کیفیت آب مصرفی طیور

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

کیفیت آب مصرفی طیور

کیفیت آب مصرفی طیور یکی از مهمترین عوامل تأثیر گذار بر رشد و بازده طیور و سلامت آنها است. علاوه بر آن سلامت مصرف کننده گان گوشت مرغ نیز از سلامت آب و متقابلاً سلامت گوشت تأثیر می پذیرد. طیور به مقدار زیادی آب نیاز دارند و بیشتر وزن آنها (حدود 65 تا 70 درصد) را آب تشکیل میدهد. آب سالم موجب سلامتی مرغ شده و باعث مصرف کمتر آنتی بیوتیک ها (استفاده برای مدارای مرغ) می شود. تأمین آب سالم برای طیور موجب افزایش راندمان تولید شده و سود حاصل از پرورش طیور را دوچندان می کند.

کیفیت آب مصرفی طیور در کیفیت تخم گذاری آنها  بسیار با اهمیت است.

برای اینکه کیفیت آب طیور مشخص شود باید نمونه آب مصرفی در یک آزمایشگاه معتبر آنالیز شود. در کیفیت سنجی آب مصرفی طیور باید توجه شود که پارامترهای میکروبی، فیزیکی – شیمیایی و فلزات سنگین بررسی شده باشد. آب مصرفی طیور باید عاری از هر گونه میکروب مثل کل کلیفرم، کلیفرم مدفوعی و … باشد. از لحاظ فیزیکی و شیمیایی و همین طور فلزات سنگین نیز باید در رنج مشخصی قرار بگیرد. این امر موجب حفظ سلامتی طیور و افزایش بازدهی تولید و متقابلاً افزایش سود برای پرورش دهندگان طیور می شود.

در جدول زیر کلیه پارامترهایی که باید در یک نمونه آب مصرفی طیور باید اندازه گیری شود آورده شده است. در این جدول محدوده مطلوب و محدوده قابل قبول برای هر کدام از پارامترها بر اساس یکسری استانداردها نیز مشخص شده است. کیفیت آب طیور باید مطابق با محدوده هایی که جدول برای هر کدام از پارامترها مشخص کرده، باشد. اگر کیفیت خارج از محدوده های مشخص شده در جدول باشد موجب ایجاد عوارض بر روی گله طیور می شود. مثال: اگر pH  آب پایین باشد موجب اسیدی شدن آب شده و منجر به بروز ناهنجاری های استخوانی می شود. در صورت بالا بودن pH زمینه رشد و تکثیر برای بسیاری از باکتری ها و عوامل بیماری زا فراهم می شود.

شاخص های کیفی آب جهت مصرف در مرغداری ها

تمام پرورش دهندگان طیور به منظور اطمینان از کیفیت آب طیور باید آن را آزمایش کنند. آزمایش آب مورد استفاده باید توسط یک آزمایشگاه معتبر به صورت دوره ای و کامل انجام شود. شرکت آب راهبر محاسب به عنوان آزمایشگاه معتمد محیط زیست آماده انجام آزمایش کلیه پارامترهای آب برای مرغداری ها می باشد. اگر آب مورد نظر آب باکیفیتی برای استفاده طیور نباشد می توان از دستگاه های تصفیه استفاده کرد. دستگاه های تصفیه نیز بعد از انجام آزمایش و براساس نتایج بدست آمده طراحی می شوند. شرکت آبرام با استفاده از متخصصین مجرب کار طراحی و ساخت دستگاه های تصفیه را نیز انجام می دهند.

مقالات پیشنهادی

سختی آب چقدر باید باشد

سختی آب چقدر باید باشد در پاسخ به این سوال که سختی آب چقدر باید باشد ابتدا باید بدانیم منظور از سختی آب چیست؟ و استاندارد آن در آب آشامیدنی چقدر باید باشد؟ سختی آب عبارتست از غلظت یون های کلسیم و منیزیم و چون نسبت به مقدار کمتري املاح روي ، آهن ، آلومینیوم ، منگنز […]

دستورالعمل نمونه برداری آب

دستورالعمل نمونه برداری آب توصــيه هــاي زيــر دستورالعمل نمونه برداری آب در برداشــت نمونــه هــا  از منابع آب بــراي ســنجش پارامترهــاي فيزيكــي و شــيميايي آب بايــد بــه كــار گرفتــه شــوند. قبل از برداشت نمونه از درستي موقعيت مكاني نمونه برداري و تطابق آن با ايستگاه مورد نظر اطمينان حاصل گردد. اين كار با بررسي مشخصات ايستگاه در […]

حجم لجن ته نشینی

حجم لجن ته نشینی حجم لجن ته نشینی (SSV) حجمی است که یک لجن فعال ته نشین شده پس از گذشت زمان معین اشغال می کند. زمان ته نشینی بصورت ایندکس (برای مثال60 SSV نشان دهنده این است که مقدار گزارش شده در زمان60 دقیقه اندازه گیری شده است.) نشانداده میشود. حجم لجن ته نشین […]

فرار جامدات در لجن فعال

فرار جامدات در لجن فعال مشکلات ته نشینی و فرار جامدات در لجن فعال  ممکن است فقط به دلیل یک وضعیت بهره برداری نظیر رشد نامطلوبارگانیسم های رشته ای ،یا در اثر شرایط متنوع بهره برداری نظیر بروز همزمان رشد نامطلوب ارگانیسم های رشته ای و حضور ذره های لخته ای ناشی از فقر مواد […]

اندازه گیری فلز جیوه در آب(بخش دوم)

اندازه گیری فلز جیوه در آب : مطلب اندازه گیری فلز جیوه در آب ، در دو بخش ارائه گردیده که پس از مطالعه بخش اول برای اجرای فاز دوم و سوم در اینجا به شرح و بسط آن می پردازیم. فاز دوم اندازه گیری فلز جیوه در آب : جداسازي بخار سرد و تغلیظ […]

ژیاردیا لامبلیا آب

ژیاردیا لامبلیا آب ژیاردیا لامبلیا آب تک یاخته تاژک داری است که در مدفوع انسان و حیوان و بیشتر به شکل کیست می باشد و ژیاردیا لامبلیا اول بار در دهه 1960 در ارتباط با شیوع بیماری های زایش از آب در ایالات متحده آمریکا شناخته شد.  ژیاردیا لامبلیا باعث بیماری ژیاردیازیس می شود. اگر […]

اندازه گیری بروماید

اندازه گیری بروماید اندازه گیری بروماید به روش کالریمتری فنول رد (Phenol Red Colorimetric Method) بر اساس استاندارد متد برای آزمایش های آب و فاضلاب به شماره روش 4500-Br قابل انجام است. بروماید در مقادیر متفاوتی بر روی زمین و سطوح آب در مناطق دریایی و ساحلی یافت می شود. به این دلیل که در اثر […]

كاهش آلودگي ميكروبي آب

كاهش آلودگي ميكروبي آب : كاهش آلودگي ميكروبي آب دارای اهمیت بسیار زیادی در تصفیه آب و فاضلاب می باشد. آب سالم و بهداشتي يكي از نيازهاي مهم يك جامعه است. همچنين تامين آب در كشورهاي در حال توسعه يك مسئله مهم و حياتي است. معمولا آب به سرعت ميتواند آلوده شود كه موجب غير بهداشتي […]

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران

آب آشامیدنی تهران : امروزه آب آشامیدنی تهران بسته به مناطق به 22 گانه تهران می تواند دارای آلودگی میکروبی یا شیمیایی باشد. زندگي سالم مرهون داشتن محيطي سالم و عاري از هر گونه آلودگي است. امروزه ما انسان ها بدليل فراموشـي و عدم توجه به مسايل بهداشتي اقدام به دفع فاضلاب هاي شهري و […]

روش اندازه‌گیری قلیائیت در آب

روش اندازه‌گیری قلیائیت در آب قلیائیت آب ناشی از آنیون‌های هیدروکسید، بی کربنات و کربنات می‌‌باشد. این یون‌ها می‌توانند به تنهایی یا همراه یکدیگر در آب ایجاد قلیائیت نمایند. یون‌های دیگری مانند فسفات‌ها، سیلیکات‌ها، بورات‌ها می‌توانند به مقدار بسیار جزئی ایجاد قلیائیت نمایند. قلیائیت آب شامل دو قسمت P و M می‌باشد.   قلیائیت P […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید