کلی فرم های آب

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کلی فرم های آب

کلی فرم ها و باکتری های موجود درآب از علل اصلی آلوده کننده آب های سطحی و زیرزمینی می باشد و ایرن باکتری ها رشد کننده در روده و انسان و حیوان های خون گرم هستند.MPN
آب آشامیدنی:
آبی است که عوامل فیزیکی، شیمیائی، بیولوژی و راد یونوکلوئیدی آن در حد ی باشد که آشام یدن آن
عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت در انسان ایجاد نکند .
کلیفرم:
گروهی از باکتر ی های هوازی و بی هوازی اختیاری،گرم منفی، بدون اسپور (هاگ) و تخم یرکنندۀ
لاکتوز هستند. این باکتری ها ساکن روده بزرگ انسان و حیوانات می باشند .
کلیفرم های گرماپای:
قادر به تخمیر قند لاکتوز، تولید اسید و گاز در دمای 44 تا 45 درجۀ سلسیوس نیز می باشند.
کلیفرم های گرماپا ی شامل گونه ها ی اشری شیاکلی،کلبسیلا،آنتروباکتر و سیتروباکتر است.
اشریشیاکلی :
در دما ی 44 تا 45 درجۀ سلسیوس از تریپتوفان تولید ایندول کرده و ترکیب 4- متیل امبلی فریل
( MUG ) گلوکوزی د D-ß را هیدرولیز می کنند. زیستگاه طبیعی اشریشیاکلی رودۀ بزرگ انسان و حیوانات خونگرم می باشد . این باکتری ها
معمولاً قادر به تکثیردر محیط  آبی نیستند. بنابراین وجود آنها در آب نشانگر آلودگی مدفوعی جدید است .
باکتریهای هتروتروف
1- Coliform
2- Thermotolerant coliforms
1- Escherichia coli
2- klebsiella
3- Enterobacter
4- Citrobacter
5- 4 – methyl umbelliferyl – β – D glucoside
6- Heterotrophic
باکتری هایی هستند که بر خلاف باکتری های اتوتروف، منبع انرژی آنها مواد آلی است .
باکتری های نشانگر  آلودگ ی آب آشامیدنی:
منظور باکتر ی هایی هستند که وجود آنها در آب نشان دهند ۀ ناکافی بودن فر آیند تصفیه و همچنین
آلودگی آب با مدفوع انسان و حیوان است. مانند کلیفرم های گرماپای، آنتروکوک های مدفوعی،
کلستریدیوم های احیا کنندۀ سولفیت و باکتریوفاژها
ویژگی ها
به طور کلی آب آشامیدنی باید عاری از میکروارگانیسم های بیماری زا مانند آنتروویروس های
انسانی، تک یاختگان بیماریزا ، کرم ها  و ارگانیسم های آزادزی  باشد.
ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی:
1 ویژگی های میکروبیولوژی آب آشامیدنی – جدول 5
ردیف نوع آب نوع باکتری حدمجاز در 100 میلی لیتر
1 کلیۀ آب های آشامیدنی اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی
2 آب تصفیه شده برای استفاده در سیستم توزیع اشریشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای منفی

مقالات پیشنهادی

دستگاه کروماتوگرافی گازی

دستگاه کروماتوگرافی گازی در کروماتوگرافی گازی نمونه تبخير و به سر ستون كروماتوگرافي تزريق مي شود. شويش با جرياني از فاز متحرك گازي بي اثر صورت مي پذيرد. بر عكس اكثر انواع ديگر كروماتوگرافي، فاز متحرك با مولكول هاي آناليت بر هم كنش ندارد و فقط به عنوان وسيله اي براي انتقال مولكول ها از داخل ستون […]

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر

دی اکسید کلر در کشور های اروپایی از دی اکسید کلر در بسیاری از سیستم­ های بزرگ دی ­اکسید کلر (2CLO) به عنوان ماده گندزدای اولیه استفاده می ­شود. اما در ایالات متحده کاربرد آن به عنوان مادۀ گندزدا محدودیت­هایی دارد؛ و در مرحلۀ اول به عنوان وسیله ­ای برای کنترل بو و طعم، اکسیداسیون […]

مواد جامد آب

مواد جامد آب مواد جامد آب به مواد باقی مانده پس از تبخیر آب، و خشک کردن باقی مانده در فِر (آون) در یک دمای خاص، گفته می شود. بنابراین، تمام مواد موجود در آب (به جز گازهای محلول و مواد فرّار) در غلظت مواد جامد آب سهیم هستند. باران پس از رسیدن به سطح […]

دمای استاندارد آب آشامیدنی

دمای استاندارد آب آشامیدنی دمای استاندارد آب آشامیدنی برای مصرف در بازه 18 تا 25 درجه سانتیگراد قرار دارد. منابع آب سطحی، در نتیجه تغییرات طبیعی اقلیمی در طول زمان، دارای نوسانات دمایی هستند. نوسانات دمایی آب های سطحی، عمدتاً فصلی هستند؛ ولی ممکن است در بعضی از پیکره های آب کوچک و کم عمق، […]

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی

میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی : میزان مصرف آب در محصولات کشاورزی  ابتداء به تعريف آب مجازي و فرهنگ مصرف آب و چگونگي تعامل كشورها با كمبود آ ب در توليد و تجارت محصولات مختلف پرداخته و سپس برخي راهكارهاي پيشنهادي براي اصلاح مديريت مصرف بهينه آب به همراه تصاويري از ميزان آب مصرفي […]

کیفیت آب آشامیدنی تهران

کیفیت آب آشامیدنی تهران کیفیت آب آشامیدنی تهران با آزمایش یکسری از پارامترهای میکروبی، فیزیکی – شیمیایی و فلزات سنگین مشخص می شود. در آزمایشگاه آب شرکت آب راهبر محاسب به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست کلیه پارامترهای مربوط به آب آشامیدنی آنالیز می شود. این شرکت در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی – پردیس […]

اندازه گیری نیترات

اندازه گیری نیترات آب : اندازه گیری نیترات آب ، نيترات از جمله عوامل آلاينده منابع آبهای زير زمينی محسوب می شوند که در سالهای اخير به لحاظ گسترش کشاورزی و فعاليتهای انسانی ميزان متوسط آنها در آب های زير زميني رو به افزايش مي باشد. انحلال رسوبات طبيعی حاوی نيترات در آب ، تجزيه گياهان ، […]

آزمایشگاه بهداشت آب

آزمایشگاه بهداشت آب : در آزمایشگاه بهداشت آب به منظور تعیین استانداردهاي آب آشامیدني ، مجموعه مقررات و قوانیني است که از طرف سازمانهاي دولتي مسئول براي حفظ بهداشت و سلامت مصرف کننده تدوين ميگردد.گرچه ممکن است در بعضي موارد نتوان براحتي به اين استانداردهاي کیفي دست يافت لیکن هدف سازمان تولید کننده آب آشامیدني از […]

وسایل آزمایشگاه شیمی

وسایل آزمایشگاه شیمی وسایل آزمایشگاه شیمی که باید کار با آنها را بدانیم شامل عینک و تجهیزات ایمنی، لوله آزمایش،بشر،ارلن،ارلن تخلیه،مزور،استوانه مدرج،بالن ته گرد، بالن ژوژه،بالن سه دهانه،داکنتور،پیپت،بورت،قطره چکان،شیشه ساعت،لوله مویین،لوله شیشه ،مبرد،دسیکاتور،قیف بوخنر،كاغذ صافي،كروزه چيني،بوته چيني، هاون چيني،پيست،لوله شوي،اسپاتول،پيپت پر كن،همزن ميله اي،قفسه لوله آزمـايش،توري نسوز،مثلث نسوز،سه پايه،چراغ بونزن،گيره لوله آزمايش،گيره كروزه،گيره كروزه،گيره بورت، […]

بحران آب

بحران آب : بحران آب مساله ای جهان شمول است که مشکلات عمده ای ایجاد کرده است به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد ابعاد مالی و اقتصادی این مهم بررسی میگردد… استادیار اقتصاد مالی انستیتو فناوری استیونس گفت: باوجود اینکه ایران یکی از بالاترین نسبت‌های «مصرف بالفعل» به «آب شیرین تجدیدشونده» را در دنیا دارد […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید