت به مقدار کمتري املاح روي ، آهن ، آلومینیوم ، منگنز […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید