کیفیت آب آشامیدنی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت آب آشامیدنی :

هر بدنه آب شيرين داراي کیفیت آب آشامیدنی خاصي است که از ويژگيهاي فيزيكي- شيميايي است كه عمدتا ناشي ازشرايط آب و هوايي، وضعيت ژئومورفولوژيكي و ژئوشيميايي حوضه آبريز و لايه هاي آبدار زيرين آن است.
بيش از 90درصد آبهاي سطحي كه به طور كامل از تاثير فعاليتهاي بشري مصون مانده اند، كيفيت مطلوب براي اغلب كاربري هاي آب را دارا هستند. درياچه هاي نمك، آبهاي هيدروترمال، درياچه هاي آتشفشاني اسيدي و غيره شرايط شيميايي به گونه اي است كه براي استفاده انسان مناسب نميباشند. با اين وجود، برخي ارگانيزمهاي زنده خود را با شرايط زندگي در اينگونه محيطهاي سخت وفق دادهاند. غلظت طبيعي نمكهاي محلول، فلورايد، آرسنيك و … در برخي از آبهاي زيرزميني نيز ممكن است فراتر از حداكثر غلظت مجاز آنها باشد.

توسعه حيات گياهي و جانوري در آبهاي سطحي توسط مجموعه اي از عوامل مختلف زيست محيطي كنترل ميشود. اين عوامل زيست محيطي در انتخاب گونه هاي مختلف و تعيين قابليتهاي فيزيولوژيكي هر يك از گونه هاي انتخاب شده موثر ميباشند. در مقايسه با ويژگي هاي شيميايي آب، كه با روشهاي تجزيه اي مناسب قابل اندازه گيري ميباشند، ويژگي هاي بيولوژيكي آب تركيبي از شاخصههاي كمي و كيفي بوده و بهسادگي قابل توصيف نيست. در نتيجه ارزيابي كيفي آب بر مبناي ويژگي بيولوژيكي (پايش بيولوژيكي)، در مقايسه با پايش شيميايي، داراي فرآيندي نسبتا پيچيده ميباشد.

پارامتر های شیمیایی کیفیت آب آشامیدنی :

  • پارامترهاي عمومي: دما، اكسيژن محلول، هدايت الكتريكي و مجموع جامدات محلول، قليائيت ، ذرات معلق و كدورت، ،pHعمق قابل مشاهده ديسك سكچي، كدورت ، رنگ و بو
  • پارامترهاي شيميايي: مواد مغذي (آمونياك، نيترات/نيتريت، نيتروژن كل، فسفر، فسفات)، كلر، اكسيژن مورد نياز
    شيميايي
    (COD) ، آهن و منگنز، فلزات كمياب و آفتكشها در صورت كاربري آب مخزن براي مصارف كشاورزي پارامترهاي سديم، منيزيم و كلسيم نيز بايد پايش شوند.                     
  • پارامترهاي آلودگي شيميايي در رسوبات: فلزات كمياب، منگنز و آهن، آلومينيم و كلسيم، آفتكشها و سموم، مواد
    آلي پايدار و فسفات.

پارامتر های میکروبی کیفیت آب آشامیدنی :

جز در مواردي كه مخزن مشكوك به آلودگي به گونه خاصي از عوامل ميكروبي باشد، پارامترهاي ميكروبي مورد سنجش براي
مخازن كشور براي پايشهاي دورهاي يا طولاني مدت بايد حداقل شامل موارد زير باشند:

  • كلكليفرمها و كليفرمهاي مدفوعي
  • پاتوژنها
    براي كاربريهاي صنعتي، برقآبي، تفرج و ماهيگيري و پرورش آبزيان نيازي به سنجش پارامترهاي ميكروبي نميباشد.
کیفیت آب آشامیدنی

 

مقالات پیشنهادی

سختی گیر

سختی گیر

سختی گیر: متداولترین روش براي حذف سختی آب، استفاده سختیگیرهاي رزینی(water softner) میباشد . دستگاههاي سختی گیر مورد استفاده در تصفیه آب ، بیشتر به صورت استوانه فلزي هستند, به طوري که در داخل آن، ذرات رزین را قرار میدهند و داخل سطوح آن با اپوکسی پوشش داده شده  است تا از خوردگی آن جلوگیري و باعث […]

نیترات آب آشامیدنی تهران

نیترات آب آشامیدنی تهران : بمنظور تشریح آلودگی نیترات آب آشامیدنی تهران باید رشد روز افزون جمعيت و افزايش فعاليت هاي شهري، صنعتي و كشاورزي منابع آبهاي سطحي و زيرزميني بيشتر در معرض آلودگي قرار گرفته اند، را در نظر داشت. با رشد جوامع انساني فعاليتهاي كشاورزي نيز در حال افزايش است و باعث كاهش […]

آزمایشگاه های آنالیز آب

آزمایشگاه های آنالیز آب هدف از ایجاد آزمایشگاه های آنالیز آب بررسی کیفیت انواع نمونه های آب و فاضلاب می باشد. این آزمایشگاه ها برای انجام آزمایشات مربوط به کیفیت آب باید دارای نیروهای متخصص و مجرب باشند. به علاوه داشتن تجهیرات و دستگاه های مربوط به آزمایشات از ضروریات می باشد. داشتن یکسری از […]

باکتری های اکسید کننده آهن

باکتری های اکسید کننده آهن باکتری های اکسید کننده آهن توانایی متابولیسم کاهش آهن موجود در محیط های آبی را دارند ،  که امکان تشکیل رسوب اکسید آهن هیدراته بر روی ترشحات مخاطی را دارند. مکانیسم تا حدودی مشابه باکتری هایی است که از منگنز استفاده می کنند. مقدار زیادی از لجن قهوه ای که تولید می شود، یک […]

آزمایش شناسایی فنول ها

آزمایش شناسایی فنول ها آزمایش شناسایی فنول ها ، با دستگاه کروماتوگرافی گازی (gc) با دتکتور fid یا ecd قابل اندازه گیری است. آزمایش شناسایی فنول ها بستگی به ترکیبات مورد نظر هم دارد. به این معنا که ما بدانیم که کدام دسته از ترکیبات را جستجو می کنیم. همانطور که در اندازه گیری ترکیبات فنولی […]

ترکیبات آلی آب

ترکیبات آلی آب ترکیبات آلی آب که همواره باید تخمینی از میزان زائدات آن داشت شامل BOD و COD و TOC و TOD(کل اکسیزن مورد نیاز) می باشد. در تفسیر میزان وجود این زائدات در نمونه های آب تصفیه شده و پساب باید احتیاط های لازم را در تفسیر نتایج آزمایشات  و همبستگی نتایج یک […]

روش نمونه برداری از پساب

روش نمونه برداری از پساب روش نمونه برداری از پساب تصفیه شده بستگی به پارامتر هایی که باید آزمایش شود، دارد. در روش های نمونه برداری ، ظروف نمونه گیری ، حجم آب مورد نیاز ، روش نگه داری  و حداکثر زمان نگهداری دارای اهمیت است. به طور کلی پارامتر های میکروبی ، باید در […]

کنترل بهداشتی آب استخر شنا

راهنمای کنترل بهداشتی آب استخر شنا: آب استخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق می شود که معمولاً در یک فضا با ابعاد و اندازۀ مشخص محصور شده است . آب استخرها معمولاً از منابع آب آشامیدن هستند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند.آب استخرهای شنا ممکن است از چشمه های آب گرم و […]

دستشویی وحمام پیش ساخته

دستشویی وحمام پیش ساخته : دستشویی وحمام پیش ساخته ،از جمله تجهيزات بهداشتي اوليه اي هستند که در مناطقی که فاقد آنها هستند(بخصوص در بلایایي که سرویس هاي بهداشتي و شبكه هاي فاضلاب آسيب جدي دیده اند)، مورد استفاده قرار می گيرند. مهمترین نكات مورد توجه در تهيه سرویس هاي بهداشتي پيش ساخته شامل استحكام، […]

روش های دفع فاضلاب شهری

روش های دفع فاضلاب شهری روش های دفع فاضلاب شهری تحت تاثیر جریان سيال حاصل از مصرف آب در مناطق مربوط به شيرهاي برداشت آب، آشپزخانه ها و مراکز توزیع و مصرف غذا، رختشویخانه ها، حمام و مراکز درماني بوده و فاضلاب حاصل از توالت ها مربوط به بحث دفع مدفوع بوده و با جریان هاي […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید