کیفیت آب آبیاری کشاورزی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیقه

کیفیت آب آبیاری کشاورزی :

کیفیت آب آبیاری کشاورزی متناسب با خواص شيميايي و تاثير آن بر گياه و خاك، به گروه هاي متفاوتي طبقه بندي مي شوند مناسب بودن آن بستگي به آب و هو ا، خصوصـيات فيزيكـي و شـيميايي خـاك، نـوع گيـاه و مـديريت آبيـاري دارد. نوعي طبقه بندي بـراي آب آبيـاري بـر مبنـاي چهـار عامـل:شوري، قليائيت، سميت و ديگر آثار متفرقه تدوين می شود.

معمولاً پساب فاضلاب هاي بهداشتي تركيبي از مواد آلي هيدروكربن ها، چربي ها، پروتئين هـا، نمـك هـاي محلول،عناصر غذايي گياهان (K,N,P)و گاهي نيز مواد سمي همانند برخي فلزات سـنگين وپـاتوژن هـا مـي باشـند.

نوع مواد موجود در پساب و مقدار آن بستگي به الگوي مصرف غذايي، شرايط فرهنگـي، اجتمـاعي، اقتصـادي، شرايط اقليمي و نيز فصول مختلف سال دارد، از نظر شوري علاوه بـر کیفیت آب آبیاری کشاورزی ، بسـتگي بـه زمـان مانـد پسـاب در حوضچه هاي تصفيه نيز دارد ولي عناصري همچون نيتروژن، فسفر، بر و مواد آلي در آب آشاميدني بسيار كم و نـاچيز هستند و در فرايند مصرف شهري و شستشو به آب اضافه مي شوند .فاضلاب كارگاه ها، تعميرگاه ها، غذاخوري هـا، و فعاليتهاي خدماتي نيز موجب افزوده شدن پاك كننده ها، چربي ها، روغن ها و انواع آلاينـده هـا ، مـواد آلـي و ذرات معلق به فاضلاب مي شوند.

سازمان مشترك المنافع علمي و تحقيقات صنعتي استراليا (CSIRO,1999)براي اسـتفاده پايـدار از پسـاب فاضلاب دركشاورزي و درخت كاري، دستور العملي تدوين كرده و پساب هـاي تصـفيه شـده را بـر حسـب محتويـات شيميايي به سه دسته : كم خطر، متوسط و با خطر بالا براي درخت كاري، خاك و آب زيرزمينـي بـه شـرحي كـه در جدول زیر ذكر شده كلاسه بندي كرده است:

کیفیت آب آبیاری کشاورزی

يكي از منابع فلزات سنگين پساب هاي صنعتي ، كارگاه ها سالنهاي توليدي هستند .فلزاتي كـه بـالقوه خطـر آلايندگي از طريق پساب فاضلابها دارند شامل كرم)،(Crكادميوم ) ،(Cdنيكل )(Niسرب)،(Pbروي) (Znجيوه)(Hg موليبيـدن ) (Moمـس)(Cuو كبالـت) (Coهسـتند) (Hannaet al-1992و براسـاس گـزارش Pageو-Feigin (1985)Changوهمكاران 1991)حدود % 70تا % 90فلزات سنگين در مراحل تصفيه اوليـه و ثانويـه از پسـاب جدا مي شوند .کیفیت آب آبیاری کشاورزی  نامناسب مي تواند خواص شيميايي و فيزيكي خاك را تغيير دهد.آبي كه از شوري پاييني برخوردار باشد،حالت خورندگي پيدا مي كند و آبشويي كاني ها و نمك هاي انحلال پذير، بويژه كلسـيم خـاك راسبب شده و موجب مي شود از شدت تاثير پايداركنندگي آن روي خاكدانه ها و ساختمان خاك كاسته شود. معمـولاً سرعت نفوذپذيري خاك با افزايش شوري آب آبياري افزايش پيدا مي كند، در حالي كه با افزايش يون سـديم كـاهش پيدا مي كند.

اين درحالي است كه كشاورزي پايدار متكي به خاك هاي حاصلخيز با خلل و فرج كافي، نفوذپذيري خوب وساختار مناسب مي باشد .سديم جزو عناصري است كه براي رشد گياه مورد نياز نيست وجود غلظت بالاي سديم در پساب باعث بروز سميت در گياه مي شود .نشانه هاي مشخص سميت سـديم سـوختگي برگ، خشكيدگي و مردگي بافت ها در حاشيه خارجي برگ هاست در صورت وجود يون كلسيم در پساب از شدت اثر يون سديم كاسته مي شود.
معمول ترين سميتي كه از طريق پساب ممكن است براي گياهان ايجاد شود ناشي از يون كلرايد است اين يون كلرايد درخاك جذب و يا نگهداري نمي شود، زيرا بخوبي در آب محلول است و با فرايند تعرق در برگ ها انباشته مي شود  (Pescod 1992)اگر غلظت كلرايد در برگ ها از حد تحمل گياه تجاوز كند نشانه هاي مسموميت گياه كه بـه صورت سوختگي يا خشك شدن بافت برگ هاست، ظاهر شده و معمولاً همانند اثرات سديم ابتـدا سـوختگي از نـوك برگ ها شروع مي شود .وقتي غلظت اين عنصر در گياهان حساس در حد 0/3تا 1درصد وزن خشك برگ مي رسـد اين نشانه ها ظاهرمي شوند.
بر،يكي از عناصر اصلي مورد نياز گياهان است كه اگر به مقدار محسوسي بيشتر از نياز گياه در دسترس باشـد (Ayers and Westcot, 1985).ايجاد مسموميت مي كند.

 

 

 

مقالات پیشنهادی

آزمایش آب چاله آسانسور

آزمایش آب چاله آسانسور آزمایش آب چاله آسانسور به دلیل پی بردن به منبع آب نشت شده به آسانسور انجام می شود. پیدا شدن آب در چاله آسانسور موجب نگرانی صاحبان ساختمان می شود. چرا در نگاه اول نشت آب در چاله نشان می دهد که عملیات آب بندی در ساختمان به درستی انجام نشده […]

اندازه گیری tph

اندازه گیری tph : اندازه گیری tph یا همان کل هیدروکربن های نفتی (Total Petroleum Hydrocarbon) توسط دستگاه GC  یا همان کارماتوگرافی گازی قابل انجام می باشد. ,ولی با توجه به اینکه رز برخی از مراجع عمومی توسط Fourier transform infrared spectroscopy انجام می شود ما نیز به شرح این روز می پردازیم  زياد شدن […]

روش صافي غشايي آزمايشات ميكروبي آب

روش صافي غشايي آزمايشات ميكروبي آب : روش صافي غشايي آزمايشات ميكروبي آب ،روشها و فنون مورد نياز براي آزمـايش تعيـين مجمـوع كليفـرمهـا و كليفـرمهـاي مـدفوعي اساسـا مشـابه اسـت. استثنائاتي در انتخاب محيط كشت، انكوباتور، دماي انكوباسيون، ميزان ماكزيمم كلنيهاي رشد يافته بر روي صافي، زمان مجاز قبل از قرائت كلونيها و اختلاف در رنگ […]

حذف نیترات آب آشامیدنی

حذف نیترات آب آشامیدنی : حذف نیترات آب آشامیدنی از مهم ترین چالش های تصفیه آب است. نيترات از متداول ترين آلاينده هاي شيميايي آب هاي زيرزميني مي باشد افزايش آلودگي آبهاي سطحي و زيرزميني توسط نيترات، انگيزه مهمي براي يافتن راه حلهاي با حداقل اثرات زيست محيطي براي حذف آنها مي باشد. با بررسي هاي […]

استاندارد TDS آب کشاورزی

استاندارد TDS آب کشاورزی استاندارد TDS آب کشاورزی بستگی به نوع گیاه می تواند متفاوت باشد. تاثیر TDS (Total Dissolved Solids)یا کل جامدات محلول  در رشد گیاهان بستگی به ماهیت اسمزی دارد.  تحمل گیاهان نسبت به میزان TDS آب آبیاری متفاوت است و کشاورز با کاهش محصول می­ تواند مواجه شود. لذا تعیین کل املاح […]

میزان مصرف آب در صنعت

میزان مصرف آب در صنعت : از آنجا كه میزان مصرف آب در صنعت متفاوت است و هر صنعت معمولا به چندين نوع آب با كيفيتهاي متفاوت نياز دارد، لذا باتوجه به شاخصها، ميتوان آبهاي مصرفي در صنايع را به طور كلي به 4دسته طبقه بندي كرد. اين تقسيم بندي با توجه بـه  کیفيـت آب […]

دتکتورهای کروماتوگرافی گازی

دتکتورهای کروماتوگرافی گازی دتکتورهای کروماتوگرافی گازی یا آشکار ساز ها بخشی از دستگاه GC می باشند که به FID ، TCD،ECD، TIDو تقسیم بندی می شوند. در اینجا به نکاتی در مورد آشکارساز ها می پردازیم. قبل از مطالعه این مطلب سیر مطالب مرتبط به کروماتوگرافی گازی و دتکتور ها را مطالعه بفرمایید. زمان پاسخ یک دتکتور زمان […]

آزمایشگاه آب میکروب شناسی

آزمایشگاه آب میکروب شناسی آزمایش های میکروبی آب شامل توتال کلیفرم ، کلیفرم گوارشی ، باکتری های هتروتروف در آزمایشگاه آب میکروب شناسی شرکت آبرام قابل انجام است. این آزمایش ها برای نمونه های آب معدنی، آب آشامیدنی، آب شرب ، آب چاه یا خروجی تصفیه خانه های آب و فاضلاب که باید این تست […]

آنالیز آب

آنالیز آب آنالیز آب، شامل آنالیز شیمیایی، فیزیکی، میکروبی و فلزات سنگین است که در آزمایشگاه های آب انجام می شود. هر کدام از آنالیزها پارامترهای مختلفی دارند و بر حسب کاربری آب این پارامترها متفاوت است. این آنالیزها برای آب های مختلفی از جمله آب آشامیدنی، آب استخر، آب صنعتی و … قابل انجام […]

طراحی آزمایشگاه آب و پساب

طراحی آزمایشگاه آب و پساب برای طراحی طراحی آزمایشگاه آب و پساب ، باید از حداقل فضای محیط استفاده شده و سعی گردد که میزهای آزمایش ، تمام فضای اتاق را اشغال ننماید. در مطلب استاندارد های طراحی آزمایشگاه شیمی  برخی از استاندارد هی مورد نظر در این زمینه ذکر گردی که این موارد در طراحی […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 2

p گفت:

سلام. امکانش هست منبعی که برای csiro ,1999 دارید رو معرفی کنید؟ ساعتهاست گوگل اسکالر رو زیر و رو کردم ولی متاسفانه نتونستم پیدا کنم. ممنون

developer گفت:

سلام از مسئول مربوطه می پرسیم اطلاع می دهیم خدمتتون

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید