کشت به روش پورپلیت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کشت به روش پورپلیت

در روش کشت به روش پورپلیت به منظور تشخیص و شناسایی باکتری های اشرشیا کلی،یک میلی لیتر از نمونه آب را به لوله برلیانـت گـرین بـراث حـاوی لولـه دورهـام اضـافه کـرده و همینطور 1 سی سی از نمونه آب را در یک پلیت خـالی ریختـه شود وب بـامحیط کشت مک کانکی آگار بـه صـورت پورپلیـت دو لایـه کشت داده شود و پس از بـسته شـدن محـیط برای کشت به روش پورپلیت آن را بـه همـراه لولـه برلیانت گرین براث در دمای 37 درجه سانتیگراد به مـدت 24-48 سـاعت گرماگذاری گردید.

کشت-به-روش-پورپلیت

روز دوم

پس از 24ساعت پلیت ها از نظر وجود پرگنه مورد بررسی قرار گرفتند.چنانچه پرگنه وجود نداشت.  ودر لوله های حاوی برلیانت گرین براث گـاز تولیـد نـشده بود مجددا 24ساعت دیگر گرماگذاری می شد. اما در صورت مـشاهده پرگنـه (بـا جـلای فلـزی) و تولیـد گـاز در محیط هـای مزبور، پرگنه شمارش شده ، با مراجعه به جدول استاندارد تعداد باکتریهـای کلیفـرم مـدفوعی در 100 سی سی با کشت به روش پورپلیت آب ثبـت مـی شـدند. سپس از محیط برلیانت گرین براث گازدار بر روی محیط مـک کانکی آگار کشت داده تا خالص سازی شود.

روز سوم

پس از خالص سازی، برای پرگنـه هـای مورد نظر آزمونهـای افتراقـی (  SIM, TSI, LDاوره، سـیمون ،سیترات، MRVP ) انجام شود. 

روز چهارم

با توجه به نتایج تستهای افتراقی وجود یا عدم وجود اشریشیاکلی مشخص می شود.

 

قارچها که شامل مخمرها و گونههای رشته ای يا کپکها هستند، ارگانيزم هايی هتروتروف و بدون کلروفيل میباشند که دارای ديواره سلولی سخت وهسته حقيقی بوده و بيشتر هوازی و يا ميکروآئروفيل هستند. قارچها در همه جا پراکنده اند و در هر جايی که ماده آلی غير زنده وجود دارد يافت میشوند. با توجه به ارتباط بين ميزان توده قارچ و مواد آلی میتوان قارچها را شاخص خوبی برای آلودگی آب در نظر گرفت ولی متأسفانه تاکنون هيچ گونه يا گونه هايی از قارچها که از اين نظر اهميت داشته باشند، شناخته نشده اند. وجود تعداد زيادی قارچ، نشانه وجود مقدار زياد مواد آلی میباشد. در بررسیهای انجام شده قارچها از آب آشاميدنی و نيز از سطح داخلی لوله های توزيع آب جدا شده اند. آنها در آب تصفيه شده باقی مانده و يا پس از فرآيند تصفيه وارد سيستم شده، در هر صورت اسپور قارچها قادرند مدت زمان طولانی زنده باقی بمانند. قارچهای بيماری زا در آب مقطر استريل برای مدت زمان زيادی زنده میمانند. گرچه مزه و بوی آبهای آشاميدنی مربوط به وجود ارگانيزمهای پروکاريوت مثل باکتریها، اکتينوميستها و سيانوباکترها است، ولی قارچها نيز باعث تغيير بو و مزه آب میشوند.

 

مقالات پیشنهادی

شمارش کلنی

شمارش کلنی: واژه “واحدهاي تشكيل دهنده كلني” CFU جهت شمارش کلنی بيانگر همه روش هاي آزمايش شمارش کلنی است. در نتيجه تمام نتايج به صورت CFU گزارش مي شود. پس به هنگام تكميل فرم ها مي بايست به روش مورد استفاده ، دما و زمان گرما گذاري و نوع محيط كشت اشاره شود. طبق روش […]

حذف آهن از آب آشامیدنی

حذف آهن از آب آشامیدنی حذف آهن از آب آشامیدنی دارای روش های ویژه ای می باشد که در این محتوا به آن اشاره خواهد شد. در بخش آزمایشگاه شرکت آب راهبر محاسب (آبرام) آزمایش آهن آب و سایر فلزات موجود در آب آزمایش می شود. اگر در آب میزان آهن و سایر فلزات از […]

پاتوژن ها در آب

پاتوژن ­ها در آب: پاتوژن­ ها (میکروب­ های بیماری ­زا) پس از ورود به بدن میزبان، با تهاجم و تکثیر در بافت­ های بدن، ممکن است به بیماری میزبان منجر شوند. از نظر بهداشتی، حضور پاتوژن­ ها در آب آشامیدنی موجب نگرانی انسان است. هر بیماری که پاتوژن عاملِ آن، از طریق آب آلوده وارد […]

آزمایش تعیین سختی آب شهر

آزمایش تعیین سختی آب شهر : آزمایش تعیین سختی آب شهر شامل تعیین غلظت يون های كلسيم و منيزيم در آب می باشد که در مورد آب شهر و آب چاه و یا هر نمونه مجهول كه نیاز به آنالیز سختی آن می باشد. به طور کلی آزمایش تعیین سختی آب شهر در دو مرحله […]

تجزیه بی هوازی

تجزیه بی هوازی تجزیه بی هوازی شامل جدا کردن باکتری های بی هوازی مولد اسپور  مانند گونه های (clostridium) از نمونه های منبع آنها است. بیشتر باکتری های بی هوازی اجباری مولد اسپور به جنس کلاستریدیوم تعلق دارد بر حسب گونه بوتانل ،اسید بوتیریک، استون،اسیداستیک و ایزوپروپانل ممکن است توسط این باکتری ها تشکیل شود. […]

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران

مصاحبه محمد محمودزاده با رادیو تهران ساعت 21 دوشنبه 8 آذر ماه سال 1400 مدیر عامل شرکت آب راهبر محاسب آقای مهندس محمد محمودزاده مهمان برنامه ” برنامه علم بهتر است ” از رادیو تهران بود. موضوع کلی برنامه “آلودگی” (که شامل آلودگی هوا، آب، محیط زیست و …) بوده است. مصاحبه انجام شده با […]

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرج

آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرج آزمایشگاه معتمد محیط زیست کرج ، شرکت آب راهبر محاسب می باشد که خدمات مهندسی محیط زیست را به واحد های صنعتی واقع در استان ارائه می دهد. طبق قوانین محیط زیست ، واحد های صنعتی و غیر صنعتی بایستی به صورت فصلی آنالیز های مربوط به آب و پساب […]

آلودگی میکروبی استخر

آلودگی میکروبی استخر آلودگی میکروبی استخر شامل  انواع بیماريهاي باکتریایی، ویروسی، قارچی و انگلی بوده و تدوین معیارهاي بهداشتی، به منظور جلوگیري از بیماريهاي منتقله از آب آلوده نیز یکی از مهمترین عواملی است که در سالم سازي آب استخرها و سلامت شناگران تأثیر مستقیم دارد. در بررسی کیفی آب استخرهاي شنا، عوامل فیزیکی و […]

تعیین سموم ارگانوفسفره

تعیین سموم ارگانوفسفره روش تعیین سموم ارگانوفسفره با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی می باشد که دارای ستون های مویینه بوده و با شناساگر های NPD یا FPD قابل اندازه گیری است. این روش برای اندازه گیری غلظت ترکیبات ارگانو فسفره می باشد که برای تعیین غلظت نمونه با دقت ppb این اندازه گیری ها را […]

زه آب کشاورزی

زه آب کشاورزی اهميت زه آب کشاورزی در حجم قابل توجه و غيرمتمركز بودن اين منابع است که بخش زیادی از آب آبياري بـه مصرف واقعي گياه نرسيده و در نهايت به صورت زه آب خارج مي شود. زه آب کشاورزی با توجه به حجم قابـل توجه مهمترين منابع آب هاي برگشتي را شامل مي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید