گسترش آگار

زمان مورد نیاز برای مطالعه: 2 دقیقه

گسترش آگار:

وسايل مورد نياز برای گسترش آگار بمنظور اجرای آزمایش های میکروبی آب به روش mpn به شرح زیر است که باید این تجهیرات را قبل از اجرای آزمایشات آب فراهم ساخت.

  1. ميله شيشه اي: ميله هاي شيشه اي با قطر 4 میلیمتر و طول 200 میلیمتر را از فاصله 40 میلیمتری انتهاي آن با زاويه 45 درجه خم كنيد و پيش از استفاده سترون نماييد.
  2. پيپت شيشه اي 1.1 میلیلیتر با نوك گرد: از پيپت هاي پلاستيكي يك بار مصرف استفاده نكنيد.
  3. ميز مناسب، در صورت تمايل قابل چرخش
  4. انكوباتر يا اون بادماي 42 درجه و يا هود با جريان هواي آرام

محيط كشت گسترش آگار :

مبحث تهيه محيط كشت ها بررسی شود ، اگر از آگار  R2A  استفاده مي شود بهترين شرايط نگهداري آن، دماي 28 و 7 روز گرماگذاري است. در صورت استفاده از آگار NWRI آن را به مدت 7 روز در دماي 20 انكوباسيون شود. در هر ظرف سترون شده ( 90 × mm 100 ) يا ( 15 × mm  15) ، با 15 میلی لیتر از محيط كشت ذوب شده ريخته و اجازه دهيد تا جامد شود.

ظروف را با در بسته يك شب به صورت وارونه قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم آب از دست داده و اندكي خشك شود. چنانچه بخواهيد همان روز از ظروف آماده شده استفاده كنيد ، 25 میلیلیتر آگار را در ظرف پتري ريخته و آن ها را با در باز در هودي با جريان هواي آرام و در دماي اتاق قرار دهيد تا حدود 2 تا 3 گرم از وزن آن كم شود.

گسترش-آگار

روش انجام آزمايش گسترش آگار:

حجم هاي مناسبي از نمونه را مطابق مبحث رقيق سازي نمونه رقيق كنيد.

  • كشت به كمك ميله شيشه اي:

با پيپت 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را بر روي سطح آگار قرار داده و به كمك يك ميله شيشه اي خم شده تميز ، نمونه را با حركت دست و يا تكان دادن ميز چرخشي بر سطح محيط كشت پخش شود. باید نمونه كاملا در داخل محيط كشت جذب شود و سپس ظرف را در انكوباتور قرار دهيد.

  • كشت با كمك پيپت :

به كمك پيپت حجم 0.1 میلی لیتر یا 0.5 میلی لیتر از نمونه را برداشته و در حالي كه ظرف پتري حاوي محيط كشت را به كمك دست و يا با حركت ميز مي چرخانيد،به آرامي نمونه را از پيپت خارج كرده و روي سطح محيط كشت از مركز ظرف به اطراف ( تا فاصله ن يم سانتيمتري از لبه ظرف )بكشيد.

در هنگام كشت، نوك پيپت را به آرامي با سطح آگار تماس داده و مايع را به صورت شعاع هايي از دايره روي سطح آگار بكشيد .اجازه دهيد تا نمونه كاملا توسط محيط كشت جذب شود و سپس آن را در انكوباتور قرار داده شود

مقالات پیشنهادی

روش های محلول سازی

روش های محلول سازی برای آگاهی از روش های محلول سازی در ابتدا باید اطلاعات شيميايي مربوط به ماده حل شونده نظير نام يا فرمول شيميايي، جرم مولكولي،درصد خلوص و … را از روي برچسبي كه بر ظرف نگهداري آن زده شـده است بدست آورده و سپس با تعيين نوع واحد غلظت براي محلول مورد […]

کلرور در آب

اندازه گیری یون کلرور در آب

اندازه گیری یون کلرور در آب: معمولا کلرور در آب به صورت کلرورهای قلیایی خاکی یافت می شود. میزان کلرور موجود در آب های مختلف به علل گوناگون متغیر است.مثلا ریزش باران در مناطق خشک و بیابان ها باعث می شود که آب،زمین هایی را که دارای مواد قلیایی است شسته و در نتیجه آب […]

استاندارد آب

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

استاندارد میکروبی آب آشامیدنی: اهمیت استاندارد آب آشامیدنی : مطالعات در مورد استاندارد آب آشامیدنی بسیاری نشان داده است که مصرف آب آلوده می تواند سلامت انسان را به خطر اندازد.  به دلیل اینکه آزمایش عوامل کیفی آب های آشامیدنی از نظر عملی و اقتصادی مشکل است، انجـام دادن آزمون ها باید براساس ویژگی های […]

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني

رسوبگذاري آب آشاميدني : خورندگي و رسوبگذاري آب آشاميدني  را ميتوان به عنوان از بين رفتن و انهدام يك فلز در طول يك واكنش شيميايي تعريف كـرد. حيات موجودات و سلامتي انسانها بيش از هر چيز بـه آب سـالم و بهداشـتي بسـتگي دارد. منـابع آب زيرزميني از اصلي ترين منابع تامين كننده آب در مناطق دچار […]

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی

اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD یک آزمون تجربی است که بر اساس رویه های استاندارد آزمایشگاهی برای تعیین میزان اکسیژن خواهی نسبی فاضلاب و پساب های آلاینده و آب های آلوده مورد استفاده قرار می گیرد. آزمون اکسیژن مورد نیاز بیولوژیکی یا BOD  کاربرد زیادی در اندازه گیری بار آلایندگی […]

فلزات سنگین آب

فلزات سنگین آب : فلزات سنگین آب ،داراي وزنهاي اتمي 63.5تا 200.6 و وزن مخصوص بزرگتر از 5ميباشند. بـا گسـترش سريع صنايعي هم چون تسهيلات آبكاري فلزات، عمليـات معـدن، صـنايع كودسـازي، دبـاغي، بـاتري، صـنايع كاغـذ و آفتكشها، تخليه فاضلاب حاوي فلزات سنگين به طور مستقيم يا غير مستقيم به ويژه در كشـورهاي در حـال توسـعه […]

آزمایش آب چاله آسانسور

آزمایش آب چاله آسانسور آزمایش آب چاله آسانسور به دلیل پی بردن به منبع آب نشت شده به آسانسور انجام می شود. پیدا شدن آب در چاله آسانسور موجب نگرانی صاحبان ساختمان می شود. چرا در نگاه اول نشت آب در چاله نشان می دهد که عملیات آب بندی در ساختمان به درستی انجام نشده […]

اندازه گیری cod با روش رفلاکس

اندازه گیری cod با روش رفلاکس اندازه گیری cod با روش رفلاکس بسته و باز قابل انجام است که روش رفلاکس بسته و باز با  تیتراسیون یا با اسپکتروفتومتر همراه است. بیشتر مواد آلی  بوسیله ترکیبی از کروم و سولفوریک اسید قابل اکسید شدن هستند. یک نمونه به شدت توسط محلول های اسیدی و مقدار […]

خورندگی آب

خورندگی آب : خورندگی آب واکنش فیزیکی- شیمیایی ناشی از تأثیر چندین عامل شیمیایی، الکتریکی، فیزیکی و بیولوژیکی می باشد. خورندگی برهم کنش فیزیکی شیمیایی مسیر انتقال با محیط اطراف است که سبب تغییر در خواص مسیر انتقال می شود. خورندگی و رسوبگذاری باعث کاهش بهداشت عمومی، کاهش کیفیت آب و کاهش عمر مفید تجهیزات […]

آب استخر پرورش ماهي

استخر پرورش ماهي: کیفیت آب استخر پرورش ماهی با توجع به اجرای آزمایش های میکروبی ، شیمیایی و فلزات سنگین ، تعیین می گردد. با توجه به اینکه استخر پرورش ماهی نیاز به پایش همیشگی غلظت اکسیژن و پی اچ آب و سایر پارامتر ها دارد لذا در این قسمت پارامتر های لازم برای اندازه […]

نظرات کاربران

ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • مجموع دیدگاهها: 0
  • در انتظار بررسی: 0
  • انتشار یافته: 0

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.

سوالی دارید؟ منتظر تماس شما هستیم

برای دریافت مشاورۀ رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید