کیفیت آب شرب دام

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت آب شرب دام

کیفیت آب شرب دام به طور مستقیم روی کیفیت گوشت و شیر دام تاثیر گذار است. کیفیت  آب مهم است اما بعضا نادیده گرفته می شود. میزان نیاز دام به آب به عوامل متفاوتی بستگی دارد ، این عوامل مانند سایز دام ، رژیم غذایی و شرایط محیطی می باشد. کیفیت آب مناسب و بهداشتو تمیزی محیط دام باعث افزایش راندمان در تولید دام می شود.

 

 

ترکیبات آب

کیفیت و کمیت آب به طر مستقیم روی دام تاثیر می گذارد. آب با کیفیت نامناسب باعث مصرف کم آب و خوراک توسط دام می شود. املاحی که باعث کاهش دلپذیری آب برای دام می شود متفاوت است. نمک های محلول در آب در مقادیر بالا ممکن است باعث مسمویت دام شود. املاحی که بدون تاثیر بر روی دلپذیری آب باعث نامناسب بود کیفیت آب می شود شامل نیترات ، فلوراید و همچنین شاخص های فلزات سنگین میباشند. سایر عواملی که باعث سمیت آب می باشند میکروارگانیسم های پاتوژن هستند.

کیفیت آب با توجه به منبع آب متفاوت است. آب های زیر زمینی دارای کیفیت نامناسب تری هستند نسبت به آب های سطحی. نمودار شکل زیر تفاوت مقدار TDS جامدات محلول در نمونه های آب های سطحی و آب های زیر زمینی را در فصل های مختلف نشان می دهد.  هوا هم بر روی کیفیت آب تاثیر گذار است.

 

شاخص TDS

آب شرب دام بایستی مطابق با استاندارد ها کیفیت آب باشد. آب با املاح بالا می ­تواند موجب مرگ و میر دام ها شود. تاثیرات TDS یا کل جامدات محلول بالا به طور معمول موجب بر هم خوردن تعادل آب می­ شود و کمتر به اثریون به خصوص ارتباط دارد البته برخی از یون ­ها می­ توانند مشکلات خاصی را به وجود آورند و جدول­ها زیر  میزان  T.D.Sآب و همچنین حد مجاز یون­ های مختلف برای آب آشامیدنی دام­ ها را نشان می­ دهد.

کیفیت آب شرب دام بر اساس TDS

 

pH آب

پی اچ نشانگر اسیدی یا بازی بودن نمونه آب است. شوری بودن آب به معنای قلیایی بودن آب نیست. PH=7  مقدار خنثی نمونه آب است.  اعداد بزرگ تر از 7 نشانگر قلیایی بودن و اعداد زیر 7 نشانگر اسیدی بودن آب است. قلیائیت کل یک شاخص در اندازه گیری آزمون های آب است. قلیائیت بالا در آب باعث مشکلاتی گوارشی در دام ها می شود.

 

حد مجاز فلزات سنگین در آب آشامیدنی دام ­ها

مقالات پیشنهادی

کیفیت آب کشاورزی

کیفیت آب کشاورزی : کیفیت آب کشاورزی بسیار در رشد گیاه و درخت تاثیر گذار است. به همین دلیل باید با انجام آزمون های تجزیه شیمیایی ، نمونه آب آنالیز شده و نتیجه آزمایشات با مقادیر استاندارد مقایسه و از استاندارد بودن کیفیت آب اطمینان حاصل شود. آب ، مهمترین منابع آب شرب شهرها، روستاها […]

عوامل آلاینده مخازن آب

عوامل آلاینده مخازن آب عوامل آلاینده مخازن آب بر حسب جنس مخزن و کیفیت آب سرریز شده در مخزن شامل مواد آلي تجزيه پذير ، خصوصيات فيزيكي آب ، فلزات سنگين ، سموم و هيدروكربن ها و مواد مغذي می باشد. در بررسی کیفیت آب آشامیدنی مخازن آب همواره باید پارامتر های فوق آنالیز شود و مقادیر آنها با استاندارد انطباق […]

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی

فنّاور برتر دانشگاه شهید بهشتی در تاریخ دهم دی ماه نود و هشت برای تقدیر از پژوهشگران برگزیدۀ دانشگاه شهید بهشتی مراسم با شکوهی با حضور دکتر نصیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی، دکتر براتیان معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و… برگزار شد. در این مراسم از 75 پژوهشگر برگزیده دانشگاه در حوزه های […]

مواد جامد معلق TSS

مواد جامد معلق TSS آن قسمت از از مواد جامد آب که از صافی با اندازۀ منافذ مشخص (معمولاً کمتر از 2.0 میکرومتر) رد نمی شود و روی صافی باقی می ماند را کل مواد جامد معلق (TSS) می نامند. برای اندازه گیری غلظت TSS، ابتدا صافی خشک شده را وزن و سپس نمونه آب […]

آزمایش BOD5 و COD در فاضلاب

آزمایش BOD5 و COD آزمایش BOD5 و COD در فاضلاب یکی از شاخص های تعیین کننده برای طراحی تصفیه خانه فاضلاب و آلاینده بودن فاضلاب بهداشتی و صنعتی است. شاخص اصلی بار آلودگی، غلظت اکسیژن خواهی بیوشیمیایی 5 روزه (BOD5) است. برای تعیین بار وارده به تصفیه خانه ، محاسبه میانگین شناور 7 روزه، و […]

اندازه گیری سختی

اندازه گیری سختی آب: سختي آب به اندازه گيري ظرفيت آب براي مصرف صابون مربوط مي شود . صابون بوسيله يونهاي کلسیم ومنيزيم موجود در آب رسوب مي آند، البته ساير آاتيونهاي پلي والان نيز ممكن است صابون را رسوب دهند اما آنها غالبا به شكل آمپلكس هستند . وجود املاح کلسيم ومنيزيم سبب سختي آبها مي […]

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی

آلودگی میکروبی آب آشامیدنی : درباره آلودگی میکروبی آب آشامیدنی میدانیم که آب يكي از مهمترين منابع سياره ماست. اخيراً منابع آب شيرين با نرخ هشدار دهنده اي در حال اتمام هستند. بيش از يك ميليارد نفر دسترسي به آب سالم ندارند و بيش از دو ميليارد نفر در مناطق با داراي مشكل آب زندگي ميكنند. […]

COD اکسیژن خواهی شیمیایی

COD اکسیژن خواهی شیمیایی COD اکسیژن خواهی شیمیایی عبارتست از مواد شيميايی قابل اکسید شده (همچون مواد شيميايی کاهنده) که وارد آب طبيعی مي شوند. اين نوع واکنش های شيميايی باعث ايجاد نياز شيميايی به اکسيژن مي شوند که COD  اکسیژن خواهی شیمیایی ناميده مي شود. در نتيجه COD يک فاضلاب ، پساب و يا […]

آلودگی های نفتی در آب

آلودگی های نفتی در آب : لازمه شناحت آلودگی های نفتی در آب بررسی انواع آلودگي آبها است که انواع مختلفي دارد كه هر يك اهميت خاص خود را داشته و هيچ يك را نمي توان ناديده گرفت. از انواع آلودگي آبها مي توان به موارد: آلودگي راديواكتيو آلودگي عناصر ناچيز و كم مقدار آلودگی […]

بهداشت آب آشامیدنی

بهداشت آب آشامیدنی : حداقل بهداشت آب آشامیدنی مورد نیاز براي هر فرد چقدر است؟ چگونه باید این آب را تهیه نمود؟ براساس آخرین دستورالعمل هاي موجود حداقل آب مورد نیاز براي ادامه حیات 2.5–4لیتر براي هر نفر در روز می باشد. آب آشامیدنی سالم، آبی زلال، خنک، بی رنگ، بی بو، بدون مزه خاص […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

نظرات بسته شده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید